Ce nu stii despre acoperisul casei tale?

in Constructii

Un acoperis inseamna mai mult decat tigla de la suprafata

Ne tin la adapost, ne protejeaza de vremea capricioasa si contribuie la izolarea casei. Acestea ar trebui sa fie principalele aspecte care ne trec prin minte atunci ne gandim la acoperisuri. Si chiar daca nu sunt foarte multe, putem sa fim de acord ca sunt esentiale. Dar un acoperis inseamna mai mult decat atat si pentru ca este una dintre cele mai importante investitii pe care le facem pentru casa, merita sa stim mai multe despre el. Cu ajutorul specialistilor RoofArt poti afla din acest articol cateva aspecte interesante despre acoperisuri, pe care, cu siguranta, nu le stiai!

Acoperisul casei

RoofArt are la activ un portofoliu impresionant de acoperisuri case realizate din cele mai bune materiale, punand la dispozitia clientilor atat produse, cat si servicii. De la sisteme pluviale, tigla metalica, tabla faltuita sau cutata si servicii de montaj, reparatii sau inlocuire acoperis, RoofArt este un provider de solutii complete pentru cei care vor sa faca investitii durabile si sa beneficieze de eficienta.

Experienta de peste 20 de ani in acest domeniu i-a ajutat pe specialistii RoofArt sa determine ce nu stiu proprietarii de case despre acoperisuri, iar unele dintre urmatoarele informatii s-ar putea sa te surprinda!

Vezi zeci de acoperisuri in fiecare zi atunci cand iesi din casa, dar stiai ca privesti, de fapt, un sistem de invelitoare complex, format din mai multe elemente?

Un sistem de invelitoare complet este format din mai multe componente. Discutam despre structura de baza, materiale care sa impiedice formarea de condens, sistemul de ventilatie, sistem pluvial, accesorii compatibile si, bineinteles, materialul de acoperire. Fiecare dintre acestea joaca un rol extrem de important si contribuie la nivelul de confort pe care noi il resimtim in casa.

Acoperisul are nevoie sa respire

Am mentionat la punctul anterior sistemul de ventilatie. Ei bine, oricat ar putea suna de amuzant, acoperisul are nevoie sa respire, iar ventilatia corespunzatoare asigura acest lucru. Concret, este vorba despre circulatia aerului cald si eliminarea umiditatii.

In lipsa ventilarii se poate forma condens, iar din acest punct exista un risc ridicat de aparitie a unor probleme precum scurgeri de apa, coroziune, sistem de izolatie degradat sau aparitia mucegaiului.

Poti opta pentru un acoperis rece

Nu, nu ne referim la temperatura propriu-zisa a acoperisului, ci la proprietatea sa de a indeparta razele UV de suprafata tiglei.

Un acoperis rece are capacitatea de a reflecta pana la 80% din radiatiile solare care ajung pe suprafata sa, iar aceasta proprietate aduce numeroase avantaje, atat mediului, cat si proprietarilor de locuinte. Aceste acoperisuri nu absorb caldura, ceea ce inseamna utilizarea redusa a aparatului de aer conditionat in timpul verii si facturi mai scazute la energie.

Cauti solutii sustenabile? Ce spui de un acoperis ecologic?

Cu totii stim cat de poluant este domeniul constructiilor, insa exista solutii pe care le putem adopta pentru a diminua impactul asupra mediului.

Un exemplu de acoperisuri ECO pentru case este solutia propusa de RoofArt: tigla metalica cu acoperire GreenCoat, care inglobeaza o tehnologie pe baza bio patentata. Concret, o parte din materialul traditional pe baza de produse fosile folosit la productia vopselei este inlocuit cu o componenta bio, uleiul de rapita.

Pentru a afla mai multe despre acoperisuri si optiunile pe care le ai la dispozitie, poti accesa site-ul RoofArt, unde vei gasi numeroase informatii avizate despre acoperisurile pentru case, cele mai bune materiale pe care le poti folosi si numeroase sfaturi date de specialisti.

Afla noutati! Aboneaza-te la Newsletter
Copertine, parasolare

Gresie Italia, ceramica, cofraje

Lemn compozit

Articole recomandate

Produse de la parteneri

Va invitam sa dati 'Like' paginii noastre de Facebook
pentru a afla zilnic noutati interesante. Va multumim!