5 idei in trend pentru amenajarea casei tale

in Decoratiuni

Designul interior al locuintei noastre este extrem de important si ne influenteaza intr-un mod decisiv starea de spirit. Spre exemplu, un decor incarcat, poate deveni obositor, iar unul prea simplu va da senzatia de spatiu auster. E foarte important sa gasesti acea atmosfera care e potrivita pentru stilul tau de viata si care sustine personalitatile celor din familie si ritmul lor de viata.

 

 

 

In 2016, tendintele in amenajarile de interior se indreapta mult catre materialele naturale si, daca aceasta tendinta ti se potriveste, poti gandi amenajarea - impreuna cu designer-ul tau sau independent, pornind de la aceste materiale, adica piatra naturala si lemnul.

 

Iata ce tip de piatra naturala poti folosi pentru a puncta principiul natural in amenajarea ta, in diferite spatii din casa:

 

Holul placat cu travertin

 

Travertin in hol
Foto: Tony Crisafi / Drex Patterson

 

Travertinul e cel mai popular tip de piatra naturala in Romania - este un material cu aspect cald, nuante relaxante, disponibil la un buget relativ mic. Holul este o incapere importanta - chiar daca e un loc de trecere, si cu putina atentie, poate sa iasa din banal, fiind amenajat coherent cu restul casei. Daca amenajarea din restul spatiilor permite o nota vintage, poti alege placi de travertin in finisaj antichizat. Cat despre dimensiunile placilor, e recomandat sa alegi placi mici atunci cand ai un hol mic si placi mari, atunci cand holul este de dimensiuni mai generoase.

 

Grosimea placii, o alta variabila la care e bine sa ai grija, trebuie aleasa in functie de traficul estimat in acea zona - de exemplu, in cazul unei pensiuni sau a unui spatiu cu circulatie intense, e bine ca placa aleasa sa aiba o grosime de 3 centimetri, iar in cazul proiectelor de casa, e suficient sa montezi o placa de 2 centimetri.

 

In functie de stilul amenajarii si de preferintele tale, poti alege mobila din hol in culori apropiate de nuantele travertinului, cu mentiunea ca lemnul mai deschis la culoare va genera, in cele mai multe cazuri, un hol luminos si aerisit, iar un lemn mai inchis la culoare pentru mobila din hol va putea functiona fara probleme daca alegi sisteme de iluminat puternice, care sa mai indulceasca din greutatea culorilor inchise.

 

Living cu piatra naturala

 

Piatra naturala in living
Living cu perete placat cu piatra naturala

 

Parerea generala despre piatra naturala este aceea ca ar fi un material "rece", astfel incat nu este utilizata decat la incaperi precum baile, bucatariile si holurile. In realitate insa, piatra naturala poate imbogati in mod fascinant o incapere - e bine sa-i reglezi textura cu prezenta lemnului si sa ii subliniezi venaturile sau detaliile specific materialului cu lumina de contur. Legat de “raceala” pietrei, este paradoxal faptul ca piatra naturala este unul din cele mai potrivite material pentru incalzirea in pardoseala, alaturi de lemn - fiind materiale naturale, sunt bune conductoare de caldura, ceea ce inseamna ca vor pastra caldura mai mult timp fata de gresie sau alte materiale fabricate.

 

Pentru living, poti incerca fie un perete placat cu piatra naturala (ai la dispozitie foarte multe tipuri de mozaicuri, potrivite pentru cam orice concept de design interior), sau poti placa pardoseala cu placi de marmura, travertin sau ardezie. O alta idee pe care o poti aplica este folosirea ardeziei flexibile pentru a placa mobila din living - un material realizat dupa o tehnologie germana, foaia de ardezie flexibila este usor de montat, datorita faptului ca este extra subtire si extra usoara.

 

Bucatarie primitoare - peretele din mozaicuri de piatra naturala

 

Bucataria este o incapere cu totul speciala dintr-o casa. Aici ne pregatim pentru o noua zi si tot aici gatim bucatele care aduna intreaha familie in jurul mesei, astfel ca merita o atentie sporita atunci cand vine vorba despre decorul ei.

 

Mozaic din ardezie multicolora
Mozaic din ardezie multicolora

 

Pe langa pardoseala, zona cu cel mai mare impact vizual este peretele, zona pentru care ai la dispozitie foarte multe variante de placi, cu un impact puternic asupra intregii amenajari. Pe langa placile de terrazzo (din trei straturi, turnate in masa, extrem de rezistente), ai la dispozitie foarte multe placi mici, antichizate sau polisate, dar si mozaicuri din piatra naturala - marmura, ardezii sau travertin, in diferite finisaje si nuante. Te invitam sa consulti sectiunea de mozaicuri de pe PiatraOnline, pentru a gasi ceea ce se potriveste cu stilul in care iti amenajezi bucataria.

 

Baie in stil mediteranean

 

Mozaic din ardezie multicolora
Baie de inspiratie greceasca, placata cu travertin.

 

In baie poti utiliza cu succes travertinul. El va conferi un aer de vacanta, care te va duce cu gandul la plajele de la Mediterana datorita nuantelor nisipii ale materialului. Pentru acele detalii care sa dea personalitate si farmec, poti alege baghete sau borduri cu elemente decorative de inspiratie mediteraneana, din acelasi material.

 

Bordura travertin
Bordura din travertin clasic si Noce (dimensiunea 4,8 X 30,5 cm)

Sursa: Piatraonline.ro

Afla noutati! Aboneaza-te la Newsletter
Copertine, parasolare

Decoratiuni casa

Lemn compozit

Articole recomandate

Produse de la parteneri

Textile

SITE NIKYDECOR

Pret: 290,00 Lei

De la NIKY DECOR

Casa si gradina - oferte

Va invitam sa dati 'Like' paginii noastre de Facebook
pentru a afla zilnic noutati interesante. Va multumim!