Cautare gradina de legume

25 gasite in sectiunea Revista

Gradina de legume din bucatarie

Gradina de legume din bucatarie Te-ai gandit cate gunoaie se aduna de la bucatarie? Nu ma refer la sticle de plastic, borcane, capace de bere si alte lucruri care se pot recicla. Este vorba strict de resturile care raman atunci cand faci mancare. Cotoare de morcovi, pastarnac ...

 

In categoria Ghid Practic Gradina

mai mult

Rotatia culturilor in gradina de legume

Vremea de afara nu-ti permite sa desfasori nicio activitate in gradina de legume? Profita de moment ca sa planifici ce legume vei cultiva in sezonul urmator si sa te gandesti cum sa obtii recolte cat mai bune.

In categoria Ghid Practic Gradina

mai mult

Plantele companion si rolul lor in gradina de legume

Plantarea combinata este o tehnica folosita in agricultura traditionala prin care doua sau mai multe tipuri de plante diferite, numite plante companion, sunt cultivate impreuna cu scopul de a se proteja de diversi daunatori sau de a-si favoriza una alteia dezvoltarea.

In categoria Ghid Practic Gradina

mai mult

Soluri acide, soluri alcaline. Ce inseamna acesti termeni?

Ai citit probabil, in foarte multe articole, despre solurile acide si cele alcaline. Ti s-a spus ca unele plante au nevoie de soluri usor acide, altele din contra, de soluri slab alcaline, iar majoritatea de soluri neutre. Pentru ca in gradina nu exista nicio eticheta lipita, care sa iti explice ce fel de pamant este acolo si in ce masura poate influenta dezvoltarea plantelor, este timpul sa afli ce inseamna, de fapt, aceasta clasificare: sol acid, sol alcalin sau sol neutru.

In categoria Gradina, flori de apartament

mai mult

Protejati-va gradina de daunatori prin metode naturale

Orice gradinar stie cat de mult sunt afectate plantele din gradina de prezenta daunatorilor. Fie ca e vorba de legume, plante cu flori sau pomi fructiferi, acestea trebuie permanent protejate de acarieni, paduchi, purici, gandaci, omizi, musculite, soareci sau alti multi daunatori.

In categoria Ghid Practic Gradina

mai mult

Cum sa cultivi propriile legume si fructe la ghiveci

Ti-ai dori sa ai cat mai des legume si fructe sanatoase si cat mai proaspete pe masa insa nu detii o gradina in care sa le poti cultiva? Iata cateva sfaturi pentru cresterea plantelor aromatice, a legumelor sau a chiar a pomilor fructiferi in ghivece pe terasa, balcon sau, de ce nu, in apartament.

In categoria Ghid Practic Gradina

mai mult

1001 de idei pentru gradina ta

Editura ALLFA va ofera acum cartea 1001 de idei pentru gradina ta de Pippa Greenwood, unul dintre cei mai buni gradinari din Marea Britanie. Ea s-a format ca botanist si a condus departamentul de patologie a plantelor de gradina al Societatii Regale de Horticultura.

In categoria Ghid Practic Gradina

mai mult

Folia pentru mulcire - secretul plantelor fara buruieni

Folia pentru mulcire - secretul plantelor fara buruieni Mulcirea este procesul prin care solul este acoperit cu un strat de mateiale de origine vegetala sau minerala, denumit mulci (din engleza, mulch), care este format din paie, pleava, frunze, resturi vegetale, rumegus, coaja de copac maruntita etc. Scopul acestei operatiuni este ...

 

In categoria Ghid Practic Gradina

mai mult

Levantica aduce farmecul stilului mediteranean in gradina ta

Levantica, sau lavanda cum mai este cunoscuta planta care ne duce inevitabil cu gandul spre fermecatoarele tinuturi provensale, isi gaseste locul in aproape orice gradina, fiind insa de neconceput sa lipseasca dintr-o gradina de inspiratie mediteraneana.

In categoria Planta zilei

mai mult

Avantaje si dezavantaje ale gardurilor vii. Utilitatea unui gard viu

Gardurile vii sunt folosite peste tot in lume atat in agricultura cat si in sectorul rezidential. Scopul lor principal este delimitarea anumitor suprafete utilizand diverse tipuri de plante, care, odata dezvoltate, vor crea un paravan ornamental "viu", ce poate fi foarte divers, in functie de pretentiile celui care il construieste.

In categoria Gradina, flori de apartament

mai mult

Tipuri de garduri

Gardul este definit drept o constructie de lemn, de metal, de zidarie, de plastic etc. care imprejmuieste o curte, un teren, o gradina etc. Un gard este o structura de sine statatoare menita sa restrictioneze sau sa impiedice libera trecere sau limitarea circulatiei peste o granita.

In categoria Constructii

mai mult

Toamna in gradina - 11 lucrari esentiale

Toamna este abia la inceput si nu dorim sa ne luam inca la revedere de la zilele calde si insorite, dar timpul zboara si orice gradinar experimentat stie cat sunt de importante urmatoarele saptamani atat pentru strangerea, depozitarea si conservarea roadelor din gradina, cat si pentru pregatirea recoltei anului urmator.

In categoria Gradina, flori de apartament

mai mult

Gradina in ianuarie

Chiar daca abia am pasit in noul an, pentru a te bucura de o gradina frumoasa si roditoare incepe de pe acum sa-i acorzi putina atentie. Iata cateva lucruri de care este bine sa te ocupi inca din prima luna a anului.

In categoria Ghid Practic Gradina

mai mult

O terasa la inaltime

Aglomerarea continua a zonelor urbane cu constructii, in detrimentul spatiilor verzi, ne face sa tanjim adesea dupa weekend-uri sau zilele de concediu pentru a ne refugia mai aproape de natura. Iata de ce ne-am gandit sa va prezentam cateva idei de transformare a unui acoperis intr-o terasa care sa ne ofere zi de zi momentele de relaxare de care avem nevoie.

In categoria Decoratiuni

mai mult

Calendarul gradinarului: luna octombrie

Octombrie este o luna capricioasa in care perioadele cu zile calduroase si insorite se succed brusc cu cele in care bruma si chiar inghetul pot transforma gradina, peste noapte, intr-un cimitir al plantelor care pana in ajun v-au incantat privirile.

In categoria Ghid Practic Gradina

mai mult

Udarea si fertilizarea, comod si eficient pentru orice gradina datorita Gardena si Compo! (P)

Gradiina in martie Doriti sa udati gazonul sau straturile de flori si legume ori sa curatati curtea? Totul este simplu cu gama Original GARDENA System. Udare perfect controlata, modele potrivite oricarei nevoi: furtunuri, carucioare pentru furtun, pistoale de stropit ...

 

In categoria Ghid Practic Gradina

mai mult

Condurul-doamnei decoreaza gradina, imbogateste retetele culinare si te scapa de infectii

Fie ca ii spunem condurasi, caltunasi, sultanele sau condurul-doamnei, aceasta planta ne incanta privirile in gradini cu florile sale viu colorate de la inceputul verii si pana toamna tarziu. Nu toata lumea stie insa ca pe langa rolul estetic condurul-doamnei mai aduce si alte beneficii.

In categoria Planta zilei

mai mult

Gradina in luna august (P)

Gradina in luna august August este sezonul recoltarilor si, totodata, momentul in care se incepe pregatirea gradinii pentru anul urmator. Fie ca este vorba despre pregatirea gradinii de flori, a gazonului, a copacilor, a gardului viu sau a brazdelor de legume ...

 

In categoria Ghid Practic Gradina

mai mult

Galbenelele, nelipsite din gradinile rustice

Galbenelele sunt unele dintre cele mai raspandite si mai putin pretentioase plante cu flori, fiind nelipsite mai ales din gradinile rustice pe care le inveselesc cu florile galben-portocalii (de unde si numele).

In categoria Planta zilei

mai mult

8 idei ieftine pentru a-ti infrumuseta casa toamna aceasta

Incet-incet zilele lungi si luminoase ale verii lasa locul unora din ce in ce mai scurte si mohorate. Acest lucru ne poate afecta serios starea de spirit si randamentul in activitatea zilnica, mergand chiar pana la depresie. Ne-am gandit de aceea sa-ti oferim cateva idei pentru a-ti decora si inveseli casa acum, la inceput de toamna.

In categoria Decoratiuni

mai mult

Afla noutati! Aboneaza-te la Newsletter
Copertine, parasolare

Decoratiuni casa

Lemn compozit

Articole recomandate

Produse de la parteneri