AIA Proiect: Urmarim atent realitatile actuale si tendintele din proiectare

in Arhitectura

Anul 2018 reprezinta de departe anul in care piata imobiliara din Romania isi testeaza maturitatea. Cererea aflata la cote ridicate datorita optimismului dat de cresterile salariale combinat cu atingerea unui prag critic al varstei medii a imobilelor din marile orase face ca pretul unor anumite segmente ale pietei sa fie in crestere accelerata. Publicul interesat de un imobil in 2018 este mult mai atent la caracteristicele acestuia decat oricand altcandva. Este educat, stie ce vrea si implicit ce cauta astfel incat se plaseaza foarte corect pe tipul imobilului urmarit. Astazi oferta vine insa cu o semnificativa distorisiune data mai ales de cel care ar trebui sa reglementeze aceasta piata aparent libera. Programele de finantare puse la dispozitie in prezent de catre actorii pietei nu se pot deplasa prea departe de factorul care da tonul, respectiv prea cunoscutul program aflat in diferite forme de peste 7 ani pe piata romaneasca.

Eficienta energetica

Cresterile de preturi nu sunt departe de 2 cifre dupa cum poate confirma orice analist sau evaluator imobiliar evaluator imobiliar motiv pentru care piata imobiliara in general poate fi considerata una din cele mai atractive de catre investitori.

Ridicarea nivelului calitatii constructiilor noi este deopotriva cautata de toti jucatorii pietei, concurenta crescuta aduce dezvoltatorii in situatia de se diferentia prin cresterea calitatii, consumatorul din ce in ce mai pregatit cere ca pretul sa fie justificat de calitatea constructiei si a facilitatilor oferite iar autoritatile sunt din ce in ce mai aproape de a impune standarde mult mai ridicate, fapt care nu poate fi decat salutar.

AIA Proiect este unul dintre birourile de proiectare din Romania care a dezvoltat in ultimii ani abilitati ridicate si competente la standarde internationale de crestere a calitatii constructiilor inca din faza de proiectare prin optimizarea consumurilor si eficientizarea din punct de vedere energetic. In etapele de proiectare au fost incluse cateva chei de verificare determinante care aduc viitorului edificiu confirmarea caracteristicilor unei cladiri eficiente energetic. Echipa de proiectare are pe tot parcursul derularii unui proiect nevoie de interventia unui auditor energetic, fapt care era oarecum neglijat acum cativa ani.

"Cresterea performantei energetice a cladirilor a devenit vedeta activitatilor din cadrul biroului nostru iar cunostintele acumulate si puse in practica de catre noi ne-au adus alaturi colegi din domeniu, pentru care am devenit partener si furnizor de astfel de servicii. Lucram in prezent cu peste 20 de birouri individuale sau firme de profil carora le suntem aproape in procesul de proiectare pentru implementarea normelor de eficienta energetica prin diferite rapoarte si studii de specialitate precum studiul privind posibilitatea utilizarii unor sisteme alternative de eficienta energetica ridicata, raportul de audit energetic sau studiul de eficienta energetica. Numarul acestora este in crestere si suntem deschisi pentru noi colaborari. O noua specializare si-a facut astfel incet dar sigur loc in echipa clasica de proiectare iar in perioada urmatoare si-l va consolida, sustinuta fiind de toti actorii pietei. Cladirile viitorului vor fi eficiente energetic iar noi stim sa le facem asa." a declarat Adina AVRAM managerul biroului de proiectare AIA Proiect.

Numarul proiectelor care se pot incadra in categoria constructiilor eficiente energetic este in crestere de la an la an iar investitiile in solutii de acest gen se reflecta inclusiv in oferta furnizorilor de materiale de constructii care pun din ce in ce mai mult accentul pe acest subiect.

Despre AIA Proiect - Birou de proiectare aflam de pe website-ul https://www.aia-proiect.ro/ ca este o companie prezenta pe piata de profil din Romania inca din 2008 formata din oameni tineri si pasionati. Suntem furnizori de servicii de excelenta dedicate partenerilor nostri in domeniul proiectarii, auditului si certificarii energetice, evaluarii autorizate atat pentru bunuri imobile cat si pentru bunuri mobile, studii de specialitate si servicii de cadastru. In plus, ne dorim ca blogul nostru Spatiul Domestic sa devina in timp o sursa de idei si inspiratie pentru oricine isi doreste sa traiasca fericit intr-un mediu care sa-i faciliteze existenta dar in acelasi timp sa fie protejat de modificari ireconciliabile sau distructive. Armonia ar trebui sa fie dominanta principala a coexistentei noastre astfel incat generatiile viitoare sa beneficieze de toate avantajele pe care noi si cei dinaintea noastra le-au avut. Un alt obiectiv general al nostru este frumosul de care avem atata nevoie sa ne inconjuram.

Odata cu relansarea paginii oficiale AIA Proiect Birou de proiectare au fost deschise si canale de comunicatii social media cu accentul pe pagina de Facebook, Google+ si contul de Twitter al blogului nostru Spatiul Domestic.

Contribuim la indeplinirea viselor, transformam ideile clientilor nostri in realitate. Urmarim sa dezvoltam parteneriate pe termen lung, bazate pe incredere si sustinute de dorinta de a pune in opera obiectivele beneficiarilor nostri.

Alege profesionistii in domeniul proiectarii, alege AIA Proiect - Birou de proiectare!

AIA Proiect este un birou de proiectare in Romania din 2008 format din oameni tineri si pasionati. Furnizori de servicii de excelenta dedicate partenerilor, echipa AIA Proiect este multidisciplinara si acopera cu succes domenii precum arhitectura, ingineria, performanta energetica si evaluarea oferind servicii de proiectare, audit energetic, evaluare imobiliara si bunuri mobile, studii de specialitate si cadastru.

Sursa: AIA Proiect

Afla noutati! Aboneaza-te la Newsletter
Copertine, parasolare

Gresie Italia, ceramica, cofraje

Lemn compozit

Articole recomandate

Produse de la parteneri

Va invitam sa dati 'Like' paginii noastre de Facebook
pentru a afla zilnic noutati interesante. Va multumim!