Cum sa iti asiguri o securitate maxima cu ajutorul broastelor de usi?

in Ghid Practic Casa

Un criteriu important atunci cand urmeaza sa-ti achizitionezi usa, este acela al securitatii. Cu totii ne uitam prima data la aspectul estetic, insa o usa trebuie sa fie nu doar frumoasa, ci si sigura. Pentru ca locuinta ta sa fie protejata impotriva posibilelor tentative de efractie, acorda atentie ce broasca are viitoarea ta usa. Iti spunem mai multe in randurile care urmeaza.

securitate maxima cu ajutorul broastelor de usi

Sursa foto

Securitate maxima cu ajutorul broastelor de usi

Stim cu totii ca principalele cai de intrare prin efractie sunt usile si ferestrele. Jafurile sunt o realitate, iar infractorii cauta oportunitati de intrare facila in incinta locuin?ei. Prefera sa fure bani, dar le atrag atentia si bunuri precum: bijuterii, ceasuri, laptopuri s.a.

Feroneria este parte importanta a unei usi. Aceasta include elemente precum: balamale, maner, broasca, butuc. De retinut este ca atunci cand alegi usa de intrare, trebuie sa te uiti la aceste elemente. Hotii nu ataca foaia de usa, ci rup cilindrul usii (butucul) sau scot miezul acestuia. De aceea este bine ca butucul sa fie de calitate. Trebuie sa stii ca ofera mai multa protectie, cu cat are un numar mai mare de pini. Este vorba de niste tije din otel care opun rezistenta in incercarea de gaurire a butucului. In plus, poti opta pentru caracteristici suplimentare: anti-smulgere, anti-efractie, anti-perforare.

Broastele de usi se impart in doua categorii mari: broaste mono-punct, dedicate usilor de interior si broaste multi-punct pentru usile de intrare. In ambele cazuri, dimensiunile placii frontale, ale interaxului si dornmassului (caracteristici ale broastei) pot varia, fiind necesara masurarea lor in milimetri atunci cand se doreste inlocuirea broastei. Alege broastele de usi de la Meesenburg si poti achizitiona inclusiv modele care au echipare motorizata, accesul fiind permis printr-una dintre metodele: tastatura numerica, telecomanda, aplicatie pe un smartphone sau cu amprenta. Te bucuri de un raport optim calitate-pret. In plus, specialistii magazinului online te vor ajuta sa alegi elementele de feronerie adecvate cerintelor tale.

Exista broaste de usi cu inchidere semiautomata sau automata, care dispun de doua bolturi cu declansare automata. Incuierea se poate face prin ridicarea manerului si rotirea cheii la cea semiautomata sau prin rotirea cheii la cea automata.

La broasca cu posibilitate de incuiere automata, daca se utilizeaza un maner fix pe partea exterioara a usii, aceasta se va inchide automat. Este permisa iesirea fara cheie, iar intrarea se face pe baza de cheie.

Nu in ultimul rand, este indicat ca la o usa de intrare in casa, pentru siguranta, sa ai doua yale, una in zona clantei, a doua montata in partea de sus. De regula atacul asupra a doua sisteme de inchidere necesita mai mult timp, iar riscul de a patrunde in incinta se diminueaza.

Prin urmare, este important ca atunci cand achizitionezi usa, sa te gandesti la siguranta casei tale si sa previi posibile incidente cu sisteme de securitate. Asa cum ai aflat, broasca usii, cilindrul, au roluri importante si este necesar sa le acorzi importanta cuvenita. Cere sfatul specialistilor atunci cand vrei sa achizitionezi produse de feronerie de calitate si bucura-te de confortul de a sti ca familia si bunurile voastre sunt in siguranta.

Afla noutati! Aboneaza-te la Newsletter
Copertine, parasolare

Decoratiuni casa

Lemn compozit

Articole recomandate

Produse de la parteneri

Va invitam sa dati 'Like' paginii noastre de Facebook
pentru a afla zilnic noutati interesante. Va multumim!