Bucatarii pline de farmec decorate cu piatra naturala - galerie imagini

de Marcel Buciuman in Decoratiuni

Piatra este un material natural ce-si gaseste locul in amenajarile interioare indiferent de stilul de design interior ales. Cele mai intalnite tipuri de piatra naturala utilizate in decoratiunile interioare sunt marmura, granitul si travertinul.

In cele ce urmeaza ne-am propus sa vedem care sunt cele mai comune intrebuintari ale pietrei in amenajarea si decorarea unei bucatarii.

Bar bucatarie din lemn si piatra

Pereti placati cu piatra naturala in bucatarie

Daca va doriti o bucatarie moderna si va faceti griji despre modul in care se va incadra piatra intr-o astfel de amenajare, va prezentam doua bucatarii moderna in care nu doar piatra ci si lemnul au fost folosite din plin. Iar rezultatul, credem noi, este de-a dreptul fabulos.

Bucatarie moderna decorata cu lemn si piatra

Foto: Ferran Freixa. Mai multe imagini si detalii gasiti in articolul: Renovare casa veche folosind materiale naturale pentru un stil modern

In acest caz, piatra naturala a fost integrata in tencuiala decorativa obtinandu-se un finisaj al peretilor cu aspect rustic. Remarcam sticla montata in zona de gatit pentru a proteja peretele.

Bucatarie moderna decorata cu piatra

Iata in continuare si alte imagini cu bucatarii moderne avand peretii decorati cu piatra naturala.

Bucatarie moderna decorata cu piatra

Foto: Zone 4 Architects

Desigur, nu este nevoie sa placati toti peretii bucatariei cu piatra, un singur perete sau poate doar barul, pot fi accentele de care bucataria voastra avea nevoie pentru a deveni memorabila.

Bucatarie moderna luminoasa

Foto: Rodrigues Bodycoat Architects. Impreuna cu peretele din sticla, zidul decorat cu piatra ce se continua si pe terasa unifica spatiul interior cu cel exterior

Palacari cu piatra in bucatarie Bar bucatarie din lemn si piatra

Foto: Dave Adams Photography

Un decor mediteranean in bucatarie este greu de conceput fara cateva placi decorative din travertin sau alta piatra naturala cu aspect antichizat.

Bucatarie mediteraneana

Foto: Bernardo Grijalva Photography. Piatra naturala in combinatie cu stucco-ul venetian

Bucatarie mediteraneana

Pardoseli cu piatra naturala in bucatarie

In ultimii ani, incalzirea in pardoseala a devenit tot mai apreciata si in proiectele de amenajare rezidentiale de la noi. Iar piatra naturala este printre materialele cele mai recomandate pentru a fi utilizate ca pardoseala peste un astfel de sistem de incalzire. Bucatarie mediteraneana

Pardoseala si pereti placati cu piatra, blat peste insula de bucatarie din marmura alba

Bucatarie moderna cu pardoseala din piatra

Daca iarna pardoseala calda va crea o stare de bine deosebita, vara ea va oferi mult ravnita racoare.

Printre cele mai folosite tipuri de piatra naturala pentru placarea pardoselilor din bucatarie sunt marmura, granitul sau travertinul materiale cu o duritate si rezistenta remarcabila.

Blaturi de bucatarie din piatra naturala

Daca va doriti o bucatarie cu aspect exclusivist, optati pentru un blat realizat din granit sau marmura. Acesta nu doar ca emana eleganta, dar este si rezistent si igienic.

Bucatarie moderna luminoasa

Arcada placata cu piatra intre bucatarie si living, blat din marmura, pardoseala travertin

Blat piatra naturala

Foto: Landmark Builders

Tapet ce imita piatra naturala

Daca va place atmosfera creata de piatra naturala in amenajarile interioare insa instalarea acesteia vi se pare prea complicata sau costisitoare, puteti opta pentru blaturi de bucatarie termorezistente ce imita marmura sau granitul sau pentru placarea peretilor cu tapet ce imita piatra naturala.

Sursa: CaseSiGradini.ro

Afla noutati! Aboneaza-te la Newsletter
Copertine, parasolare

Decoratiuni casa

Lemn compozit

Articole recomandate

Produse de la parteneri

Va invitam sa dati 'Like' paginii noastre de Facebook
pentru a afla zilnic noutati interesante. Va multumim!