Casuta care demonstreaza ca, adesea, marimea nu conteaza - foto si video

de Marcel Buciuman in Arhitectura

Daca in trecut am mai prezentat case foarte mici destinate unor locatari tineri (vezi: Casa pentru studenti - Galerie foto si video sau Cum arata noua casa pentru studenti construita de suedezi - Galerie foto), de data aceasta venim cu o astfel de casa care insa a fost proiectata pentru a fi folosita de o persoana in varsta, cu mobilitate limitata.

Casa mica lemn - bucataria

Astfel, spatiul principal pentru dormit a fost amenajat la nivelul principal al casei si nu pe o platforma etajata cum se obisnuieste, pentru a castiga spatiu, in cazul acestui tip de case. Totusi, platforma exista si poate fi utilizata ca spatiu de relaxare sau spatiu suplimentar pentru dormit in cazul unor oaspeti, la fel ca si canapeaua extensibila din zona de zi a casutei.

Chiar daca aceasta casuta este folosita ca locuinta permanenta, intrucat este construita pe o platforma pe roti ea poate fi cu usurinta transportata pentru a fi transformata intr-o casa de vacanta.

Casa mica pe roti - exterior

De altfel, casuta a fost conceputa pentru a functiona total independent de retelele de utilitati, fiind deci ideala pentru zone turistice izolate. Un sistem performant de panouri solare si fotovoltaice asigura integral necesarul de energie electrica si apa calda menajera.

Daca exteriorul casutei este cat se poate de banal si de minimalist in detalii decorative (de altfel Minimaliste este si numele companiei franceze care a proiectat si construit casa), interiorul surprinde prin confort, ergonomie si caldura degajata inca de la intrare.

Canapeaua extensibila ofera un loc confortabil pentru odihna sau socializare, sub televizorul LCD a fost amplasata o polita ce poate fi utilizata ca si masuta de lucru, iar pe peretele opus oglinda de perete se rabateaza pentru a deveni loc de luat masa.

Casa mica - living Casa mica lemn - bucataria Casa mica - living

Blatul din lemn masiv, vitrinele cu sticla si faianta lucioasa fac bucataria nu doar perfect functionala ci si deosebit de atragatoare.

Casa mica - bucataria

Detaliu bucatarie

Spatiul de sub scara care asigura accesul la platforma construita peste baie a fost folosit pentru a crea zone de depozitare, atat de utile intr-o casa cu dimensiuni mici in care fiecare metru patrat este esential sa fie utilizat cat mai bine.

Casa mica - living

Loc de relaxare amenajat pe platforma

O usa glisanta desparte zona de zi de baia dotata cu o cabina de dus. De aici, printr-o alta usa glisanta, se ajunge in dormitor.

Casa mica - baia Casa mica - baia

Amenajarea dormitorului a fost o adevarata provocare pentru proiectanti atat datorita spatiului redus cat si a constrangerilor fizice ale locatarului care il obligau sa petreaca adesea foarte mult timp in pat. A fost deci necesara asigurarea luminii atat pe durata zilei cat si a noptii dar si realizarea unui mobilier la comanda care sa ofere spatii de depozitare dar si ergonomie. Remarcabila este masuta care culiseaza de sub dulap devenind suport pentru laptop sau loc de luat masa.

Casa mica - dormitor Casa mica - dormitor

Toate aceste facilitati sunt perfect surprinse in filmul de prezentare a casei de mai jos:

Constructor: Minimaliste

Sursa: CaseSiGradini.ro

Afla noutati! Aboneaza-te la Newsletter
Copertine, parasolare

Gresie Italia, ceramica, cofraje

Lemn compozit

Articole recomandate

Produse de la parteneri

Va invitam sa dati 'Like' paginii noastre de Facebook
pentru a afla zilnic noutati interesante. Va multumim!