Casa din piatra si sticla, simbioza dintre vechi si nou - galerie foto

de Nic Gavra in Recomandari

De cele mai multe ori ne imaginam cladirile vechi din piatra ca niste spatii reci si, poate, intunecoase. O cladire din secolul al XV-lea noi, romanii, am crede ca nu poate fi decat o ruina.

Uneori insa, cladiri foarte vechi prind din nou viata. Este si cazul unui hambar de piatra din secolul al XV-lea, pe care arhitectii de la MOOARC l-au transformat intr-o frumoasa casa de locuit, unde sticla moderna si zidurile vechi din piatra integreaza noul cu vechiul.

Casa din piatra si sticla - hambar din secolul al XV-lea restaurat

Casa La Concha este situata pe insula Guernsey, nu departe de coasta Normandiei, unde clima blanda, dar fara soare puternic, a incurajat crearea suprafetelor vitrate mari. Tot aceste conditii climatice favorabile, au permis si folosirea luminatoarelor pe aproape toata lungimea acoperisului. Astfel lumina naturala face confortabil spatiul interior pe tot parcursul anului.

Casa din piatra si sticla - hambar din secolul al XV-lea restaurat Casa din piatra si sticla - hambar din secolul al XV-lea restaurat

Masa living, lemn masiv fag salbatic

Masa lmn masiv moderna Casa din piatra si sticla - hambar din secolul al XV-lea restaurat

La parter se afla bucataria si locul de luat masa, de unde o usa culisanta permite accesul in gradina, iar zona de zi este situata mai sus, la mezanin.

Casa din piatra si sticla - hambar din secolul al XV-lea restaurat

Dormitoarele si baia, plasate in partea din spate a casei, au un perete din sticla care creaza o legatura vizuala cu gradina.
Probabil cea mai spectaculoasa folosire a sticlei in amenajarea acestei case o reprezinta podeaua de sticla.

Casa din piatra si sticla - hambar din secolul al XV-lea restaurat Casa din piatra si sticla - hambar din secolul al XV-lea restaurat

Foto: MOOARC

Sursa: CaseSiGradini.ro

Afla noutati! Aboneaza-te la Newsletter
Copertine, parasolare

Decoratiuni casa

Lemn compozit

Articole recomandate

Produse de la parteneri

Va invitam sa dati 'Like' paginii noastre de Facebook
pentru a afla zilnic noutati interesante. Va multumim!