Cum alegem canapeaua potrivita

in Decoratiuni

Iti doresti o canapea care sa confere un design spectaculos si in acelasi timp sa o folosesti in spatiul dorit de tine? Atunci gasirea canapelei potrivite poate fi o sarcina care necesita mai mult timp pentru a bifa toate criteriile de care trebui sa tii cont inainte de a o cumpara. Pentru a te scuti de acest efort, am pregatit o lista de idei din care sa te inspiri pentru o alegere corecta.

Canapea extensibila catifea

La ce trebuie sa fii atent inainte de a cumpara o canapea?

Canapeaua va fi cel mai impunator element al incaperii, asadar trebuie sa fie o piesa care se incadreaza perfect in decorul camerei prin design, culoare si material. Acestea sunt detalii foarte importante care definesc o alegere buna, insa mai sunt si alti factori pe care sa ii iei in considerare la cumpararea unei canapele.

Tipul de canapea

Atunci cand esti in cautarea unei canapele, trebuie sa pornesti de la a cunoaste tipurile existente pe piata. Printre cele mai cunoscute tipuri sunt cele fixe, extensibile si modulare sau coltare. Toate acestea se gasesc in diverse dimensiuni, culori si material si se pot alege in functie de spatiul destinat, scopul folosirii, material, design-ul si dimensiunea camerei.

Ce canapea sa alegi in functie de locul de destinatie si spatiul pe care il va ocupa

Pentru a alege canapeaua dorita, trebuie sa te gandesti la incaperea in care va fi plasata, cum ar fi in living, hol sau receptie.

Spatiul pe care il va ocupa canapeaua este un alt aspect important de luat in considerare deoarece va influenta marimea acesteia. In acest caz, masuratorile trebuie sa fie precise pentru a determina cat spatiu ramane liber pentru alte elemente de decor, dar si pentru a evita aspectul incarcat al incaperii.

Daca ai un living spatios, in care primesti oaspeti, iti petreci timpul la televizor, citesti o carte sau pur si simplu te relaxezi, o canapea mare este o alegere foarte buna. Poti opta pentru o canapea fixa sau o canapea cu recliner pentru un confort sporit.

In cazul in care ai un living mic sau doresti sa plasezi canapeaua pe hol, atunci vei avea nevoie de o canapea extensibila sau de dimensiuni mici.

Ce canapea sa alegi in functie de scopul folosirii

Daca vei folosi canapeaua pentru a te intinde dupa o zi grea, sa te relaxezi sau sa te uiti la filme, seriale etc., iti recomandam o canapea fixa sau o canapea recliner, conceputa special pentru relaxare.

Daca vei folosi canapeaua pentru dormit, atunci cel mai probabil vei avea nevoie de o canapea extensibila de calitate mai buna in care sa dormi si confortabil.

Canapea extensibila

Ce canapea sa alegi in functie de materialul de fabricatie

De regula, materialul din care se fabrica o canapea este unul dintre criteriile cele mai importante la care ne uitam cand achizitionam canapeaua. Trebuie sa ne asiguram ca este un material care nu se va uza foarte repede, nu este pretentios, se poate curata fara efort si se va mentine in stare buna o perioada lunga.

Asadar, atunci cand dorim sa cumparam o canapea noua trebuie sa stim cat de des va fi folosita, de catre cine si daca ai animale de companie.

Daca stii ca o vei folosi zilnic, atunci materialul trebuie sa fie unul rezistent si sa nu se murdareasca foarte repede. Canapeaua din material textil este foarte potrivita in acest caz.

Daca preferi, in schimb, o canapea cu aspect luxos, o alegere excelenta este canapeaua din piele, care pe langa trainicie, este si mai usor de curatat ori sters. Poti alege o culoare mai inchisa daca vrei ca petele sa nu fie observabile. Pretul de achizitie este unul mai mare, insa nu vei avea nevoie sa o inlocuiesti foarte des.

Trebuie sa tii cont ca o canapea din piele, fiind dintr-un material mult mai pretentios fata de cel textil, se poate zgaria si rupe mai usor daca detii animale de companie precum pisica sau caine.

Pentru o canapea din piele noi iti recomandam urmatoarele modele, dar poti gasi mult mai multe in catalogul de produse de pe site-ul nostru.

Pe langa canapeaua de piele, pentru un design sofisticat al incaperii tale, poti alege o canapea de catifea.

Catifeaua este un material elegant, placut la atingere si cu siguranta vei primi foarte multe laude din partea tuturor pentru alegerea facuta. Canapeaua din catifea trebuie ingrijita cu multa atentie si nu este foarte recomandata unei camere unde au acces animale de companie. Poate fi introdusa ca o piesa de mobilier al unei sufragerii care este folosita ocazional sau pentru oaspeti.

Iti poti alege viitoarea canapea de catifea de pe site-ul nostru unde gasesti foarte multe modele de diferite culori.

De cele mai multe ori, alegem o canapea in functie de bugetul de care dispunem si ignoram anumite detalii care pot face diferenta de-a lungul timpului, in ceea ce priveste durata, modul de curatare, scopul pentru care o folosim, posibilitatile de redecorare etc.

O canapea este o investitie pe termen lung care merita un pret mai mare, in special atunci cand corespunde nevoilor tale si iti ofera confortul de care ai nevoie.

Afla noutati! Aboneaza-te la Newsletter
Copertine, parasolare

Gresie Italia, ceramica, cofraje

Lemn compozit

Articole recomandate

Produse de la parteneri

Cascada si iaz

SEMINEU DE TERASA LANDMANN

Pret: 712,81 LEI 599,00 LEI

De la EMAG

Casa si gradina - oferte

Va invitam sa dati 'Like' paginii noastre de Facebook
pentru a afla zilnic noutati interesante. Va multumim!