7 avantaje ale ceasurilor smartwatch

in Recomandari

Considerate inca de la aparitia lor pe piata o extensie a telefoanelor inteligente, smartwatch-urile au devenit in ultimii ani o tehnologie de sine statatoare.

avantaje ale ceasurilor smartwatch

Sursa foto

Fiecare generatie de ceasuri smart a depasit propriile sale modele anterioare, dar si versiunile recente ale rivalilor din domeniu, astfel ca aproape toti producatorii se mandresc in prezent cu produse ce reusesc sa le ofere utilizatorilor experiente complete. Ca si dispozitivele clasice, smartwatch-urile indica ora, dar pot face mult mai mult de atat deoarece functiile lor sunt similare cu un telefon inteligent. Iata ce avantaje au aceste accesorii electronice:

1. Ofera acces la numeroase aplicatii

Ceasurile inteligente sunt perfect adaptate la cerintele tehnologice contemporane si ofera acces la o multime de aplicatii interesante care pot fi conectate la diferite alte gadget-uri. Ecosistemele specifice depind de sistemul de operare pe care functioneaza dispozitivele.

2. Monitorizeaza activitatea fizica si transmit alerte de sedentarism

Aproape orice model de aici de pe mobino.ro se poate utiliza cu usurinta ca si fitness tracker. Ceasurile smart dispun de functii ce imbunatatesc stilul de viata, cum este pedometrul, care contorizeaza numarul pasilor facuti de utilizator pe parcursul zilei. Aceasta optiune reprezinta o solutie foarte buna pentru persoanele active care vor sa stie numarul kilometrilor parcursi zilnic sau caloriile consumate. De asemenea, smartwatch-urile au integrat si un monitor cardiac pentru analiza ritmului batailor inimii cand sunt efectuate activitati fizice, precum si o functie prin care transmite alerte daca detecteaza ca utilizatorul nu s-a mai miscat de ore bune.

3. Masoara pulsul si calitatea somnului

Unele smartwatch-uri pot integra monitoare de somn pentru verificarea pulsului, a calitatii si cantitatii somnului, dar si monitoare EKG si de tensiune arteriala. Mai mult, senzorii optici ai dispozitivului pot seta diverse alerte daca se depasesc anumite valori, lucru extrem de benefic pentru sanatatea utilizatorului. Ceasurile inteligente pot masura pulsul in continuu sau doar la anumite intervale si au capacitatea de a monitoriza toti parametrii somnului, oferind toate datele necesare celor care vor sa aiba parte de odihna si relaxare.

4. Avertizeaza cu privire la notificari si activitati importante

Daca sunt conectate la smartphone, ceasurile inteligente vor reflecta orice iti spune telefonul. Practic, poti vedea totul la incheietura mainii, ceea ce inseamna ca nu trebuie sa mai verifici telefonul ca sa vezi mesajele de tip SMS, email-urile sau notificarile de pe retelele sociale.

5. Contribuie la efectuarea si preluarea apelurilor

Utilizatorii care poarta smartwatch pot folosi ceasul ca sa efectueze si sa primeasca apeluri de pe telefonul mobil. Dispozitivul ofera posibilitatea preluarii apelurilor si raspunderii la mesaje text in timpul deplasarii, aspect important pentru situatiile in care nu se poate utiliza smartphone-ul. Anumite modele de ceasuri inteligente permit comenzi vocale ori pot realiza apeluri si fara sa fie conectate la un telefon deoarece au un port pentru cartela SIM.

6. Gestioneaza redarea media

Se poate reda muzica prin intermediul smartwatch-urilor cu sau fara conectarea la un alt dispozitiv. Daca sunt asociate cu smartphone-ul, ceasurile pot fi utilizate pentru modificarea volumului si a melodiilor. Insa, noile modele de accesorii smart permit descarcarea si redarea de muzica direct de pe smartwatch, cu o conexiune celulara sau WiFi, fara sa mai fie necesar telefonul.

7. Identificarea facila a smartphone-ului si cheilor

Pentru multi oameni, pierderea telefonului sau a cheilor reprezinta o experienta extrem de frustranta. Ceasurile smart rezolva foarte usor aceste probleme deoarece au o functie pentru localizarea dispozitivului mobil. De altfel, smartwatch-ul poate fi folosit si pentru a gasi cheile sau alte produse daca acestora li se ataseaza un localizator specializat si se instaleaza aplicatia pe ceasul inteligent.

Smartwatch-urile sunt parte integranta a stilului de viata modern. Acestea ofera utilizatorilor beneficii importante si, in functie de model, numeroase specificatii interesante, inclusiv plata direct cu ceasul, navigare GPS, detectarea caderilor si apeluri de urgenta.

Afla noutati! Aboneaza-te la Newsletter
Copertine, parasolare

Decoratiuni casa

Lemn compozit

Articole recomandate

Produse de la parteneri

Va invitam sa dati 'Like' paginii noastre de Facebook
pentru a afla zilnic noutati interesante. Va multumim!