de Marcel Buciuman in Diverse
Daca esti o fire libera si nu-ti plac ingradirile de niciun fel, atunci casuta pe roti prezentata in continuare se poate dovedi alegerea perfecta pentru tine.
Proiectata si construita in anul 2011 de catre Christopher si Malissa Tack, un tanar cuplu american, casuta se vrea un manifest pentru un stil de viata simplu, fara constrangeri si cu influente minime asupra mediului inconjurator.
Casa are o amprenta la sol de aproximativ 13 mp, fiind construita pe o remorca cu dimensiunile de 2,1 x 6,1 metri. Acoperisul in 2 ape, prevazut cu lucarne, ofera insa un spatiu suplimentar utilizat pentru amenajarea dormitorului dar si ca spatiu de depozitare.
Dormitorul matrimonial
Peretii exteriori, care incorporeaza si un strat de izolatie termica din lana, sunt realizati din lemn, un material usor si ecologic. Acelasi material a fost folosit si la compartimentarile interioare rezultand o atmosfera calda si primitoare.
La aceasta atmosfera contribuie si lumina naturala ce patrunde prin cele nu mai putin de 11 ferestre, amplasate pe toate laturile casei, inclusiv un luminator in acoperis. In plus, ferestrele asigura si o interactiune maxima cu spatiile exterioare, un avantaj deloc de neglijat daca casuta este amplasata intr-un decor natural deosebit.
Mobilierul este de asemenea realizat din lemn punandu-se accent pe utilizarea cat mai eficienta a spatiului. Remarcam in acest sens masuta rabatabila dar si etajerele si spatiile de depozitare precazute oriunde a fost posibil.
Bucataria casutei pe roti
Masuta rabatabila
Spatii de depozitare
Din casuta nu lipseste nici un mic birou
O cada de dus mai putin obisnuita, realizata dintr-un butoi de lemn.
Accesul in casa se realizeaza de pe o platforma construita prin reciclarea unor paleti din lemn. Tot lemn reciclat a fost folosit si pentru mobilierul exterior.
Acelasi spirit ecologic si de independenta il transmit si panourile solare amplasate in imediata vecinatate a casutei.
Libertatea de miscare
Fiind construita pe o platforma pe roti, casuta poate fi mutata oriunde doreste proprietarul, pe propriul teren sau pe un teren inchiriat.
Independenta financiara
Datorita costurilor mici de executie o astfel de casa poate fi construita fara a apela la credite bancare.
Atunci cand dorim sa ne construim o casa, achizitia initiala a terenului ne consuma o buna parte a bugetului. In cazul unei case mobile poti achizitiona terenul ulterior, cand ai resurse financiare disponibile si ai gasit locul cel mai potrivit pentru casuta ta.
In plus. pentru o casa mobila nu platesti nici impozite.
Fara autorizatie de construire
Pe langa eliminarea costului obtinerii acestei autorizatii, economisesti timp si esti scutit si de nervii provocati de incompetenta si indolenta multora dintre functionarii administratiilor locale.
Mai mult, neavand nevoie de fundatie, va putea fi amplasata chiar si pe terenuri pe sub care trec conducte si unde nu se acorda autorizatii de construire.
Voi ce ziceti: v-ati muta intr-o astfel de casa?
Foto: Christopher Tack
Sursa: CaseSiGradini.ro
Articole recomandate
Produse de la parteneri