Casa care se leagana in vant - Galerie foto

de Marcel Buciuman in Arhitectura

Intamplarea a facut ca, dupa ce a proiectat si decorat nenumarate locuinte, arhitectei Missy Brown sa-i ajunga in maini si o carte despre case in copaci, scrisa de unul dintre cei mai renumiti specialisti in acest gen de constructii, Pete Nelson.

Casuta in copac

Emotiile si amintirile copilariei pe care le-a retrait rasfoind cartea au determinat-o pe Missy sa participe la un curs practic organizat de Pete Nelson, pentru a se familiariza cu secretele proiectarii si construirii caselor in copaci.

Si nu s-a oprit aici. A inceput sa si puna in practica cele invatate, spre bucuria proprietarilor casutei prezentate mai jos, dar si a noastra, care ne putem delecta, si, de ce nu, inspira din aceste imagini.

Iar daca pana acum am asociat casele din copaci cu un loc de joaca pentru cei mici, vom vedea ca acestea pot fi si un minunat loc de relaxare pentru adulti.

Cum proprietatea pe care a fost construita casuta cuprindea si cateva sute de hectare de padure, decizia alegerii celui mai potrivit copac ca si suport al casutei nu a fost tocmai usoara. Dupa cateva plimbari prin padure, ba chiar si catarari in cativa copaci, a fost ales un pin majestuos care domina ceilalti copaci din jur si oferea o perspectiva superba asupra regiunii.

Casuta de lemn in copac

S-a trecut apoi la constructie, folosindu-se in mare parte material lemnos de la copaci morti in urma unei invazii de gandaci care a afectat multi copaci din regiune.

Casa in copac

Casuta este amplasata pe o platforma conectata la copac printr-un sistem ingenios de suruburi si cabluri ce permit dezvoltarea nestingherita a arborelui atat in circumferinta cat si in inaltime. Accesul la casuta se face printr-o scara metalica in spirala.

Structura casa in copac Constructie casa in copac

Casa se leagana in vant, odata cu copacul, oferindu-le locatarilor senzatia unei calatorii pe mare. Poate parea periculos, dar atata timp cat aveti incredere ca arhitectul a proiectat cum trebuie casuta din copac, experientele traite in aceasta pot fi minunate, atat pentru copii cat si pentru cei mari.

Casuta asigura tot confortul, fiind conectata chiar la electricitate si avand incalzire electrica in pardoseala, ceea ce o face utilizabila chiar si in sezonul rece.

Casa din copac iarna

Culoarea lemnului de pin natur care constituie finisajul casei la interior creeaza o atmosfera calda, luminoasa, perfecta pentru clipe unice de relaxare.

Interior casa in copac Interior casa in copac Interior casa in copac

Si, daca privelistea ce se dezvaluie prin ferestre nu este de ajuns, pe acoperisul casutei a fost amenajata si o terasa cu o vedere panoramica superba.

Casa in copac - terasa Casa in copac - terasa

Pe viitor, proprietarii si arhitecta si-au propus sa monteze si o pasarela care va face legatura cu inca o casa construita intr-un alt copac. Si, cine stie, poate vom reveni candva cu imaginile unei adevarate paduri de... case!

Foto: Missy Brown Design

Sursa: CaseSiGradini.ro

Afla noutati! Aboneaza-te la Newsletter
Copertine, parasolare

Gresie Italia, ceramica, cofraje

Lemn compozit

Articole recomandate

Produse de la parteneri

Va invitam sa dati 'Like' paginii noastre de Facebook
pentru a afla zilnic noutati interesante. Va multumim!