Exista prea multe tipuri de acoperisuri si nu stii ce sa alegi? Iata 3 criterii esentiale de care trebuie sa tii cont!

in Constructii

Alegerea unui acoperis este un pas esential in etapa de constructie a unei cladiri, deoarece reprezinta unul dintre cele mai importante lucruri atunci cand vine vorba despre structura unei constructii. Exista o multitudine de modele si materiale pe piata si, de aceea, poate fi dificil sa te orientezi catre o varianta anume. Insa, daca tii cont de cateva criterii de baza, vei putea face rapid o selectie, in asa fel incat sa gasesti optiunea perfecta pentru tine, care sa-ti indeplineasca toate cerintele si nevoile. Asadar, documenteaza-te in acest sens si descopera care sunt detaliile pe care trebuie sa le iei in considerare in acest proces.

Acoperis tigla metalica Lindab

In acest articol vei afla 3 elemente semnificative pe care nu trebuie sa le ignori atunci cand pornesti in cautarea acoperisului ideal!

Materialul

Sunt diverse materiale pe care le poti gasi pe piata, insa, inainte de a face alegerea potrivita, trebuie sa stii prin ce se caracterizeaza fiecare dintre ele. Tigla metalica este una dintre cele mai populare optiuni, deoarece are o durabilitate mare, avand o durata de viata cuprinsa intre 15 si 60 de ani. De asemenea, se monteaza usor si nu ingreuneaza structura acoperisului. Tigla ceramica este o alta varianta pe care o ai la dispozitie - aceasta iti ofera o buna izolare fonica, insa este bine de stiut ca este ceva mai grea comparativ cu tigla metalica (avand o greutate cuprinsa intre 35 si 65 kg/mp). Poti selecta si diverse tipuri de tabla - cutata, faltuita sau prefaltuita - dar si placa din fibrociment, sindrila bituminoasa sau tigla din beton. Cu toate acestea, tiglele metalice sunt cele mai apreciate si mai des achizitionate.

Caracteristicile

Atunci cand pornesti in cautarea acoperisului ideal, cu siguranta iti doresti ca acesta sa fie cat mai rezistent, insa rezistenta nu se refera doar la durata de viata, ci si la modul in care materialul reactioneaza la anumiti factori externi. Caldura, razele UV, ploaia, vantul, zapada si condensul sunt doar cativa dintre factorii de care trebuie sa tii cont atunci cand te gandesti la rezistenta acoperisului. Trebuie sa ai in vedere zona in care este amplasata cladirea, dar si clima specifica respectivei zone.

Acoperis tigla metalica Lindab

Accesoriile

Accesoriile pot parea elemente adiacente, care nu necesita atentie de la inceput, insa este important ca accesoriile alese sa fie potrivite pentru acoperisul ales, atat din punct de vedere functional, cat si din punct de vedere estetic. De aceea, este recomandat, de cele mai multe ori, sa achizitionezi accesoriile de la acelasi furnizor, deoarece acesta iti poate oferi cele mai bune optiuni pentru tine, fie ca este vorba despre sistemul pluvial (jgheaburi, burlane etc.), fie ca este vorba despre alte tipuri de elemente. De exemplu, la Lindab.ro poti gasi si acoperisuri, dar si multiple accesorii de calitate - cerceteaza gama de acoperisuri aici si descopera produsele ideale.

In concluzie, sunt diverse lucruri pe care trebuie sa le iei in calcul atunci cand alegi un acoperis. Chiar daca exista destule variante pe piata, este esential sa gasesti modelul care sa-ti satisfaca cerintele, din toate punctele de vedere, in asa fel incat sa-ti poti finaliza proiectul, exact asa cum iti doresti.v

Sursa foto: lindab.ro

Afla noutati! Aboneaza-te la Newsletter
Copertine, parasolare

Decoratiuni casa

Lemn compozit

Articole recomandate

Produse de la parteneri

Va invitam sa dati 'Like' paginii noastre de Facebook
pentru a afla zilnic noutati interesante. Va multumim!