Apartamentul Gravity, proiect din portofoliul MiSo Architects

in Decoratiuni

Proiectul pe care echipa MiSo il prezinta astazi este destinat unei familii tinere si este pozitionat in zona Aviatorilor, avand o suprafata de 145 metri patrati. Intregul proiect a durat un an de zile si a presupus un santier complex in care au fost refacute toate instalatiile si finisajele existente.

Stilul de amenajare agreat cu beneficiarul este unul luxos si elegant ce ia nastere dupa ultimele tendinte in materie de amenajari, dar care este in acelasi timp ancorat in tehnologia moderna.

Amenajarea etajului si a spatiilor de zi

Zona de living este spectaculoasa datorita tavanului si a faptului ca este scaldata in lumina. Inainte, in spatele televizorului exista un perete de caramida la care arhitectele au renuntat pentru a-l inlocui cu unul de sticla. Zona de dining iese in evidenta datorita mesei rotunde din lemn si a scaunelor din catifea in nuante de verde menta.

Living apartament Gravity

Baia de la etaj este ascunsa de biblioteca realizata pe comanda si de usa filomuro cu prezenta subtila. Pentru a asigura un iluminat optim, Sorana Leru si Mihaela Tampiza au optat pentru spoturi directionabile care sa creeze un efect scenografic. In zona blatului de bucatarie, echipa MiSo Architects a completat necesarul de lumina cu un profil special de banda LED care pune in valoare zona de lucru.

Dormitorul de lux de hotel in confortul de acasa

Apartament Gravity dormitor matrimonial

"Patul cu tablie tapitata este realizat pe comanda si prezinta insertii de oglinda si aplice decorative si l-am incadrat de doua noptiere cu personalitate", povesteste Mihaela Tampiza.

"Am inserat mocheta alba, draperii matasoase si perdele catifelate care anesteziaza complet rezonanta camerei si o transforma intr-un culcus ideal. Peretele din fata patului a fost tratat preferential cu fototapet, iar usile care duc catre dressing si baie de tip filomuro preiau finisajele peretilor pentru un aspect cat mai elegant si unitar".

Baia matrimoniala este cea mai spectaculoasa dintre toate cele trei. Placile ceramice ce imita marmura cu venatura bej evidentiaza cada freestanding, blatul de corian si lavoarele albe. O alta incapere ce se afla in zona de noapte este biroul, un spatiu de doar noua metri patrati, dar suficient de comod si functional. Pe partea opusa a fost amplasata o canapea eleganta.

Apartament Gravity baia matrimoniala

Asemanatoare biroului este si camera de oaspeti, o incapere de mici dimensiuni, dar recompartimentata astfel incat sa beneficieze de un spatiu mic de depozitare propriu. Baia cu dus este generoasa si se bucura, la fel ca celelalte, de iluminare naturala. Terasele si casa scarii au fost imbracate in marmura alba si limestone Vratza.

Camera oaspeti apartament Gravity

Ce se afla dincolo de design?

Inainte de inceperea lucrarilor, locuinta era impartita in doua spatii total independente. Parterul era un spatiu de birouri si era devastat, in vreme ce etajul era renovat recent, dar intr-un stil total diferit de ce avea sa urmeze. Provocarea Soranei si a Mihaelei a fost de a regandi si de a recompartimenta spatiile, ca sa poata intregra si casa scarii.

Camera oaspeti apartament Gravity

Fetele de la MiSo au modificat si tamplaria pentru a obtine goluri mai generoase si suprafete vitrate mai ample, pentru un aport mai mare de lumina naturala. Amenajarea spatiului este intr-un stil clasic modern cu multe accente elegante si luxuriante, care a pornit de la stilul de amenajare solicitat de beneficiar.

Printre provocarile proiectului s-a numarat fragmentarea spatiului si mascarea multiplelor grinzi si stalpi ai casei. Din punctul de vedere al recompartimentarii, au amenajat zona de noapte cu bai si dressing-uri la primul nivel, iar etajul superior a fost destinat zonei de zi cu living, baie, bucatarie si terasa.

In loc sa mascheze stalpii si grinzile, au ales sa construiasca tavane false care sa dea senzatia de plutire. Soranei si Mihaelei le place sa spuna ca holul si casa scarii sunt cartea de vizita a amenajarii, asa ca in apartamentul Gravity, s-au jucat cu o multitudine de lumini si texturi, in ciuda spatiului ingust. Dar tocmai din acest motiv au folosit culori deschise si diverse surse de lumina.

Acest proiect a fost prezentat in cadrul initiativei #MEETTHECREATORS a PIATRAONLINE, iar Sorana si Mihaela au fost desemnate arhitectele lunii Martie. Poti lua legatura cu fetele de la MiSo prin intermediului site-ului lor, pe Facebook sau Instagram.

MiSo Architects

Daca vrei sa vezi si cum arata noul showroom MiSo din Brasov, poti afla din interviul de pe blogul PIATRAONLINE, iar documentarea video a proiectelor pot fi vazuta aici.

Afla noutati! Aboneaza-te la Newsletter
Copertine, parasolare

Materiale constructii ieftine

Articole recomandate

Produse de la parteneri

Va invitam sa dati 'Like' paginii noastre de Facebook
pentru a afla zilnic noutati interesante. Va multumim!