Te-ai plictisit de dormitorul tau? Iata cum poti schimba atmosfera instant cu doar cateva ajustari minore in ceea ce priveste decorul!

in Ghid Practic Casa

Dormitorul tau este cea mai intima incapere din intreaga casa. Poate ca este locul in care te odihnesti, dar si lucrezi, citesti sau iti faci miscarea de dimineata. Indiferent de numarul atributiilor pe care le indeplineste dormitorul tau, timpul petrecut prea mult intre patru pereti te face sa te si plictisesti de acea incapere. Daca esti intr-o astfel de situatie si simti nevoia de o schimbare, acum e momentul perfect sa intri in actiune.

Spray vopsea renovare dormitor

Nu trebuie sa renovezi intregul dormitor, sa schimbi patul sau canapeaua, ori sa muti mobila dintr-o parte in alta pentru a te bucura de ceva nou. Camera ta se va bucura de o infatisare cu totul noua daca iei in calcul macar una dintre variantele de mai jos.

Iata cum poti modifica intreaga atmosfera a dormitorului cu doar cateva ajustari minore ale decorului:

Picteaza unul din pereti

Vrei sa te apuci de dat cu lavabila sau de schimbat culoarea peretilor? Gandeste-te mai bine! Nici tapetul nu este de multe ori o idee geniala, avand in vedere ca poate fi greu de curatat si indepartat ulterior. Daca ai o oarecare inclinatie artistica, alege un spray vopsea de pe site-ul celor de la Promokasa.ro si tinteste doar unul dintre pereti. Poate fi chiar peretele din dreptul patului. Daca te simti ambitios si creativ, alege mai multe culori si lasa-ti imaginatia sa isi faca treaba. Deseneaza orice simti ca te reprezinta in acel moment. E posibil sa dormi o noapte in sufragerie, dar va merita efortul!

Umple rafturile cu plante

Plantele sunt mereu un generator de energie pozitiva si sanatate. Ele improspateaza aerul si te mentin mai vesel, poate chiar fara sa realizezi asta de la bun inceput. Daca nu ai suficiente rafturi in camera pentru asa ceva, cauta cateva rame mai vechi si ghivece ce pot fi agatate de perete. Iti poti face o galerie cu aceste elemente. De asemenea, poti agata de perete, in designul preferat de tine, mai multe sticlute cu butasi in apa. Efectul lor terapeutic nu este doar pur estetic, caci odata cu umiditatea crescuta din incapere, va creste si imunitatea ta.

Elimina elementele decorative excesive

Daca atmosfera din dormitor este apasatoare si intunecata, este timpul sa scapi de anumite obiecte. De multe ori, prea multe elemente de decor pot sa te oboseasca. Nu esti nevoit sa arunci chiar orice pare in plus pe rafturi, dar sigur vei gasi cateva cutii de depozitare in care sa exilezi obiectele inutile. Poate ai o lampa pe care nu ai mai folosit-o de mult, oari zeci de "amintiri" imprastiate peste tot. Odata adunate si indepartate din aria vizuala, incaperea va fi mult mai aerisita si isi va recapata capacitatile de a genera confort.

In concluzie, daca te-ai plictisit de atmosfera banala din dormitorul tau, schimbarile se pot face foarte rapid, iar efectele vor fi de impact. Ai nevoie de mai putin de o zi pentru a modifica total aspectul acestei incaperi pe care o indragesti atat de mult. Fie ca elimini anumite elemente din camera ta, ori ca adaugi ceva nou, impactul va fi suficient de puternic pentru a te simti intr-o cu totul alta incapere.

sursa foto: unsplash.com

Afla noutati! Aboneaza-te la Newsletter
Copertine, parasolare

Gresie Italia, ceramica, cofraje

Lemn compozit

Articole recomandate

Produse de la parteneri

Va invitam sa dati 'Like' paginii noastre de Facebook
pentru a afla zilnic noutati interesante. Va multumim!