2016: tendinte in amenajarea bailor

in Decoratiuni

Desi colectiile pentru anul urmator nu au inceput inca sa-si faca aparitia, tendintele 2016 in ceea ce priveste amenajarea salilor de baie au fost deja intuite de catre cei care scriu pentru revistele de specialitate. Varietatea de culori si texturi este uriasa, exista totusi tendinte care raman constante si comune tuturor celor care se ocupa de arhitectura si design. Una dintre aceste tendinte este folosirea pietrei naturale si a materialelor de provenienta organica in decorarea bailor.

 

 

Mai mult, daca ai un proiect de amenajare pentru anul viitor, iti poti achizitiona placile de piatra naturala la pret redus, doar pe 20 noiembrie !

 

Iata care sunt trendurile pentru 2016 si ce poti face pentru a avea o baie amenajata dupa ultimele tendinte:

 

1. Influentele orientale

 

Amenajare orientala

 

Baile turcesti sunt renumite peste tot in lume, iar amenajarea lor inspira si in ziua de astazi felul in care sunt amenajate si decorate locuintele. Geometria simpla folosita de catre orientali nu este deloc incarcata, are darul de a-ti transmite o stare de relaxare si de unitate si uniformitate, tocmai pentru ca obiectele existente in baile turcesti sunt de regula circulare si se aseamana intre ele, conferind astfel o omogenitate aparte.

 

Liniile ondulate reprezinta o caracteristica importanta a stilului oriental, insa simplitatea a fost pastrata in ceea ce priveste formele: lavoare, chiuvete, cazi, vase de WC si pisoare - toate respecta acelasi stil minimalist si dau senzatia de unitate si uniformitate.

 

2. Culorile pamantului

 

Perete placat cu marmura
Baie amenajata cu travertin antichizat

 

Marmura si travertinul folosite pentru amenajarea bailor in anul urmator sunt, in marea lor majoritate, preluate din nuantele pamantului. Culori precum beige, nude, maro, wenge si aramiu sunt preferatele designerilor de interior atunci cand vine vorba despre decorarea spatiului din sala de baie. Acestea sunt primite cu bratele deschise si in arta feng shui, pentru ca elementele de pamant sunt intotdeauna complementare spatiilor in care activitatea are legatura cu apa; apa si pamantul se completeaza foarte bine, asadar pe langa culorile clasice derivate din maro, stilistii mai folosesc si accesorii sau decoruri in nuante azurii sau de smarald.

 

3. Materialele organice

 

Plasa travertin
Lavoar de piatra naturala

 

In anul urmator, omul trebuie sa-si regaseasca liantul cu natura si cu mediul care il inconjoara. Tendintele folosirii materialelor si a culorilor cat mai naturale s-a facut simtita inca din 2015, insa acum isi face mult mai bine simtita prezenta. Podelele acoperite cu roca naturala, cazile, chiuvetele si lavoarele din marmura sau travertin si decorurile de provenienta similara sunt la mare cautare in acest sezon. Practic, au devenit noul must have pentru amenajarea bailor. Toate acestea sunt completate de accesorii de provenienta similara, precum sapunierele si suporturile pentru periute de dinti sau dispozitivele pentru depozitarea sapunului lichid realizate, de asemenea, din materie organica.

 

Alte accente cad pe lemn natur si pe fibre naturale, precum rogojinile din bambus sau rafturile si suporturile pentru prosoape din materiale asemanatoare.

 

4. Grija fata de natura

 

Perete placat cu marmura
Mobila de lemn reconditionat

 

Daca pana nu demult erau inca apreciate opulenta si luxul in amenajari, designerii de interior se indreapta tot mai mult in ultimul timp catre zona ecologica, prietenoasa cu mediul inconjurator, inspirata din natura si care nu face nici un rau naturii. Acest lucru este vizibil in primul rand la folosirea materialelor naturale, insa piesele de mobilier reciclate sau reconditionate sunt si ele preferate in detrimentul celor noi sau din materiale mai putin ecologice, mai ales ca stilul clasic a revenit pe pozitii in trendurile actuale.

 

Corpurile de iluminat pastreaza si ele tendinta ilumineaza acum cu becuri ecologice si cu leduri economice care nu afecteaza mediul, indiferent daca vorbim strict despre cele folosite in bai sau despre cele din restul casei.

 

5. Dimensiuni exagerate

 

Bijuteriile supradimensionate nu puteau ramane un simplu trend al accesoriilor vestimentare. "Capitonate" cu piatra naturala, cazile au devenit tot mai mari si mai incapatoare; nevoia de relaxare impune marirea spatiilor in care faci baie, asa ca aceasta tendinta nu este atat una de moda, cat una ce tine de confort. Cabinele de dus, ale caror cadite respecta, de asemenea, trendul organic si ecologic, s-au marit si ele; sigur ca aceste trenduri nu pot fi puse in practica decat in locuintele spatioase, dotate cu sali de baie suficient de mari. Chiuvetele si lavoarele sunt si ele supradimensionate acum, iar formele lor oscileaza intre dreptunghiuri si patrate bine conturate si ovale, respectiv cercuri elegante.

 

6. Incalzirea generoasa

 

Proprietarii s-au saturat sa cheltuiasca sume colosale pentru a se incalzi in anotimpul rece si totodata s-au saturat ca designul locuintelor lor sa fie afectat de lipsa totala de estetism a caloriferelor si a altor corpuri de incalzit. Solutia pentru acestia a venit tot de la arhitecti si este insasi incalzirea prin podea, o tehnica atat de populara deja si care inca castiga teren in fata metodelor clasice de incalzire. Chiar daca investitia initiala este mai costisitoare, aceasta va fi amortizata in timp. Acest tip de incalzire impune si realizarea a unei izolari termice perfecte, care iti va asigura temperatura ideala in interiorul intregii case atat vara, cat si in sezonul rece.

 

7. Materialele opace

 

Sticla dispare din peisajul cand vine vorba despre amenajarea bailor. Indiferent daca vorbim despre chiuvete sau despre usi din sticla mata, acestea nu mai au ce cauta intr-o sala de baie amenajata dupa ultimele tendinte. Singura transparenta care ramane netaxata de catre specialisti este cea a cabinelor de dus.

 

De altfel, densitatea tuturor materialelor folosite de catre constructori si duritatea lor atinge cote maxime in aceasta perioada. Tocmai de aceea, piatra naturala este favorita designerilor si a arhitectilor, indiferent daca optiunile tale variaza intre marmura, ardezie, travertin, granit, alabastru, piatra de var sau alte tipuri de roci folosite in amenajarea bailor. Lemnul isi recapata, la randul sau, locul pe podium si trebuie sa recunoastem ca, cel putin din punct de vedere estetic, face casa buna cu piatra naturala.

Sursa: Piatraonline.ro

Afla noutati! Aboneaza-te la Newsletter
Copertine, parasolare

Gresie Italia, ceramica, cofraje

Lemn compozit

Articole recomandate

Produse de la parteneri

Va invitam sa dati 'Like' paginii noastre de Facebook
pentru a afla zilnic noutati interesante. Va multumim!