Cum sa ai o locuinta moderna si complet functionala? Cele mai populare imbunatatiri

in Ghid Practic Casa

In prezent, foarte multe persoane pun accentul pe estetica locuintei. Intr-adevar, o locuinta personalizata conform stilului nostru ne poate face sa avem o stare mai buna de spirit si sa ne simtim mai confortabil. Cromatica si decorul sunt principii importante atunci cand ne dorim sa ne simtim acasa.

Locuinta moderna

Cu toate acestea, nu inseamna ca trebuie sa facem compromisuri atunci cand vine vorba despre functionalitate. Functionalitatea este cea care ofera confortul propriu-zis, deoarece are rolul de a ne pune la dispozitie anumite nevoi de baza, precum odihna corespunzatoare, prepararea hranei si asigurarea igienei. Din fericire, functionalitatea poate fi imbinata cu aspectul locuintei foarte usor.

Cum sa iti modernizezi locuinta?

In ultima vreme, tot mai multe persoane prefera un stil minimalist, modern, care sa fie cat mai curat si aerisit. Acesta presupune renuntarea la lucrurile care nu ne mai sunt de folos pentru a salva spatiu si reorganizarea articolelor ramase pentru a pastra un stil cat mai relaxant. Cromatica este, de asemenea, una cat mai neutra si mai putin solicitanta din punct de vedere vizual.

Din fericire, in ultima vreme, electrocasnicele si alte dispozitive utile pentru functionarea casei sunt in acord cu tendintele moderne. Astfel, poti imbina functionalitatea cu aspectul modern si nu vei face compromisuri in privinta confortului tau. Dintre toate camerele, bucataria este un spatiu foarte bun pentru a adapta functionalitatea catre modern. Poti opta pentru electrocasnice cu o cromatica cat mai neutra, care sa se potriveasca cu restul casei. Nuantele de gri, albastru si maro sunt printre cele mai populare in ultima vreme. De asemenea, poti alege accesorii, dispozitive si electrocasnice cu un stil minimalist, care sa nu fie foarte evidente, precum plita incorporabila de sticla care se imbina perfect cu blatul bucatariei si, din punct de vedere vizual, pastreaza un stil modern. Pe Sensodays.ro poti gasi o multitudine de produse pentru toata casa, potrivite pentru orice stil. Minimalismul reprezinta, in fond, imagini bine definite si clare, fara prea multe intreruperi sau obiecte la vedere.

Optimizarea spatiului, esentiala

Optimizarea spatiului este esentiala pentru a moderniza locuinta. In mod ideal, mobila trebuie sa depoziteze majoritatea lucrurilor de care avem nevoie, fara sa fie evidente. De aceea, ai nevoie de corpuri de mobilier cat mai bine structurate, care sa ascunda toate obiectele, in timp ce respecta stilul ales de tine. Poti alege canapele cu spatii de depozitare incluse, dulapuri cu rafturi multiple si rafturi de perete care au atat un rol estetic, cat si functional.

Nu in ultimul rand, pentru a avea o locuinta spatioasa si moderna este indicat sa renunti la obiectele care nu iti mai sunt de folos. Poti incepe sortarea lucrurilor pornind de la fiecare camera. Tot ceea ce trebuie sa faci este sa aduni toate lucrurile intr-o anumita zona si sa incepi sortarea. Vei fi surprins cat de mult spatiu avem la dispozitie, de fapt, atunci cand renuntam la lucrurile pe care nu le utilizam. Daca este vorba despre haine sau alte lucruri care pot fi donate, nu ezita sa creezi cateva cutii pe care le poti pastra pana vei gasi un loc care accepta donatii.

Modernizarea locuintei nu este un proiect simplu, insa este o activitate care iti poate schimba viata in bine. Un mediu mai curat si organizat ne poate ajuta sa avem o stare de spirit mai buna, dar si sa facilitam anumite sarcini. Poti incepe prin simpla sortare a lucrurilor pana cand vei stabili care este stilul interior care ti se potriveste.

Sursa foto: unsplash.com

Afla noutati! Aboneaza-te la Newsletter
Copertine, parasolare

Gresie Italia, ceramica, cofraje

Lemn compozit

Articole recomandate

Produse de la parteneri

Va invitam sa dati 'Like' paginii noastre de Facebook
pentru a afla zilnic noutati interesante. Va multumim!