In cautarea caminului perfect: tendinte in designul caselor moderne

in Constructii

Construirea unei case permanente nu se rezuma doar la designul interior si la planurile de amenajare. Proiectarea exteriorului este, de asemenea, un element important si prezinta provocari duble: o casa personalizata ar trebui sa-ti reflecte preferintele si stilul de viata pe care il duci sau la care visezi, in timp ce fiecare stil, culoare si caracteristica pe care o alegi trebuie sa reziste in fata trecerii timpului si a tendintelor, astfel incat casa sa nu devina invechita dupa cativa ani.

tendinte in designul caselor moderne

Sursa foto

Din fericire, exista multi arhitecti si designeri care au gasit solutii prin care poti imbina cele mai noi trenduri cu cele clasice. De exemplu, materialele naturale, precum lemnul sau piatra, au fost folosite inca din cele mai vechi timpuri, insa sunt in continuare in voga.

Daca esti in cautarea caminului perfect, in acest articol ne propunem sa-ti prezentam 3 trenduri care pot sa reziste testului timpului. Iata care sunt acestea!

1. Ferestrele mari

Ferestrele mari sunt un element caracteristic al arhitecturii moderne. Acestea largesc vizual spatiul si creeaza o atmosfera mai luminoasa si mai deschisa in interior. in plus, lumina naturala abundenta poate avea efecte benefice asupra sanatatii si starii de spirit a membrilor familiei tale.

De asemenea, casele moderne sunt deseori concepute pentru a crea o legatura armonioasa intre interior si exterior, asa cum sunt si modelele Dimmer pentru case cu structura din lemn. Ferestrele mari ofera o panorama frumoasa asupra peisajului din jur, oferindu-ti posibilitatea sa te bucuri de privelisti impresionante si sa te simti mai conectat cu mediul inconjurator.

Desi ferestrele mari pot crea o deschidere mai mare in izolatia termica a casei, inovatiile tehnologice in materie de sticla termoizolanta si cadre performante pot compensa acest aspect. Este recomandat sa optezi pentru ferestre cu 3 straturi de sticla, acestea avand un coeficient de izolare termica intre 0.5 si 0.6 W/m2K. Totodata, poti alege si geamuri termopan cu protectie UV, astfel incat sa te poti apara impotriva razelor ultraviolete.

2. Usile ca punct de interes

Usile reprezinta un element esential in designul unei case moderne si le poti folosi pentru a adauga un stil distinctiv locuintei. inlocuind viziunea traditionala a usilor pur functionale, in prezent exista o gama larga de optiuni creative si inovatoare disponibile pentru prin care poti da un aspect impresionant fatadei unei case moderne. Iata cateva aspecte relevante in acest sens:

  • 1. Foloseste culori indraznete: Utilizarea culorilor indraznete pentru usa poate adauga o nota de personalitate si vitalitate casei tale. Culorile vibrante precum rosu, portocaliu, albastru electric sau chiar negru mat pot crea un contrast puternic cu restul fatadei si pot atrage atentia intr-un mod placut.
  • 2. Adauga modele geometrice: Modelele geometrice pot adauga un aspect contemporan si grafic usii. Linii drepte, forme abstracte sau modele in relief pot conferi o nota de modernitate si originalitate.
  • 3. Poti integra si vitralii: Vitraliile sau sticla decorativa pot crea un impact vizual remarcabil pentru usa. Poti opta pentru vitralii cu modele geometrice abstracte, motive florale sau chiar imagini personalizate.
  • 4. Foloseste contrastul intre culori si materiale: Alege un cadru care sa contrasteze cu nuanta usii sau opteaza pentru un material diferit pentru elementele decorative ale usii. De exemplu, o usa cu o nuanta deschisa poate fi inconjurata de un cadru inchis sau invers.

3. Placarile cu piatra naturala

In ceea ce priveste tendintele pentru exteriorul casei, piatra naturala este o alegere populara datorita durabilitatii si valorii sale estetice. Granitul, travertinul si ardezia sunt exemple de pietre naturale pe care le poti folosi pentru a da casei mai multa diversitate, culoare si eleganta.

De asemenea, poti combina piatra naturala cu lemnul pentru exteriorul casei pentru a crea un aspect echilibrat. De exemplu, poti acoperi partial sau complet partea inferioara a fatadei cu piatra naturala pentru a adauga stabilitate si robustete, in timp ce partea superioara poate fi finisata cu lemn pentru a crea un aspect cald si prietenos.

Tine cont de aceste recomandari si construieste-ti o casa atemporala!

Afla noutati! Aboneaza-te la Newsletter
Copertine, parasolare

Gresie Italia, ceramica, cofraje

Lemn compozit

Articole recomandate

Produse de la parteneri

Birou si biblioteca

MASA BIROU PC NANO ALB-NUC

Pret: 297,50 LEI 160,00 LEI

De la EMAG

Casa si gradina - oferte

Va invitam sa dati 'Like' paginii noastre de Facebook
pentru a afla zilnic noutati interesante. Va multumim!