Decorarea camerei de oaspeti in 4 pasi

in Decoratiuni

In cazul in care vrei sa-ti gazduiesti prietenii peste noapte, cu siguranta iti doresti sa-i primesti cu bratele deschise!

Decorarea camerei de oaspeti in 4 pasi

Foto: Vivre.ro>

Fie ca e vorba de o intalnire de afaceri, de o calatorie in timpul unei vacante sau pur si simplu de o vizita amicala, felul in care se vor simti musafirii tai depinde nu doar de atentia si de bunavointa de care dai dovada, ci si de felul in care amenajezi camera de oaspeti. Descopera cativa pasi esentiali si simpli pentru a obtine un decor primitor si relaxant!

Pasul 1. Pregatirea zonei pentru odihna

Poate ca prietenii sau rudele tale au avut de parcurs un drum lung inainte de a ajunge la tine, iar atunci, cel mai probabil, vor dori sa se odihneasca. Oricare ar fi situatia, cert este ca spatiul pentru odihna trebuie sa fie pregatit astfel incat acestia sa se simta ca acasa.

Ne petrecem aproape o treime din viata dormind, asadar in amenajarea patului e nevoie sa fii atent la cele mai mici detalii. Unul dintre aspectele cele mai importante este alegerea huselor pentru pilote, a fetelor de perna si a cearsafurilor din materiale naturale, astfel incat confortul sa primeze.

Cele mai bune materiale pentru care poti opta sunt bumbacul organic, bumbacul Damasc, bumbacul satinat, finetul si, bineinteles, lenjeriile de tip cocolino. Alegand lenjeria de pat potrivita si husa pentru pilota, vei reusi sa le oferi invitatilor tai o experienta placuta si confortabila, atat de necesara unui somn odihnitor.

Achizitioneaza si o cuvertura care sa protejeze patul si lenjeriile, dar si sa ofere un aspect unitar patului, astfel incat acesta sa se incadreze pe deplin in estetica stilului in care este amenajata camera.

Nu uita nici de perne, pentru ca acestea joaca un rol foarte important in calitatea somnului invitatilor tai. O perna potrivita va oferi un somn confortabil, iar prietenii tai se vor trezi odihniti a doua zi dimineata, fiind gata pentru orice le rezerva ziua.

Pasul 2. Alege mobilierul potrivit pentru camera

Va trebui sa respecti proportiile camerei, astfel incat mobilierul sa poata fi integrat cu usurinta. Alege corpuri de mobilier de dimensiuni medii pentru a le oferi oaspetilor tai un spatiu personal in care sa isi organizeze lucrurile, chiar daca ii gazduiesti pe o perioada scurta de timp.

O canapea de dimensiune medie este o alegere potrivita pentru zona ferestrei, iar o masa si un scaun pot fi corpuri de mobilier necesare pentru invitatii tai, atunci cand au nevoie de un spatiu in care lucreze la laptop sau sa-si noteze ceva intr-o agenda.

Din aceasta incapere nu trebuie sa lipseasca nici dulapul, care nu are nevoie sa fie prea generos pentru a gazdui hainele oaspetilor tai, dar nici noptierele, foarte practice si necesare.

Pasul 3. Gaseste solutiile potrivite pentru iluminat

Iluminatul in camera de oaspeti este important pentru ca acesta va avea un efect linistitor asupra invitatilor tai. Alege corpuri de iluminat discrete si foloseste-te de accesorii smart pentru a le oferi oaspetilor tai posibilitatea de a controla aceste facilitati.

Opteaza pentru variatoare si pentru sisteme de aprindere si deschidere a luminii cu usurinta, chiar din zona patului, ca sa oferi control deplin. Pentru a conferi o atmosfera calma si linistitoare camerei de oaspeti, poti alege lumina calda si, eventual, diferite accesorii de iluminat, de tipul lampilor sau a ghirlandelor iluminatoare.

Pasul 4. Decoreaza camera intr-un stil primitor

Daca vrei ca amenajarea camerei de oaspeti sa fie cu adevarat apreciata, atunci alege un stil alege un stil de design interior primitor, astfel incat invitatii tai sa fie placut surprinsi.

Cea mai buna metoda de a amenaja o camera de oaspeti este sa apelezi la stilul shabby chic, deoarece acesta este pe cat de elegant, pe atat de jucaus. Stilul scandinav pune de asemenea accentul pe confort, la fel ca si stilul modern, asa ca vei avea optiuni suficiente din care sa alegi elementele care sa te inspire.

Camera de oaspeti este locul in care oricine ar trebui sa-si doreasca sa revina cu drag, pentru ca s-a simtit cu adevarat rasfatat. Urmeaza pasii prezentati in acest articol, iar invitatii tai vor aprecia sederea lor, atat multumita confortului, cat si atentiei tale ca gazda!

Afla noutati! Aboneaza-te la Newsletter
Copertine, parasolare

Gresie Italia, ceramica, cofraje

Lemn compozit

Articole recomandate

Produse de la parteneri

Va invitam sa dati 'Like' paginii noastre de Facebook
pentru a afla zilnic noutati interesante. Va multumim!