de Marcel Buciuman in Arhitectura
Indragostit de natura, un cuplu canadian a pornit in cautarea unei case de vacanta intr-una dintre cele mai pitoresti regiuni ale Canadei, Columbia Britanica.
Dupa ce au vizitat mai multe case, beneficiind si de consilierea designerilor Kerry Johnson si Ian McLeod, au fost irezistibil atrasi de o constructie din anii '60 de pe malul stancos al unei insule.
Chiar daca, in acel moment, constructia in sine nu era deloc spectaculoasa, dupa cum confirma si imaginile de mai jos, cei doi designeri au intuit imediat ca pot exploata frumusetile naturii din jur pentru a transforma vechea constructie intr-o casa de vacanta de vis pentru clientii lor.
Exteriorul casei inainte de transformare
Living inainte de transformare
Bucataria inainte de transformare
De indata ce noii proprietari i-au trecut pragul, designerii au si inceput sa-si imagineze marea transformare. Avantajati de structura casei s-a putut trece la indepartarea unor pereti interiori pentru a crea o zona de zi deschisa cat mai spatioasa si aerisita.
Mica diferenta de nivel existenta a fost speculata pentru a crea totusi unele zone de intimitate. Astfel, un grup mai numeros de oaspeti se poate imparti in grupuri mai mici ramanand totusi impreuna.
O alta linie pe care s-a mers in procesul de renovare a fost deschiderea locuintei spre exterior prin adaugarea unor ferestre de dimensiuni foarte mari, conectand astfel spatiile interioare cu natura spectaculoasa din jurul casei. Proprietarii au acum toate sansele ca prin ferestrele largi sa poata admira vulturi, delfini sau caprioare.
Aceeasi senzatie a continuitatii se regaseste si in alegerea finisajelor. La nivelul pardoselei s-a optat pentru placi ceramice portelanate care imita lemnul, montate continuu, fara praguri, in toate spatiile locuintei. Sistemul de incalzire instalat sub pardoseala asigura un confort sporit indiferent de anotimp. Tavanele au fost vopsite in alb pentru a lumina si mai mult spatiile interioare.
Aspectul unitar este evident si in privinta materialelor si texturilor. Lemnul de teak este prezent atat la mobilier cat si la treptele scarii interioare a carei balustrada din sticla se vrea o continuare a spatiilor vitrate.
Combinatia de piese de mobilier moderne create de designeri renumiti si piesele de mobilier produse de manufacturieri locali nu are nimic strident fiind cat se poate de naturala.
Piatra naturala care decoreaza semineul si hornul se vrea de asemenea un element de coeziune cu stanca pe care este construita casa.
In bucatarie, incadrarea in mobilier a ferestrei imense, prin care se zareste printre copaci oceanul, da senzatia unui urias acvariu.
Dormitoarele au fost pastrate cat mai simple, pentru a crea o atmosfera odihnitoare de care proprietarii sa se bucure ori de cate ori doresc sa-si reincarce bateriile in superba lor casa de vacanta.
Pat Junior, lemn masiv si MDF, alb
Iar pentru ca totul sa fie perfect nu au fost neglijate nici spatiile exterioare.
Constructor: Eric Pohl
Designer: Kerry Johnson & Ian McLeod
Foto: John Sinal
Sursa: CaseSiGradini.ro