3 metode de a-ti transforma casa intr-o oaza de relaxare

in Ghid Practic Casa

Ritmul de zi cu zi pe care il traim este din ce in ce mai alert. Naveta zilnica de acasa pana la birou se transforma intr-un adevarat maraton cu nenumarate opriri la gradinite, scoli, magazine si alte responsabilitati casnice sau de serviciu.

metode de a-ti transforma casa intr-o oaza de relaxare

Sursa foto

De felul in care reusesti sa te aduni seara acasa depinde energia pe care o vei avea a doua zi. Transformarea locuintei tale intr-o oaza de relaxare poate fi cea mai buna investitie pe care o faci pentru starea ta fizica si psihica. Iata doar trei din cele mai utile metode:

Foloseste corect lumina

Lumina poate fi primul tau aliat in imbunatatirea ambiantei casei tale. Esentiala este in mod evident lumina naturala. Cu cat patrund mai mult timp razele soarelui in incapere, cu atat vei simti o atmosfera destinsa. Ferestrele largi trebuie sa permita accesul luminii naturale in casa de dimineata pana la lasarea serii. Odata cu inserarea, pentru intimitate in interiorul casei poti folosi sisteme de cortina sau clasicele draperii. La fel de importanta este si lumina artificiala. Alege corpuri de iluminat cat mai apropiate de varianta naturala, pentru ca luminozitatea sa nu devina agresiva sau obositoare pentru ochi. Exista insa situatii cand ai nevoie de o lumina puternica, in bucatarie sau atunci cand lucrezi la biroul de acasa. Echilibrule ste cheia din acest punct de vedere. Intrerupatoarele cu posibilitatea reglarii intensitatii luminii te ajuta sa folosesti doar atat cat ai nevoie in functie de momentul zilei sau de specificul activitatii desfasurate. Relaxarea incepe cu o lumina odihnitoare.

Improspateaza atmosfera

Exista anumite parfumuri care au puterea de a-ti relaxa toate simturile. Atunci cand intri intr-o incapere de wellness sau spa nu esti intampinat doar de aparaturi si servicii de cea mai buna calitate, ci te invaluie si un miros specific. Aceleasi beneficii le poti obtine si prin instalarea unor difuzoare nebulizatoare de parfum pentru casa. Uleiurile esentiale reusesc sa extraga tot ce este mai bun din plante, iar eliberarea lor in atmosfera creeaza exact starea de care ai nevoie. Dimineata, pentru a incepe o noua zi, poti folosi un extract de menta care iti da energie, in timp ce seara, cand ajungi acasa obosit, parfumul natural de lavanda iti relaxeaza intreg corpul.

Scoate ecranele din dormitor

Relaxarea nu tine numai de amenajare si decor, ci mai ales de obiceiurile cotidiene. Ritualul de seara ar trebui sa includa mai multe activitati linistite si cat mai putin consum de televizor, laptop sau telefon. Petrece-ti serile impreuna cu cei dragi citind, jucand un joc de familie, facand un puzzle de mari dimensiuni, citind sau chiar meditand. Dintre toate acestea, cititul este cea mai relaxanta activitate cu care iti poti incheia ziua. Acesta este si motivul pentru care se recomanda ca din dormitor sa lipseasca cu desavarsire orice ecran. Cele cateva minute petrecute in pat in fata televizorului nu doar ca nu te relaxeaza, ci chiar iti pot ruina orice tentativa de odihna. Lumina albastra eliberata de ecrane este daunatoare ochilor si creeaza surescitare. In schimb, de pe noptiera patului nu trebuie sa lipseasca o carte buna. Chiar daca povestea este captivanta si nu o poti lasa din mana, atunci cand o inchizi poti adormi cu usurinta, deoarece nu doar corpul, ci si mintea se relaxeaza complet.

Daca esti o persoana activa, poti ajunge in situatia de a petrece mai mult timp pe drumuri sau la birou decat in propria casa. Cu toate acestea, nu trebuie sa neglijezi importanta locuintei pentru starea ta de bine. Aici iti incepi si iti inchei aproape fiecare zi de lucru. Creeaza un spatiu de relaxare la tine acasa si te vei hrani zilnic din energia lui.

Afla noutati! Aboneaza-te la Newsletter
Copertine, parasolare

Gresie Italia, ceramica, cofraje

Lemn compozit

Articole recomandate

Produse de la parteneri

Va invitam sa dati 'Like' paginii noastre de Facebook
pentru a afla zilnic noutati interesante. Va multumim!