Cum sa alegi cel mai bun hidrofor pentru casa ta?

in Ghid Practic Casa

Un hidrofor este un dispozitiv care ajuta la mentinerea presiunii apei in sistemul de alimentare cu apa al casei. in cazul in care locuinta nu este conectata la o retea publica de alimentare, hidroforul vine in intampinarea acestei probleme prin asigurarea alimentarii cu apa a unei gospodarii.

Cum sa alegi cel mai bun hidrofor pentru casa ta

Sursa foto: Shutterstock

Exista hidrofoare de mica adancime, pentru adancimi de aspiratie de 8-9 metri, sau de mare adancime, de 20 - 40 de metri. De asemenea, modelele disponibile pe piata au caracteristici diferite ce tin de puterea motorului, debitul de apa pe care hidroforul o poate vehicula intr-un interval de timp, volumul buteliei si altele. Afla din randurile de mai jos mai multe informatii despre cum alegi un hidrofor pentru nevoile casei tale!

Cum sa calculezi debitul de apa si presiunea necesare pentru hidroforul tau?

Pentru a calcula debitul de apa necesar si presiunea necesara pentru hidroforul tau, exista cateva aspecte importante de luat in considerare. in primul rand, trebuie sa identifici nevoile tale de apa, adica cantitatea de apa pe care o folosesti intr-o zi si in ce momente.

Acest lucru poate fi determinat prin masurarea consumului de apa intr-un anumit interval de timp sau prin estimarea consumului pe baza numarului de persoane din casa si a activitatilor zilnice. De exemplu, daca ai o casa cu o baie si o bucatarie, atunci consumul de apa poate fi de 20-30 l/min. in functie de consumul de apa pe care il are locuinta ta, alegi puterea hidroforului. Pe scurt, cu cat numarul de wati este mai mare, cu atat dispozitivul poate extrage apa de la adancimi mai mari.

In al doilea rand, trebuie sa calculezi presiunea necesara pentru a furniza aceasta cantitate de apa in toate punctele din casa ta. Presiunea este masurata in bar si depinde de distanta dintre hidrofor si punctele de utilizare ale apei, tipurile de tevi, sursa de apa si presiunea necesara pentru robinet.

O presiune prea scazuta poate duce la o furnizare slaba a apei, in timp ce o presiune prea mare poate dauna conductelor de apa si obiectelor sanitare. Pentru a-ti fi mai usor, poti comanda un hidrofor online. In acest mod, afli mai multe detalii despre fiecare model de hidrofor in parte.

Tipuri de hidrofoare

In functie de amplasarea lor, exista mai multe tipuri de hidrofoare din care sa alegi:

Hidrofor de suprafata

Acesta are un consum redus de energie, un pret accesibil in comparatie cu alte modele si se poate utiliza chiar si fara ejector sau rezervor. Sunt potrivite surselor de apa care se afla la cel mult 9 metri adancime. Daca este folosit pentru extragerea apei de la adancimi mai mari, acesta nu va sustine procesul de alimentare cu apa din cauza motorului prea slab pentru aceasta sarcina.

Hidrofor de ejector

Aceste hidrofoare sunt potrivite surselor de apa care se afla la adancimea cuprinsa intre 9 si 25 de metri. Pompa trebuie montata la suprafata si conectata la put prin intermediul unui ejector. Efectorul are doua tevi, una pentru absorbtia apei si cea de-a doua pentru presiune, prin care apa ajunge inapoi in ejector.

Hidrofor submersibil

Este unul dintre cele mai performante modele de hidrofoare, potrivit pentru un put aflat la o adancime de si peste 25 metri. Are un motor puternic si poate sustine transportul lichidului la o presiune ridicata.

Ce trebuie sa iei in considerare cand alegi locatia pentru instalarea hidroforului?

Cand alegi locatia pentru instalarea hidroforului, trebuie sa iei in considerare cat de departe este de sursa de apa. Este important sa alegi un loc cat mai aproape, deoarece cu cat distanta este mai mare, cu atat va fi nevoie de o putere mai mare pentru a pompa apa si, astfel, modelul sa detina un motor mai puternic.

De asemenea, daca locul in care doresti sa instalezi hidroforul este expus la temperaturi scazute sau inghet, este important sa il protejezi impotriva acestora prin folosirea incalzitoarelor sau izolatiei. in plus, este recomandat sa montezi un filtru de particule si impuritati pentru a proteja hidroforul impotriva depunerilor de calciu.

Tine cont de sfaturile din acest articol si achizitioneaza un hidrofor potrivit locuintei tale!

Afla noutati! Aboneaza-te la Newsletter
Copertine, parasolare

Gresie Italia, ceramica, cofraje

Lemn compozit

Articole recomandate

Produse de la parteneri

Va invitam sa dati 'Like' paginii noastre de Facebook
pentru a afla zilnic noutati interesante. Va multumim!