4 moduri castigatoare de a integra lemnul in exteriorul casei tale

in Arhitectura

Accentele de lemn aduc cu siguranta un mare plus in ceea ce priveste design-ul casei tale. Acesta face ca cladirea sa fie caracterizata de stil, bun gust, eleganta dar si unicitate. Lemnul are o granulatie atractiva, care reda un aspect armonios si este disponibil in numeroase optiuni de culoare. Pe langa asta rezista in timp daca este intretinut corespunzator si poate fi taiat, lacuit sau reparat cu usurinta. Asadar, fie ca urmeaza sa construiesti o casa sau sa renovezi una existenta, sa stii ca nu ar trebui sa ai retineri din a integra acest material in design-ul pe care urmeaza sa-l concepi.

Vopsea lemn exterior

Iata asadar 4 moduri castigatoare de a integra lemnul in exteriorul casei tale

1. Creeaza elemente accent din lemn

Adauga elemente de accent casei tale prin intermediul lemnului. Creeaza anumite puncte care iti atrag atentia si care se completeaza intr-un mod armonios cu restul design-ului. De exemplu poti incadra ferestrele cu lemn, aducand si un plus de functionalitate prin faptul ca vei obtine umbra. In functie de viziunea ta, il poti vopsi in ce nuanta doresti astfel incat sa te asiguri ca aspectul e cel pe care tu il vizualizezi. Poti accesa Pittsburghpaints.ro si sa alegi de acolo vopsea pentru lemn de exterior dintr-o varietate de produse premium, ideale pentru astfel de proiecte.

2. Adauga lemn la intrarea in curte

Prin intermediul lemnului poti obtine o intrare spectaculoasa in interiorul curtii. Acest detaliu de design functioneaza cel mai bine in cadrul caselor care dispun de o suprafata extinsa in jur. Aici poarta din lemn ar trebui sa fie lucrata intr-o maniera eleganta, iar stalpii din lemn sa sustina un acoperis placat cu tigla. Asa ca, daca iti doresti ca de fiecare data cand ajungi acasa, sa treci de o intrare grandioasa, atunci poti opta pentru o poarta din lemn.

3. Construieste un zid separator

Adaugarea lemnului pe peretii de separare ofera casei un aspect elegant, contemporan si completeaza exteriorul intr-un mod creativ. Pentru a te asigura ca peretii rezista in timp, trebuie sa-i protejezi de absorbtia umiditatii care pot cauza cresterea ciupercilor. Prin urmare, trateaza lemnul pentru rezistenta la termite si foloseste materiale de etansare adecvate inainte de instalare, pentru a-l putea mentine in stare buna.

4. Construieste o pergola din lemn

Construieste o pergola din lemn pe terasa exterioara, pentru a crea un spatiu semideschis. Avantajele unei pergole sunt numeroase, doua dintre ele fiind faptul ca ofera umbra si creeaza un joc continuu de lumini si umbre pe parcursul zilei. In acest mod terasa ta va deveni un loc in care iti vei petrece cu drag timpul de relaxare, avand in vedere ca vei reusi sa-i redai un aspect cu totul atractiv.

In concluzie, daca iti doresti sa integrezi lemnul in exteriorul casei tale pentru un design cu stil atunci ai la dispozitie cateva variante din care poti alege. Adauga accente pe suprafata casei, construieste o poarta spectaculoasa din lemn sau un zid separator contemporan. Nu in ultimul rand, poti opta pentru o pergola din lemn care se va afla deasupra terasei tale.

Sursa foto: unsplash.com

Afla noutati! Aboneaza-te la Newsletter
Copertine, parasolare

Gresie Italia, ceramica, cofraje

Lemn compozit

Articole recomandate

Produse de la parteneri

Va invitam sa dati 'Like' paginii noastre de Facebook
pentru a afla zilnic noutati interesante. Va multumim!