Top 5 lucruri de care sa tii cont atunci cand iti amenajezi noua casa

in Ghid Practic Casa

Casa visurilor tale este aproape gata? Inseamna ca ai ajuns la momentul in care trebuie sa te decizi asupra interioarelor. Nu este munca usoara, dar rezultatul va fi peste asteptari daca urmezi cativa pasi simpli.

Casa noua

A te muta, in sfarsit, in casa visurilor tale, este un moment de care iti vei aminti toata viata. Chiar daca va fi un proces obositor, in final iti vei aminti doar partile bune. Daca nu ai gasit pe piata nicio casa care sa intruneasca toate conditiile, construirea de la 0 a fost singura solutie.

Si, daca pana acum nu ai putut alege decat forma dorita a casei, impreuna cu arhitectul, a sosit momentul deciziilor.

Atunci cand ajungi la momentul alegerii pardoselii, a usilor si a culorii peretilor, trebuie sa stii deja ce stil vrei sa adopte noua ta casa. Deoarece pardoseala implica cel mai mult efort, este una din partile la care trebuie sa fii sigur ca faci alegerea perfecta din prima.

Iata 5 sfaturi usor de urmat ce te vor ajuta sa alegi pardoseala ideala:

1. Zona

Tipul de pardoseala ales depinde, in mare parte, de zona. De exemplu, la intrare ai nevoie de o pardoseala rezistenta si usor de curatat. Livingul este incaperea care trebuie sa aiba elementul wow. Dormitoarele sunt locurile in care te-ai simti perfect umbland in picioarele goale pe o pardoseala calda. In schimb, bucataria si baile au nevoie de o pardoseala rezistenta la apa.

2. Stilul de viata

Atunci cand alegi pardoseala, ia in calcul si stilul tau de viata. Daca esti o persoana obsedata de curatenie care prefera sa se vada cu prietenii in oras, parchetul laminat super lucios va fi perfect. In schimb, intr-o casa cu trafic rezidential intens, un parchet laminat mat este mai practic. Oricare ar fi parchetul ales, nu uita sa optezi pentru o izolatie parchet de calitate.

3. Durabilitatea si rezistenta la murdarie

Inainte de a alege modelul preferat, trebuie sa iti pui si cateva intrebari practice. FIecare tip de pardoseala are particularitatile sale si o garantie diferita. Daca esti genul de persoana care adora sa faca diverse schimbari prin casa, atunci opteaza pentru o oferta atractiva. Cel mai probabil, in doar cativa ani vei dori un alt model de gresie sau parchet. Insa, daca preferi sa pastrezi cat de mult posibil lucrurile asa cum sunt, cauta produse de calitate, cu o durabilitate cat mai mare.

4. Bugetul

Nu putem ignora faptul ca, pentru a-ti alege lucrurile preferate, trebuie sa tii cont de bugetul alocat. Acesta depinde de situatia ta financiara, insa este recomandat sa prioritizezi corect cheltuielile. Daca nu dispui de suficienti bani, cel mai simplu este sa nu amenajezi toate camerele. Sau, daca esti la limita cu bugetul, alege sa investesti sume mai mari in lucrurile importante, care nu se pot schimba prea usor, precum: instalatia electrica, instalatia sanitara si pardoseala.

5. Trendurile modei

Industria constructiilor impartaseste aceleasi principii ca si cea a modei. Majoritatea deciziilor sunt afectate de trendurile actuale, greu de ignorat. Insa, acestea se schimba cu o viteza ametitoare si, evident, casa ta nu poate tine pasul. De asemenea, nici nu este recomandat sa te axezi doar pe trendul actual, deoarece sunt mari sanse ca peste putin timp sa nu ti se mai para atractiv. Casa ta trebuie sa iti reflecte personalitatea, pentru ca sentimentul de confort sa fie unul deplin. Pentru un touch modern, foloseste-te de accesorii care se pot modifica ori de cate ori simti nevoia de o schimbare.

Simplul fapt ca in curand te vei muta in noua casa este un moment memorabil. Bucura-te de aceasta ocazie si fa alegerile intelepte, deoarece acesta va fi locul unde vei strange mii de amintiri dragi in urmatorii ani.

Sursa foto: Shutterstock

Afla noutati! Aboneaza-te la Newsletter
Copertine, parasolare

Decoratiuni casa

Lemn compozit

Articole recomandate

Produse de la parteneri

Va invitam sa dati 'Like' paginii noastre de Facebook
pentru a afla zilnic noutati interesante. Va multumim!