Cinci lucruri de care ai nevoie atunci cand iti renovezi locuinta. Sfaturi de la specialisti

in Constructii

Sezonul cald este perfect pentru renovarea locuintei tale, mai ales daca planuiesti sa faci acest lucru de ceva vreme. Insa, pentru ca toate lucrurile sa mearga perfect, repede si usor, fara batai de cap inutile, ai nevoie (inainte de a te apuca de treaba), de o multime de lucruri pe care trebuie sa le achizitionezi.

Renovarea locuintei

Daca nici tu nu stii exact despre ce este vorba, afla din materialul urmator ce considera specialistii ca ai nevoie sa cumperi inainte de a te apuca de renovat casa.

Iata ce trebuie sa achizionezi inainte de a te apuca de renovarea casei tale

Atunci cand te-ai hotarat sa iti transformi locuinta, trebuie sa stii ca va fi o treaba de durata, asadar, va trebui sa ai rabdare, sa achizionezi tot ce ai nevoie si abia apoi echipa de specialisti isi va face treaba. (sau, daca esti priceput si iti place sa faci lucrurile cu mainile tale, iti poti renova si tu locuinta).

In primul rand, inainte de a incepe cumparaturile propriu-zise, ai nevoie sa asterni pe hartie tot ce vei avea nevoie sa achizionezi, iti va fi mult mai simplu atunci cand vei ajunge in magazinele de specialitate. In plus, vei putea estima si costurile, chiar inainte de a ajunge in magazin.

Ce trebuie sa se regaseasca pe lista ta de cumparaturi:

1. Gresie si faianta. Nu exista renovare cu adevarat daca nu vei inlocui gresia si faianta din baie si bucatarie. Acestea se uzeaza (mai ales in bucatarie unde atunci cand gatesti exista posibilitatea sa sara grasime) si au nevoie sa fie inlocuite la o perioada de timp.

2. Adezivi. Pentru ca faianta si gresia sa se prinda bine de perete si de podea vei avea nevoie de un adeziv de calitate (poti intreba in magazin care este cel mai bun).

3. Var lavabil (plus amorsa). Nu poti renova o locuinta daca nu o vei zugravi. Nu numai ca vei putea sa schimbi gama cromatica, dar vei si improspata casa! Mai mult decat atat, specialistii recomanda ca o locuinta sa fie zugravita la intervale periodice pentru a dezinfecta peretii (daca iti amintesti, pe vremea bunicilor nu exista an in care sa nu zugraveasca peretii, mai ales inainte de cate o mare sarbatoare).

4. Elemente de electrica: prize si intrerupatoare de la universulelectricelor.ro, becuri, de toate acestea vei avea nevoie daca te hotarasti sa le inlocuiesti pe cele vechi. Chiar si electricienii rercomanda ca acestea sa fie inlocuite la intervale de timp pentru a evita uzarea foarte mare a acestora si a preveni orice fel de neplaceri sau chiar accidente casnice.

5. Produse de curatenie. Fara acestea, nu exista practic renovare. Oricat de mult ai avea grija, dupa zugravire sau inlocuirea gresiei ori a faiantei, este nevoie de o curatenie temeinica. Asadar, nu uita sa pui pe lista ta de cumparaturi numeroase produse de curatenie, de la detergenti, pana la substante care dizolva calcarul sau (in cazuri nefericite), chiar si produse antimucegai.

Asadar, daca te-ai hotarat sa iti renovezi locuinta, nu uita sa cumperi tot ce ai nevoie, astfel vei economi timp pretios si atunci cand te vei apuca de treaba vei avea tot ce iti trebuie la indemana.

Sursa foto: Pexels.com

Afla noutati! Aboneaza-te la Newsletter
Copertine, parasolare

Gresie Italia, ceramica, cofraje

Lemn compozit

Articole recomandate

Produse de la parteneri

Va invitam sa dati 'Like' paginii noastre de Facebook
pentru a afla zilnic noutati interesante. Va multumim!