Amenajarea unei sali de teatru: 6 materiale de care ai nevoie

in Recomandari

Se spune ca teatrul este acolo unde se intampla spectacolul, insa, emotiile vibreaza altfel intr-o sala amenajata special pentru reprezentatiile artistice. Aspectul general este extrem de important deoarece spatiul trebuie sa ofere liniste, confort si o atmosfera calda, atat pentru public, cat si pentru actori.

avantaje ale ceasurilor smartwatch

Sursa foto

Fiecare element al salii contribuie intr-o anumita masura la reusita piesei de teatru, astfel ca produsele pentru amenajarea interioara trebuie sa indeplineasca toate normele de functionalitate, ergonomie si estetica. Iata materialele necesare pentru realizarea unui decor corespunzator:

1. Pardoseala flotanta

Una dintre cele mai mari provocari in amenajarea salii de teatru tine de alegerea finisajelor pentru scena. Este esential ca partea unde se desfasoara reprezentatiile sa fie practica, durabila, multifunctionala, rezistenta la trafic, uzura si supra-sarcini, dar, totodata, flexibila si usor de intretinut. Indicata ar fi pardoseala flotanta, o solutie moderna ce aduce imbunatatiri semnificative in ceea ce priveste confortul, acustica si eficienta energetica. Sistemul mascheaza perfect tevile si cablurile din sala de teatru si ofera acces pentru interventii ulterioare.

Pardoseala tehnica suprainaltata este foarte usor de instalat pentru ca nu necesita o suprafata de suport bine finisata si nivelata intrucat diferentele de nivel se regleza cu ajutorul picioruselor de sustinere. In plus, ofera reduceri in ceea ce priveste costurile de operare si timpii de interventie.

2. Mocheta

Acest material se integreaza perfect in ambianta unei sali de teatru. Prin culoare, model sau inaltimea firului, mocheta contribuie la obtinerea stilului dorit, mai ales ca aduce un plus de confort termic si creeaza sentimentul de caldura. Mocheta este potrivita pentru podeaua salii de teatru pentru ca se intretine cu usurinta, capteaza alergenii prin retinerea prafului din aerul dinauntru, diminueaza zgomotele si timpul de reverberare a sunetelor, intrerupand vibratiile care s-ar putea propaga in interior.

Produsul se poate folosi chiar si pentru pereti. In multe spatii, acestia se acopera cu mocheta si drapaje de materiale textile ignifugate ca salile sa aiba o absorbanta fonica potrivita.

3. Bambus

Optiunea perfecta pentru interioarele expresive, elegante si cu adevarat fermecatoare, bambusul este unul dintre cele mai vechi materiale naturale cunoscute. Datorita constructiei sale acesta nu se umfla, nu se contracta si nici nu se deformeaza la fel precum lemnul dur, atunci cand este expus la umiditate ori caldura. Bambusul este rezistent la pete, antistatic, hipoalergenic si flexibil si se poate folosi pentru placarea plafonului, a peretilor si podelei sau pentru mobilier.

4. Panouri acustice

Intr-o sala de teatru unde se doreste realizarea unui perete acustic cu o estetica deosebita sunt indicate panourile speciale, de diferite forme si culori. Acestea absorb sunetele slabe in frecventele superioare si se potrivesc de minune intr-o sala de teatru pentru ca elimina sunetul reflectat de voci sau ecoul zgomotelor pe care il fac anumite echipamente de lucru.

5. Corpuri de iluminat

Realizate din materiale diverse, in nenumarate nuante si forme, cu detalii exceptionale, corpurile de iluminat nu sunt doar simple surse de lumina. Acestea imbogatesc spatiul, ii ofera stil, rafinament si personalitate. In salile de teatru sunt indicate solutiile de iluminare ambientala si acustica destinate spatiilor foarte mari, ce contribuie la minimizarea zgomotelor daca sunt combinate cu alte elemente acustice.

6. Materiale textile

Pentru amenajarea salii de teatru este nevoie si de anumite materiale, de exemplu tapiterie pentru cortina, perdea de plus pentru partea superioara a scenei sau textile pentru scaune. In functie de situatie, se pot utiliza si alte materiale precum stofa, catifea, bumbac, tesaturi acustice, decorative sau cu efecte speciale.

In general, pentru amenajarea unei sali de teatru se folosesc materiale moderne si durabile, care sa-i ofere spatiului solemnitatea si exclusivitatea de care are nevoie. De la alegerea finisajelor si pana la textile, mobilier si decoratiuni, totul trebuie sa fie impecabil si sa exprime eleganta caracteristica unui spatiu destinat sa gazduiasca spectacole artistice desavarsite in fata publicului.

Afla noutati! Aboneaza-te la Newsletter
Copertine, parasolare

Decoratiuni casa

Lemn compozit

Articole recomandate

Produse de la parteneri

Va invitam sa dati 'Like' paginii noastre de Facebook
pentru a afla zilnic noutati interesante. Va multumim!