Insamantarea florilor

in Ghid Practic Gradina

La revedere iarna! Buna ziua primavara! In luna martie, gradinile noastre revin cu adevarat la viata. Noi muguri verzi sunt peste tot si flori de primavara colorate lumineaza ziua. Bucurati-va de venirea primaverii! In acelasi timp, amintiti-va sa semanati primele flori. Am adunat in cele ce urmeaza, cateva sfaturi pentru activitatile de insamantare.

Foarfeca gradina Gardena

Galbenele britanice (Calendula officinalis)

Galbenele britanice nu sunt cunoscute doar pentru proprietatile curative, dar sunt de asemenea folosite in multe gradini ca un decor luxuriant.

Pentru insamantare: Semanati de la mijlocul lunii martie intr-o minisera; semanati direct in locul in care florile urmeaza sa creasca, de la mijlocul lunii aprilie pana la mijlocul lunii iunie. Introduceti semintele in pamant, avand in vedere ca sunt destul de mari.

Temperatura de germinare: 15 - 18 grade C. Durata de germinare: 10-14 zile.

Motul curcanului (Amaranthus caudatus)

Motul curcanului este, de asemenea, cunoscut sub numele de dragoste-minciuni-sangerare, pandantiv nemuritor, coada vulpii nemuritoare sau flori ciucure, si face parte din pseudocereale.

Insamantarea si cultivarea in sera, de la mijlocul lunii februarie la mijlocul lunii aprilie. Temperatura de germinare 15 - 20 grade C. Durata de germinare: 10-20 zile.

Violete de gradina (Viola odorata)

Violetele de gradina sunt una dintre primele flori de primavara. Ele sunt plante de gradina care necesita putina atentie si sunt fericite in orice sol. Acestea sunt potrivite in locatii uscate si umbroase si se raspandesc cu usurinta in peluzele de flori.

Pentru insamantare: In perioada august-martie afara, expuneti tava de seminte la inghet (germinare rece)! Distanta intre plante: 20 cm; adancimea semintelor : apasati doar semintele jos bine, acoperiti-le usor; durata germinarii: foarte mult timp, nu pana la primavara; timp inflorire: martie-mai.

Mazare dulce (Lathyrus odoratus)

Mazarea dulce, parfumata (Lathyrus odoratus) este un soi de plante din genul Lathyrus din familia leguminoaselor (Fabaceae). Este o planta decorativa, cunoscuta pentru aroma sa delicata.

Pentru insamantare: Insamantati in randuri, se acopera cu aprox. 2 cm de sol, presati si pastrati umed. Necesita sol adanc intr-o locatie insorita si protejata.

Gura-leului comuna (Antirrhinum majus)

Gura-leului a fost o parte esentiala a gradinilor timp de secole. Acest lucru nu este surprinzator, deoarece plantele robuste de multe ori infloresc chiar in lunile de iarna, nu necesita ingrijire si atentie deosebita si chiar se pot auto-insamanta daca locatia lor este adecvata.

Insamantati in tavi sau ghivece, nu acoperiti cu pamant, ci pur si simplu apasati si udati cu grija. Insamantarea este, de asemenea, posibila direct in spatiul in care plantele urmeaza sa creasca. Gura-leului sunt germinatoare la rece, si, prin urmare, necesita o faza rece dupa insamantare. Din acest motiv, este cel mai bine daca ati semanat semintele afara din toamna. Daca ati semanat primavara in ghivece, puneti ghivecele in compartimentul de legume al frigiderului timp de zece zile.

Sundrops (Nemesia strumosa)

Nemesia, in toata frumusetea lor, sunt o bogatie pentru orice gradina de flori - acestea cresc cel mai bine in locuri insorite dar si in locuri semi-umbrite, in jardiniere pentru balcon, cosuri agatate, si, desigur, in paturi de flori. Daca cultivati singur plantele, acestea vor inflori in luna iunie. In cazul in care plantele sunt tunse dupa perioada de inflorire initiala si fertilizate corect, se vor produce noi muguri si vor inflori in luna octombrie. Nu le place sa fie inundate.

Pentru insamantare: Puneti 2-3 seminte in ghivece mici asupra solului cultivare (in caz de cultivare, puneti-le intr-o statie de cultivare pe pervazul ferestrei de la inceputul lunii aprilie) sau plantati-le direct in sol afanat intr-un pat de plante (de la inceputul / mijlocul lunii mai). In ambele cazuri, nu acoperiti semintele cu sol; pur si simplu le apasati-le in jos si pastrati-le umede. La 20 de grade Celsius, plantele vor germina in termen de doua saptamani.

Unelte gradina Gardena

Sursa: Gardena

Afla noutati! Aboneaza-te la Newsletter
Copertine, parasolare

Gresie Italia, ceramica, cofraje

Lemn compozit

Articole recomandate

Produse de la parteneri

Va invitam sa dati 'Like' paginii noastre de Facebook
pentru a afla zilnic noutati interesante. Va multumim!