Principalele avantaje ale tavanului din fibra minerala

in Constructii

Daca doresti sa renovezi, amenajezi sau sa modernizezi spatiul la nivelul plafonului, poti sa optezi pentru un tavan fals casetat mineral, o solutie rapida si usor de instalat, care nu te duce cu gandul la santierele clasice, in care trebuie sa faci curatenie dupa montaj.

Tavane casetate din fibra minerala

Plafoanele din fibra minerala ofera o gama larga de solutii ce raspund diverselor cerinte tehnice, functionale si estetice. Armstrong iti pune la dispozitie o varietate de finisaje ale suprafetelor care sunt disponibile in dimensiuni, detalii si muchii diferite. Cunoscuta si sub denumirea de biscuiti tavan casetat, aceasta gama de tavan este special creata pentru a raspunde celor mai ridicate exigente in termeni de acustica, igiena, rezistenta, umiditate, lovituri, design sau in ceea ce priveste timpul de executie.

Plafoanele false pot fi folosite la mascarea diferitelor sisteme, cum ar fi cele de ventilatie, incalzire ori ca elemente decorative, avand si proprietati de izolare fonica si termica.

Un mare avantaj al acestui tip de tavan fals casetat este timpul scurt de montaj, cat si faptul ca poate fi demontat foarte usor, facilitand accesul la elementele mascate din perete: tevi, tubulatura, ventilatie, cabluri etc.

In functie de caracteristicile pe care le are un tavan fals casetat, sistemele de plafoane din fibra minerala corespund cerintelor de rezistenta la foc. Daca vrei sa realizezi o izolatie fonica si termica cu tavan fals din fibra minerala, aceasta solutie raspunde pozitiv si acestor cerinte.

Placile de tavan fals casetat din fibra minerala sunt disponibile intr-o multime de dimensiuni modulare, dar si de texturi si culori. Muchia laterala a placii poate avea forme diferite, precum dreapta, semivizibila sau ascunsa.

Tavanul fals poate fi montat pe holurile sau in incaperile din spatiile publice, locuinte, spitale, restaurante, etc, facandu-le mai atractive si ascunzand imperfectiunile vechilor plafoane din ipsos, dar si cablurile de alimentare sau conductele.

Care sunt cele mai importante beneficii ale utilizarii tavanului din fibra minerala?

Pe langa faptul ca este o solutie pentru interior cu rol de design, acesta mai oferta si un climat optim din mai multe puncte de vedere, oferind urmatoarele beneficii:

  • acustic;
  • reflexie a luminii;
  • rezistenta la umiditate;
  • protectie la foc.

Dintre avantajele tavanului din fibra minerala mai enumeram:

  • nu necesita o pregatire majora a spatiului inainte de instalare;
  • nu iti trebuie niciun echipament special pentru proiectare si instalare;
  • are un timp scurt de montare, fata de tavanele din gips-carton;
  • are pierderi mici la montaj;
  • montari si demontari repetate, fara nicio problema ulterioara;
  • inlocuirea rapida a elementelor deteriorate, fara sa trebuiasca demontata intreaga structura;
  • este o solutie sanatoasa si igienica;
  • asigura rezistenta la incendiu;
  • regleaza umiditatea atmosferica in incaperi;
  • ofera posibilitatea de comunicatii suplimentare cu sistemele de cabluri electrice, ventilatie, securitate si foc;
  • se curata doar cu o carpa moale, putin umezita.
Tavan casetat fibre minerale

Alegerea tavanului fals casetat se realizeaza in functie de detaliile tehnice ale spatiul unde se va monta, de unghiul plafonului si de dimensiuni.

In procesul de fabricatie al unui tavan casetat din fibra minerala, Armstrong foloseste 40% materiale reciclabile, reiesind un produs sanatos cu mediul inconjurator. Un tavan fals casetat de calitate poate fi finisat in functie de cum doreste clientul, producatorul Armstrong punand la dispozitie dimensiuni, forme, detalii si muchii diverse pentru orice tipologie de constructie.

Beneficiind de o acustica si o rezistenta mai mare la umiditate si socuri, modele de tavan casetat de la eMenatwork.ro pot masca sistemele de ventilatie si incalzire sau pot reprezenta elemente decorative cu rol de izolator fonic si termic, in camerele in care sunt montate.

Sursa: emenatwork.ro

Afla noutati! Aboneaza-te la Newsletter
Copertine, parasolare

Decoratiuni casa

Lemn compozit

Articole recomandate

Produse de la parteneri

Va invitam sa dati 'Like' paginii noastre de Facebook
pentru a afla zilnic noutati interesante. Va multumim!