Cum iti poti folosi congelatorul pentru a evita risipa alimentara si pentru a castiga mai mult timp si bani?

in Ghid Practic Casa

Cei care sunt foarte ocupati cu munca, cu facultatea sau care poate sunt proaspat parinti nu stau foarte bine la departamentul timp. Sa iti faci timp pentru gatit nu e sarcina usoara, in special gatit ceva sanatos. Aici intervin mesele congelate - pe care le poti pregati rapid atunci cand ai nevoie de ele.

Congelare mancare

De asemenea, daca esti preocupat sa nu faci risipa, fie din motive ecologice, fie pur si simplu fiindca tii la bugetul tau, congelatorul te salveaza din nou. Romanii produc anual zeci de kilograme de risipa alimentara, iar un mod foarte la indemana pentru a evita risipa este sa congelezi produsele pe care stii ca nu vei apuca sa le consumi la timp.

Afla cum poti congela corect alimentele

Nu orice aliment poate fi congelat si fiecare tip de mancare are un timp de expirare, chiar si in congelator. Afla exact care e procedeul de congelare si bucura-te si produsele preferate pentru mai mult timp.

Ce tipuri de alimente nu pot fi congelate?

Majoritatea produselor pot fi congelate, asa ca e mai usor sa tii cont de cele pe care sa nu le lasi in congelator. Acestea sunt:

  • produsele lactate si derivatele lor
  • sucurile carbogazoase
  • legumele foarte bogate in apa (castraveti, ridichi)
  • paste sau orez gatit (dupa decongelare capata o textura moale, aproape faramicioasa)
  • mancarurile prajite (cu exceptia cartofilor, isi pierd textura crocanta)

Sfaturi pentru congelare

Alege fructe si legume cat mai proaspete. Ideea de baza aici este ca daca procedezi altfel, risti ca acestea, in urma decongelarii, sa capete o textura diferita, nesatisfacatoare. Totodata, este bine sa le congelezi proaspete, pentru ca atunci au o valoare nutritiva crescuta.

Pregateste mese si congeleaza-le

Asta e o tehnica foarte folosita de cei preocupati de a isi eficientiza cat mai mult timpul. Exista cateva categorii de mancare pe care le poti gati, raci si congela pentru a te bucura de mese rapide la nevoie. Acestea sunt: supele, tocanitele, lasagna, echilladas si carnea pentru burgeri, pentru a enumera doar cateva.

Apropo, daca te gandesti ca vei avea nevoie de un congelator mai mare pentru a stoca toate aceste mancaruri, poti sa vezi aici gama de congelatoare de la Ideall.

Cum sa eviti risipa alimentara?

Atunci cand risipesti mancarea, pierzi bani. Nu multi oameni iau in considerare acest aspect, iar asta se vede in cifre. Daca ai cumparat niste carne cu scopul de a organiza o cina mare, insa aflii ca o parte din invitati nu vor mai putea veni, atunci nu are sens sa gatesti tot ce ai cumparat - cel mai probabil se va risipi. Foloseste congelatorul pentru a stoca surplusul.

Economie congelare mancare

Incearca sa fii in permanenta constient de consumul real al tau sau familiei tale si apeleaza cu incredere la congelator. Daca iti propui sa faci un obicei din asta, vei vedea curand ca vei eficientiza mult gatitul si vei beneficia de mai mult timp pentru a face ceea ce iubesti.

Sursa imagini: unsplash.com

Afla noutati! Aboneaza-te la Newsletter
Copertine, parasolare

Gresie Italia, ceramica, cofraje

Lemn compozit

Articole recomandate

Produse de la parteneri

Bucatarie

SET MOBILA BUCATARIE MARINA B

Pret: 2265,00 LEI 1472,00 LEI

De la EMAG

Casa si gradina - oferte

Va invitam sa dati 'Like' paginii noastre de Facebook
pentru a afla zilnic noutati interesante. Va multumim!