Izolatia termica cu polistiren extrudat. De ce sa optezi pentru acest material

in Constructii

Izolarea termica a locuintei asigura confort pe tot parcursul anului: caldura pe timpul iernii si racoare in sezonul estival. Dilemele incep sa apara din momentul in care trebuie sa alegi un material termoizolant. Polistiren extrudat (XPS), vata bazaltica sau alt tip de material?

Fotografie de interior - living

Sursa foto

Dorinta de a se simti confortabil si in siguranta in locul in care se retrag cu drag la final de zi i-a indemnat pe oameni sa se implice tot mai mult in amenajarea caminului. Dincolo de aspectul estetic al unei case, atunci cand ne gandim la amenajare trebuie sa luam in calcul si izolarea termica. Obiectivul este sa mentinem o temperatura optima in locuinta pe parcursul intregului an. Unul dintre cele mai bune materiale izolatoare pe care le recomanda specialistii in domeniu este polistirenul extrudat de pe cidconstruct.ro. Consulta un specialist pentru a alege tipul de polistiren necesar izolarii casei tale.

Ce este polistirenul extrudat?

Polistirenul extrudat este un material de constructii, ce se prezinta ca o spuma rigida, care are rol izolator. Acesta este recunoscut pentru fiabilitate si rezistenta superioara la efectele distructive ale naturii.

Polistirenul extrudat are o rezistenta mai mare la transfer termic atunci cand scade temperatura. Impermeabilitatea acestuia este net superioara, astfel ca este ideal pentru termoizolari in medii umede: fundatii, subsoluri, pivnite, socluri si terase. Si in cazul izolarii pardoselilor supuse la trafic, polistirenul extrudat de 2 sau 3 cm se dovedeste a fi o alegere excelenta datorita duritatii si rezistentei mecanice.

Ce trebuie sa iei in considerare este faptul ca acest tip de material are o structura celulara inchisa, ceea ce inseamna ca nu are capacitatea de a respira. Din acest motiv specialistii in domeniu nu il recomanda pentru termoizolarea fatadelor si a peretilor exteriori.

Atentie si la faptul ca polistirenul extrudat nu imbunatateste rezistenta structurii, insa nici nu o "incarca" pentru ca are o greutate redusa in comporatie cu alte materiale de contructii.

Beneficiile pe care le ofera polistirenul extrudat intr-o locuinta

Printre principalele caracteristici care recomanda polistirenul extrudat se numara impermeabilitatea care este net superioara celui expandat. De aceea este potrivit termoizolari in medii umede. Fluctuatiile de temperatura si umiditatea ridicata sunt dusmanii multor materiale de constructii, dar nu este si cazul polistirenului extrudat. Acesta s-a dovedit a fi rezistent chiar si la ciclurile inghet-dezghet.

Ce mai trebuie sa stii despre polistirenul extrudat este ca acest tip de material este destul de usor de manevrat (taiere, aplicare si transport).

Inca un beneficiu incontestabil al polistirenului extrudat il reprezinta rezistenta la agenti chimici precum: acizi, baze, alcool si vopsele bazate pe alcool, apa sarata, ciment, asfalt etc. Este compatibil cu alte materiale de constructii precum ciment si beton.

In plus, il vei gasi in comert intr-o varietate de dimensiuni si cu diferite grade de duritate, asa ca iti va fi usor sa alegi exact modelul care se pliaza pe preferintele tale si pe bugetul alocat proiectului de amenajare. Magazinele cu materiale de constructii te intampina cu polistiren extrudat de 2 cm, polistiren extrudat de 3 cm, polistiren extrudat de 5 cm, polistiren extrudat de 8 cm, polistiren extrudat de 10 cmt.

Iata cateva moduri in care poate fi folosit polistiren extrudat de 5 cm: termoizolarea peretilor interiori, a grinzilor, a stalpilor si a centurilor de beton, a elementelor prefabricate de tip sandwich pentru fatade, a pardoselilor interioare si a celor exterioare, izolarea soclului si a podelei pe sub placa de beton si construirea de incaperi frigorifice.

In concluzie, polistirenul extrudat bifeaza toate caracteristicile pe care si le doresc locatarii: confort termic sporit, cresterea rezistentei la intemperii a cladirii, scaderea consumului de energie si a costurilor aferente.

Afla noutati! Aboneaza-te la Newsletter
Copertine, parasolare

Gresie Italia, ceramica, cofraje

Lemn compozit

Articole recomandate

Produse de la parteneri

Va invitam sa dati 'Like' paginii noastre de Facebook
pentru a afla zilnic noutati interesante. Va multumim!