5 tipuri de deserturi pe care sa le incerci cand vrei ceva dulce

in Recomandari

Esti un fan al dulciurilor? Deja avem mai multe in comun decat ti-ai fi imaginat! Si noi facem parte din categoria pofticiosilor care asteapta cu nerabdare ultima parte a mesei, faimosul desert. Nu credem ca exista niciun alt fel de mancare care sa reuseasca sa-ti puna zambetul pe fata la fel cum o face un desert savuros si apetisant, cu o multitudine de arome.

tipuri de deserturi pe care sa le incerci cand vrei ceva dulce

Sursa foto: Shutterstock

Si cum stim ca sunt zile in care pofta de dulce pur si simplu nu-ti da pace, ti-am pregatit in articolul urmator o lista cu deserturi delicioase pe care le poti incerca atunci cand simti sa mananci ceva dulce. Elegante, aromate si delicate, acestea vor reusi sa-ti incante pe deplin papilele gustative. Iata despre ce deserturi este vorba!

1. Macarons, un deliciu frantuzesc de neuitat

Aceste fursecuri din bezele cu faina de migdale si cele mai delicioase umpluturi au devenit unele dintre cele mai populare si mai irezistibile deserturi, gratie gustului si aspectului desavarsite de cofetarii francezi. Macarons, caci despre ele este vorba, cu siguranta se va afla si in topul deserturilor tale preferate, impresionand atat prin aspect, cat si prin textura si arome. Alege macarons pentru diverse evenimente sau cand vrei ceva dulce, pentru ca vor completa ideal candy bar-ul de la eveniment si vor fi alegeri excelente pentru un rasfat bine-meritat in confortul locuintei.

2. Eclere, alte bunatati frantuzesti irezistibile

Pofta de dulce nu-ti da pace? Atunci cu siguranta trebuie sa-ti potolesti acest apetit cu unul dintre cele mai populare si delicioase deserturi frantuzesti - eclerele! Si vestea buna este ca aceste delicii vin cu cele mai diverse si aromate umpluturi, dar si cu glazuri care adauga de fiecare data o nota apetisanta acestor delicii cu aluat de choux. Daca preferi deserturile clasice, un ecler cu ciocolata poate fi cea mai inspirata alegere, insa daca iti place sa experimentezi cele mai diverse arome, poate un ecler cu crema si glazura de fistic iti va satisface pe deplin papilele gustative.

3. Choux a la creme, un desert fin si cremos

Si choux a la creme se numara printre deserturile pe care nu le vei putea refuza atunci cand pofta de dulce pune stapanire pe tine. Atunci cand vine vorba de deserturi, choux a la creme sunt, probabil, unele dintre cele mai cunoscute deserturi din lume. Si unele dintre cele mai delicioase, pe deasupra, gratie cartilor de bucate frantuzesti. Aceste prajituri frantuzesti fine, vintage si aristocrate, formate din gogosi de aluat oparit si umplute cu crema de vanilie si frisca au cucerit toti iubitorii de dulciuri din intreaga lume. Ar fi si pacat sa nu incerci si tu aceste delicii!

4. Crema de zahar ars, o adevarata placere culinara

Textura moale si omogena a cremei de zahar ars este o adevarata placere pentru papilele gustative. Sa nu mai vorbim despre siropul aromat al acestui desert cremos si savuros. Imprumutata acum multi ani din bucataria frantuzeasca, dupa reteta de creme brulee, crema de zahar ars a devenit unul dintre cele mai apreciate deserturi. Numai cand te gandesti la acea crema delicioasa de vanilie si la crusta crocanta de zahar caramelizat iti vine apa in gura, nu-i asa? Satisfa-ti si tu pofta de dulce cu un astfel de desert delicios!

5. Mini tarte cu fructe, un alt desert apetisant

Daca esti fan al deserturilor cu fructe, atunci mini tartele cu fructe mai mult ca sigur ca ar trebui sa devina unul dintre deserturile tale preferate. Delicioase si aromate, cu un aluat clasic de tarta si fructe proaspete, aceste mini tarte se pot transforma in deliciul perfect, atat pentru bufetul suedez de la evenimente, cat si pentru propriul rasfat in fata televizorului.

Tu ce desert ai prefera atunci cand te ia cu asalt pofta de dulce? Ca noi le-am servi pe toate!

Afla noutati! Aboneaza-te la Newsletter
Copertine, parasolare

Decoratiuni casa

Lemn compozit

Articole recomandate

Produse de la parteneri

Va invitam sa dati 'Like' paginii noastre de Facebook
pentru a afla zilnic noutati interesante. Va multumim!