Balustrada din sticla securizata - Accesoriul MUST HAVE al casei

in Decoratiuni

Balustradele din sticla reprezinta un accesoriu estetic si functional MUST HAVE necesar oricarei cladiri, atat la interior cat si la exterior. Datorita modului in care sunt construite, acestea pastreaza iluminarea naturala, oferind senzatia de spatiu deschis, larg. Executate din sticla de diferite grosimi si culori, acest tip de balustrade prezinta un numar minim de elemente fixate.

Balustrada sticla securizata

Senzatia de spatiu deschis este data de transparenta sticlei, posibilitatile numeroase de personalizare, dar si a diferitelor modele de balustrada sunt unele dintre motivele pentru care atat de multe cladiri corporatiste, mall-uri, sedii de afaceri, universitati, chiar si case contemporane au incorporat balustradele de sticla securizata in structura acestora. Farmecul aparte al balustradelor de sticla securizata este acela ca aduc un iz modern si minimalist, putand fi atasate la orice scara fie ea interioara sau exterioara. Montarea unei balustrade de sticla securizata pe terasa va deschide privelistea si va aduce un aspect contemporan si estetic in armonie cu mediul.

De ce sticla securizata?

Securizarea sticlei reprezinta procesul termic de incalzire a acesteia pana la 700-740 C° si de racire rapida pana la temperatura camerei, prin intermediul caruia materialul devine de 5 ori mai dur, fara a-si pierde elasticitatea. O calitate importanta a sticlei securizate este comportamentul acesteia in momentul spargerii; comparativ cu sticla normala, sticla securizata se sparge in bucatele mici si nu in bucati mari si ascutite. Sticla securizata se foloseste atunci cand se doreste rezistenta la socuri mecanice, rezistenta termica si protectie impotriva riscului de spargere.

Un element esential in vederea reducerii probabilitatii ca sticla sa se sparga in momentul procesului de securizare o reprezinta atenta prelucare a muchiilor sticlei. Prelucrarea defectuoasa a cantului sticlei ce va fi supusa securizarii afecteaza in egala masura atat calitatea cat si proprietatile mecanice ale produsului finit.

Balustrada sticla securizata

Sticla securizata este folosita la pereti de sticla, geamuri termopan sau geamuri laminate etc., in special pentru aplicatii ce necesita urmatoarele:

  • o buna rezistenta la socurile mecanice (usi de sticla, panouri de sticla fixate in puncte precum balustradele de sticla etc.);
  • o buna rezistenta la stresul termic (sticla supusa razelor intense solare sau sunt montate in apropierea unor surse de caldura precum placarile cu sticla colorata etc.);
  • o buna protectie impotriva riscului de spargere, respectiv reducerea riscului de ranire.

Spargere - accidentala sau spontana?

Exista insa un risc al sticlei securizate, acela de spargere accidentala ori spontana a geamului fara a fi supus unor socuri externe. Acest risc poate fi eliminat printr-un test denumit HEAT-SOAK TREATMENT. Incluziunile de sulfid de nichel continute in mod normal de orice sticla iti maresc volumul in prezenta temperaturilor inalte. Echilibrul de tensiuni din interiorul sticlei securizate se modifica in aceste locuri si se produc asa numitele "spargeri spontane". Pentru minimizarea acestui risc se recomanda - in cazul geamurilor cu aplicatii cu un potential crescut de pericol pentru oameni - tratarea suplimentara prin testul "heat soak". Astfel, dupa securizarea sticlei, aceasta este introdusa in cuptor si pastrata la o temperatura medie constanta de cca. 290 de grade C° timp de 4-8 ore, perioada in care geamul cu risc se sparge.

Balustrada sticla securizata

Avantajele balustradelor din Sticla Securizata

  • fac fata cu usurinta traficului intens din zonele comerciale dar si in locuintele private datorita sistemului robust;
  • design personalizat;
  • aspect minimalist datorita lipsei ramelor si a profilelor;
  • usurinta in utilizare;
  • gama larga de finisaje;
  • atat pentru interior, cat si pentru exterior;
  • modalitati multiple de montaj: pe lateral, pe pardoseala, ingropat;
  • timp de montaj redus datorita sistemului de aliniere a sticlei;
  • numar minim de elemente fixate

Tipuri de balustrade din sticla securizata

1. Balustrade de sticla si inox

2. Balustrade de sticla securizata cu prinderi punct inox

3. Balustrade de sticla securizata cu profil aluminiu

Balustrade de sticla si inox

O balustrada de sticla este formata dintr-un panou de sticla securizata (transparenta, sablata, pictata sau imprimata), material ce inlocuieste metalul sau lemnul, elementele de prindere si bara din inox (depinzand de model). Combinatia perfecta dintre panoul de sticla securizata destul de groasa si elementele de prindere din inox, rezistente la intemperii si coroziune, fac ca intreaga constructie sa fie surprinzator de puternica, robusta si rezistenta.

Balustrade de sticla securizata cu prindere punct inox

Sistemele de balustrada de sticla cu prinderi punct inox sunt montate int-un stil cu adevarat minimalist. Principiul este de a fixa balustrada de sticla de marginea scarilor. O sina de sticla de rezistenta este atasata in siguranta prin intermediul unui dispozitiv metalic pe partea exterioara a peretelui scarilor. Designul indraznet si modern permite o balustrada de sticla securizata fara rame cu recurs minimalist.

Balustrada sticla securizata

Balustrade de sticla securizata cu profil de aluminiu

Balustradele de sticla cu profil de aluminiu sunt proiectate sa suporte sarcini usoare, cum ar fi in case private sau birouri. Aluminiul este excelent pentru aplicatii in exterior deoarece nu rugineste sau nu se oxideaza.Profilul poate fi vopsit in toate tonurile RAL Classic, iar profilul este fixat la baza sticlei (poate fi montat si in lateralul panourilor). Speram ca informatiile din acest articol ti-au fost de folos!

De ce suntem unici in Romania?

  • La noi nu platesti in plus:

    - Manipulari de stoc;

    - Depozitare si pierderi;

    - Transport;

    - Comisioanele mesterilor.

  • Livrare Oriunde in Romania direct de la producator indiferent de cantitate;
  • Pretul se negociaza si difera in functie de cantitate si zona de livrare;
  • Poti compara oferta noastra cu ofertele pe care le ai deja;
  • 10 -15% / Lista de materiale;
  • Ai acces la toti Producatorii Premium din Romania;

De ce sa alergi prin depozite dupa oferte? Trimite o lista de materiale la noi, iar unul dintre consultantii nostri specializati iti va raspunde. Unde? Pe https://vindem-ieftin.ro/

Afla noutati! Aboneaza-te la Newsletter
Copertine, parasolare

Gresie Italia, ceramica, cofraje

Lemn compozit

Articole recomandate

Produse de la parteneri

Bucatarie

MOBILA BUCATARIE CULOARE ROSIE

Pret: 2300,00 LEI 2057,00 LEI

De la EMAG

Casa si gradina - oferte

Va invitam sa dati 'Like' paginii noastre de Facebook
pentru a afla zilnic noutati interesante. Va multumim!