3 trenduri de amenajare a unei bai moderne

in Decoratiuni

Baia reprezinta o incapere a locuintei pe care o utilizam in fiecare zi, iar atentia pe care o acorzi modului de amenajare a acesteia ar trebui sa fie una mult mai mare. O baie moderna nu inseamna neaparat alegerea unor obiecte sanitare si a unor piese de mobilier foarte complicate si scumpe. O baie moderna este caracterizata prin simplitate, minimalism, curatenie si eficienta.

Obiecte sanitare bai moderne

Iata care sunt principalele trenduri de amenajare pe care le poti urma pentru ca baia ta sa arate intr-un mod cat mai deosebit.

1. Alegerea unor culori neutre pentru amenajarea unei bai moderne

In amenajarea unei bai moderne este indicat sa te axezi pe culori neutre, deschise sau pastelate, care sa ofere senzatia unei camere cat mai luminoase si spatioase.

Cateva idei de nuante pentru care poti opta pentru amenajarea baii sunt urmatoarele:

  • Albastru deschis (Blue Serenity). Aceasta nuanta de albastru poate fi aleasa pentru pereti sau alte cateva obiecte sanitare ori de decor din baie. Iar pentru un bun echilibru, albastrul poate fi combinat cu un mobilier alb.
  • Verde deschis, ca de menta. Accentele de verde pot fi combinate cu mai multe nuante pentru a crea stiluri diferite. Spre exemplu, daca iti doresti o baie care sa ofere o senzatie de curatenie si prospetime, aceasta nuanta de verde poate fi completata cu nuante de alb. Pe de alta parte, daca vrei sa introduci ideea de natura in baia ta, poti imbina verdele cu mici accente de maro sau auriu.
  • Gri deschis. O culoare neutra ideala pentru amenajarea unei bai este griul. Fie ca il alegi pentru decorarea peretilor, a pardoselii sau a pieselor de mobilier, aceasta nuanta va oferi cu siguranta un aspect modern baii tale.
  • Roz sau portocaliu pastelat. Desi pot parea culori putin mai indraznete, daca vor fi asezate in locuri cheie ale baii si se vor imbina cu nuante neutra, acestea vor oferi o atmosfera calda si placuta baii tale.

Desigur, mai sunt multe alte nuante pe care le poti alege. Recomandarea este insa sa nu alegi nuante puternice pentru o suprafata prea mare din incapere si sa nu imbini culorile indraznete, in aceste cazuri, obtinand un aspect obositor din punct de vedere vizual.

2. Alegerea inspirata a obiectelor sanitare si de mobilier

Articole sanitare bai moderne

In general, baia nu este o incapere de dimensiuni foarte mari, motiv pentru care este necesar sa gasesti anumite idei pentru a profita la maximum de tot spatiul pe care il ai la dispozitie. Si, de asemenea, pentru a face loc tuturor obiectelor sanitare de care ai nevoie.

Pentru a reusi sa obtii o baie atat functionala, cat si moderna si placuta din punct de vedere vizual, este indicat sa urmezi cateva sfaturi.

In primul rand, este vorba despre alegerea culorilor potrivite, despre care am discutat anterior. Cu cat acestea sunt mai deschise si mai complementare, cu atat spatiul va parea mai mare si mai luminos.

In al doilea rand, recomandarea este sa achizitionezi piese de mobilier care sa aiba functionalitate multipla. Spre exemplu, atunci cand cauti chiuveta potrivita pentru baie, poti opta pentru o chiuveta incorporata intr-o piesa de mobilier. In acest fel, vei ocupa acelasi loc atat cu chiuveta necesara, cat si cu un spatiu in care poti depozita prosoape sau diverse produse de igiena.

De asemenea, este bine sa urmaresti si o amplasare ergonomica a elementelor care compun decorul baii. Alege piese de mobilier pentru a se potrivi fiecarui colt al incaperii, oferindu-le totodata si un rol functional. De exemplu, in cazul in care nu ai suficiente spatii de depozitare a produselor cosmetice sau de igiena, poti crea la comanda un raft inalt si simplu care sa se potriveasca in unul dintre colturile baii. Astfel, vei obtine spatii suplimentare pentru a aranja diverse articole sanitare si nici nu vei incarca vizual baia.

3. Lumina naturala intr-o baie moderna

O baie moderna, asemenea unei case moderne, este caracterizata si prin accesul catre interior a luminii naturale. Un geam cat mai mare nu numai ca ajuta la cresterea nivelului de igiena din baie, dar si lumineaza intr-un mod placut intreaga incapere.

Insa, exista si numeroase bai in care construirea unui geam prin care sa patrunda lumina naturala este practic imposibila. In astfel de cazuri, poti alege sa oferi luminozitate spatiului prin mijloace mai creative. Alegerea unor piese de faianta intr-o culoare cat mai deschisa, amplasarea unei oglinzi pe o suprafata mare a peretului sau adaugarea mai multor becuri, in culori calde, sunt doar cateva dintre recomandari.

In amenajarea bailor moderne se mizeaza in foarte mare masura pe functionalitate si pe o buna ergonomie a spatiului pe care il ai la dispozitie. Fiecare articol sau obiect sanitar achizitionat, fiecare amplasare a acestora si fiecare culoare aleasa trebuie gandite foarte bine astfel incat sa creezi o stare de echilibru. O baie moderna inseamna o baie minimalista, in care armonia vizuala si curatenia trebuie sa predomine.

Afla noutati! Aboneaza-te la Newsletter
Copertine, parasolare

Gresie Italia, ceramica, cofraje

Lemn compozit

Articole recomandate

Produse de la parteneri

Va invitam sa dati 'Like' paginii noastre de Facebook
pentru a afla zilnic noutati interesante. Va multumim!