10 lucruri utile de care ai nevoie in garajul tau

in Ghid Practic Casa

Desi garajul era folosit initial pentru a ne proteja masinile de vreme rea, este si locul ideal pentru a depozita tot ce nu este pus in casa: biciclete, echipamente sportive, unelte de gradina si bricolaj.

Organizare garaj

Astfel, acumulam multe lucruri in acest spatiu si de multe ori devine un spatiu destul de aglomerat. Intre echipamente vechi, obiecte deteriorate si cele de care nu vrei sa scapi, garajul poate fi uneori total dezordonat.

Pentru a face din acesta un spatiu armonios in care totul isi are locul, este necesar sa se stabileasca spatii de depozitare si sa se optimizeze spatiul. Pentru asta sortam, aruncam sau dam si punem deoparte! Dupa ce am organizat intreg spatiul e momentul perfect pentru a face inventarul si a descoperi care sunt lucrurile de care avem cu adevarat nevoie in garaj.

1. Elemente de iluminare bune

O lumina de neon deasupra bancului de lucru si un sistem de iluminat cu detector de miscare, pentru a asigura siguranta si a descuraja hotii.

2. Scara

Alege o scara din aluminiu, va fi mai usor de manevrat. Iti va servi in mai multe scopuri, inclusiv accesul pe acoperisul casei tale. Dar, indiferent de munca, nu te apropia niciodata de firele electrice.

3. Un compresor

Este foarte util daca trebuie sa repari o anvelopa dezumflata. Alege un model cu rezervor, daca ai suficient spatiu. In caz contrar, opteaza pentru un model portabil pe care sa il plasezi la vedere pe o masa.

4. Spatii de depozitare

Intr-un garaj, rafturile independente, suficient de puternice si de rezistente sunt perfecte pentru organizarea spatiului si pentru a pune obiecte grele pe ele. Sfatul nostru: alege rafturi metalice, care vor rezista la temperaturi ridicate sau foarte scazute intr-un garaj. Pastreaza piesele mici in cutii pentru a mentine ordinea.

Utilizeaza etichete pentru a indica clar continutul fiecarei cutii. Aseaza intotdeauna cele mai grele articole pe rafturile inferioare si cele pe care le folosestii cel mai des la nivelul ochilor. Orice altceva poate fi depozitat pe rafturile de sus.

5. Articole de intretinere a masinii

Deoarece scopul principal al unui garaj este de a oferi un adapost pentru masina ta, ceea ce pastrezi in garaj ar trebui sa urmeze aceasta functie. Lichidele pentru masina, un incarcator de baterii si alte instrumente de baza pentru repararea masinii sunt toate elementele esentiale de intretinere a masinii pe care trebuie sa le ai la indemana.

De asemenea, este o idee buna sa pastrezi un set separat de unele dintre aceste articole in masina, precum si pentru situatiile de urgenta care pot avea loc pe drum.

6. Trusa de instrumente de baza

Pastreaza o trusa de scule standard intr-un spatiu sigur din garaj, toate impreuna in orice moment si vei evita stresul de a cauta unelte atunci cand ai cea mai mare nevoie de ele.

7. Unelte pentru gradina

Majoritatea rechizitelor de gradina nu sunt teribil de scumpe, asa ca, de obicei, nu dauneaza prea mult sa le lasi in jurul zonei de gradina, chiar daca dispar. Daca vrei sa fii mai atent cu materialele de gradinarit, totusi, garajul este locul perfect pentru a le pastra. Deoarece sunt unelte de exterior, transferul lor din garaj in gradina si inapoi nu va fi prea complicat.

8. Mai mult spatiu de depozitare

Cheia principala pentru maximizarea spatiului de depozitare al garajului este de fapt destul de simpla - alege doar sistemele de depozitare potrivite si utilizeaza mai eficient peretii si zonele tavanului. Spatiul vertical subutilizat al garajului tau este cel mai bun prieten al tau in lupta impotriva dezordinei podelei.

Rafturile de depozitare montate pe perete si deasupra capului pentru lucruri voluminoase, cum ar fi anvelope, mobilier de terasa, cosuri de depozitare cu decoratiuni de sarbatori si alte articole de sezon te vor ajuta sa profiti la maximum de capacitatile de depozitare ale garajului tau.

9. Mai multa functionalitate

Pe langa parcare si depozitare, garajele sunt utilizate si in alte scopuri: un atelier echipat cu dulapuri personalizate, care face intretinere a vehiculelor; lucrul la proiecte de crafting; sarcini de gradinarit. Asa ca trebui sa amenajezi spatiul in concordanta si sa fii echipat cu toate cele necesare.

10. Alte obiecte foarte utile:

  • masina de gaurit fara fir, de preferinta de buna calitate, iti va fi de mare ajutor.
  • Un ferastrau electric cu lama sau un ferastrau de mana, pentru lucrari mici.
  • Un set de chei deschise/inchise pentru slabirea suruburilor si piulitelor.
  • Un set de prize de calitate.
  • Un cutit utilitar.
  • Un slefuitor.
  • O surubelnita cu lame interschimbabile pentru lucrari mici si mari.
  • Un set de chei hexagonale. Il vei folosi in mod regulat.
  • Un ciocan de calitate, pentru lucrarile tale mari si mici.
  • Un aspirator de magazin care te va ajuta sa pastrezi zona si vehiculul curate.
  • O trusa de scule pe care o poti transporta atunci cand este nevoie.
  • Cutii mici de depozitare sau cutii de sertare pentru suruburi, piulite, suruburi de fixare etc.

Iata, acum ai un garaj bine echipat. Tot ce trebuie sa faci este sa pastrezi totul in ordine pentru a te mentine organizat.

Afla noutati! Aboneaza-te la Newsletter
Copertine, parasolare

Gresie Italia, ceramica, cofraje

Lemn compozit

Articole recomandate

Produse de la parteneri

Va invitam sa dati 'Like' paginii noastre de Facebook
pentru a afla zilnic noutati interesante. Va multumim!