Ghid: cum cumperi o motosapa in cunostinta de cauza

in Ghid Practic Gradina

Motosapele sunt unelte foarte versatile care ajuta pe oricine sa desfasoare activitati agricole in cele mai bune conditii. Aceste utilaje au o transmisie prin ansamblul melc-roata (melcata) si dispun de freze cu latimea sub 50 cm pe care se pot atasa si alte accesorii pentru lucrul si intretinerea solului.

Daca sunteti in cautarea unei motosape de vanzare profesionale, inainte sa o cumparati trebuie sa luati in seama anumite aspecte.

Motosapele sunt echipate cu motoare in 4 timpi si rolul lor este maruntirea solurilor usoare si semiusoare. Acestea pot fi folosite in gradini, sere sau solarii.

O motosapa de calitate trebuie sa aiba un motor in 4 timpi pentru a face lucrul mai confortabil si pentru a reduce consumul. Forma cutitelor trebuie sa fie corect arcuita si acestea trebuie sa fie construite din aliaje de oteluri tratate pentru a permite faramitarea solului. Aceasta munca trebuie facuta cu un minim efort, pentru a nu uza prematur cutitele.

Ghid motosapa

Un alt aspect important la care trebuie sa aveti grija este greutatea utilajului. Cu cat utilajul are o greutate mai redusa, cu atat acesta se poate manevra mai usor, usurand astfel efortul fizic pe care il depuneti in munca.

Inaltimea de lucru si latimea de lucru sunt foarte importante atunci cand lucrati cu o motosapatoare. O motosapa de calitate permite reglarea inaltimii si a latimii pentru a putea lucra terenul dumneavoastra. Pentru o utilizare confortabila este nevoie si de manere ergonomice care usureaza munca.

Atunci cand cautati o motosapa, chiar daca va alegeti una dintre cele mai bune motosape de vanzare de pe piata, trebuie sa stiti ca are nevoie de ingrijire si protectie. Pentru a prelungi durata de viata a utilajului si pentru a lucra in siguranta trebuie sa va ocupati si de acest aspect.

Ce inseamna acest lucru?

In primul rand, trebuie sa folositi combustibil de calitate si doar uleiul recomandat de producator. Filtrul de aer trebuie verificat periodic iar ambreiajul trebuie reglat corect pentru a beneficia de un cuplu maxim. Nu in ultimul rand, regulamentul de utilizare trebuie citit obligatoriu pentru a fi la curent cu toate instructiunile oferite de producator.

Alte aspecte la care trebuie sa va uitati sunt:

  • Pornirea usoara - care sa se faca electric, printr-un buton. Chiar daca pornirea nu este electrica si se face la sfoara este important ca motorul sa fie de buna calitate pentru a facilita pornirea utilajului.
  • Lame care sa se roteasca in ambele sensuri - pentru o curatare a acestora mai usoara.
  • Butoane de control - amplasate in pozitii conveniente pentru usurinta si siguranta in folosire.
  • Maner reglabil - pentru o experienta placuta si confortabila in timpul lucrului.

Daca sunteti in cautarea unui astfel de utilaj si inca nu sunteti hotarat care e mai potrivita pentru dvs, expertii BIG va stau la dispozitie cu sfaturi si va ofera o selectie larga de motosape pe care le gasiti la urmatorul link: https://big.store.ro/collections/motosape. Alegeti-o pe cea mai buna pentru nevoie dvs, iar pentru orice intrebari sau nelamuriri folositi cu incredere formularul de contact si numerele de telefon de pe site.

Sursa: Big Store

Afla noutati! Aboneaza-te la Newsletter
Copertine, parasolare

Gresie Italia, ceramica, cofraje

Lemn compozit

Articole recomandate

Produse de la parteneri

Va invitam sa dati 'Like' paginii noastre de Facebook
pentru a afla zilnic noutati interesante. Va multumim!