11 idei de personalizare a bucatariei cu decoratiuni unice

in Decoratiuni

Decoratiunile sunt acele elemente ce reusesc sa transforme si sa personalizeze un interior, indiferent daca vorbim de spatiul bucatariei, al livingului sau al intregii locuinte. Un interior devine mai "acasa" si mai personalizat cu ajutorul unor decoratiuni unice, atent alese, in functie de gusturile si preferintele celor care locuiesc aici. Elementele decorative reusesc sa faca o casa mai primitoare, si sa dea suflet fiecarei incaperi.

Decoratiuni unice bucatarie

Sursa foto

In interiorul locuintei tale, poti amplasa elementele decorative in orice incapere din casa, singura conditie fiind ca ele sa aiba un stil similar cu restul decorului si sa completeze in mod fericit designul general. Pentru a insufleti atmosfera si a-ti imprima stilul personal in locuinta, poti aseza atent piese home&deco pe pereti, etajere sau pe diferite obiecte de mobilier de aici. Decoratiunile trebuie sa inspire insa bun-gust, frumusete si atentie la detalii, iar prin felul in care le-ai ales sa reprezinte o extensie a designului deja existent.

In bucatarie de exemplu, locul in care petreci mult timp alaturi de familie si prieteni, poti personaliza spatiul cu decoratiuni unice, practice si utile. Iata cateva dintre acestea.

1. Recipiente de bucatarie pentru alimente

O modalitate eleganta dar si utila de a decora bucataria este sa folosesti pentru depozitarea alimentelor solide (zaharul, faina, cafeaua etc) diferite recipiente din sticla sau ceramica, din acelasi material sau de aceeasi inaltime.

Pe langa faptul ca sunt extrem de folositoare si practice, recipientele din sticla sau ceramica au un rol decorativ ridicat in bucatarie, deoarece te ajuta sa pastrezi un mediu curat, vesel si organizat eficient.

2. Farfurii sau cani decorative din ceramica pe un perete

Farfuriile, canile sau orice vase mici, decorative realizate din ceramica si pictate manual, au un farmec atemporal si inegalabil intr-un interior, mai ales cand sunt puse in evidenta asa cum trebuie.

Intr-o bucatarie de exemplu, le poti amplasa, cu rol decorativ, pe un perete. Aceste decoratiuni unice, originale vor conferi un farmec aparte spatiului si zonei respective.

3. Vesela de bucatarie personalizata

O alta modalitate de a decora in mod unic o bucatarie este sa folosesti vesela personalizata, inscriptionata ori cu numele voastre, ori cu anumite mesaje dragalase. Poti sa incepi ziua celor dragi ai casei cu o doza zilnica de optimism folosind cesti sau farfurii care au anumite mesaje printate pe ele, precum canile personalizate de la Daisler.

O vesela personalizata de bucatarie de acest fel este o modalitate creativa si inspirata de a le arata celor dragi ce simti pentru ei, de care acestia se vor bucura cu siguranta. In plus, chiar si musafirii tai vor aprecia o astfel de vesela inedita!

Decoratiuni unice bucatarie

Sursa foto

4. Decoratiuni de masa originale

Decoratiunile de masa sunt potrivite nu doar in ocazii speciale precum Sarbatorile de Pasti sau de Craciun, ci pot insufleti si adauga caldura meselor zilnice ale unei familii. Decoreaza mai de bucatarie fie cu un lampadar sau un felinar interesant de masa, fie cu un vas de sticla rotund sau alungit cu flori sau frunze proaspete sau uscate, fie cu un set de mici boluri transparente si utile pentru condimente.

Nu uita ca poti sa faci din locul in care servesti masa un ambient cat mai placut cu putinta, zi de zi.

5. Ghivece cu plante decorative

Daca in bucatarie ai mici etajere sau rafturi pentru obiectele pe care le folosesti in mod frecvent (cani, cesti, borcane sau cutii de alimente), nu uita sa le decorezi cu cateva mici ghivece cu plante decorative. La fel, poti amplasa aceste ghivece decorative pe pervazul de la geam sau in diferite alte locuri la indemana, cum este de exemplu spatiul liber de langa chiuveta. Astfel adaugi un plus de culoare si caldura locului in care iti petreci atata timp pentru gatit sau pentru servirea mesei.

6. Suport cu plante aromatice

Cateva mici ghivece sau vase cu plante aromatice iti sunt nu doar de mare ajutor in bucatarie, ci te ajuta sa decorezi locul in mod placut si original. Agata aceste mici plante in suporturi speciale, identice, fie pe un perete special construit, din lemn, metal sau placaj fie pe cateva etajere la indemana.

Plante aromatice bucatarie

Sursa foto

7. Cutii si cosuri decorative

Intr-o bucatarie, cutiile decorative colorate din carton sau metal, ori cosurile din nuiele sau bambus au nu doar rol estetic, ci si unul extrem de practic. Cu ajutorul lor vei crea o zona mult mai aerisita si mai ordonata, iar astfel vei fi nu doar mai organizat, ci si original in amenajare. Cosurile decorative realizate din materiale naturale precum lemn, ratan, rachita sau iarba de mare sunt potrivite mai ales in interioare decorate minimalist, rustic sau industrial.

8. Scara decorativa

O alta modalitate inedita si originala de a decora bucataria este de a folosi obiecte si piese mai putin obisnuite, cum este de exemplu o scara decorativa. Ea are insa si un rol functional, deoarece poti plasa pe ea diverse mici obiecte care sa o infrumuseteze: ghivecele cu flori decorative, fluturi sau pasari colorate, diferite materiale textile si practice etc.

9. Tapet cu diferite motive in zona de lucru

Tapetul de perete reprezinta o forma de finisaj care inlocuieste cu succes zugraveala, acolo unde este cazul. Daca este nevoie, poti aplica tapet doar pe anumite portiuni ale unui perete, dar poti fi convinsa ca aceasta este o modalitate creativa de decorare chiar si in bucatarie, deoarece tapetul este un material multifunctional ce poate fi realizat nu doar hartie, si astfel avand rezistenta ridicata.

Poti folosi de exemplu tapet din vinil, sticla sau material textil pentru a decora anumite portiuni din bucatarie, de exemplu cea a blatului din zona de lucru sau pe peretele din zona de servire a mesei. Textura sau grafica tapetului vor iesi astfel si mai bine in evidenta si vor da o nota de rafinament aparte zonei unde acesta e aplicat.

10. Perete magnetic sau de sticla pentru mesaje

Un perete realizat din tabla, sticla sau magnetic pe care poti lasa diverse mesaje amuzante si creative reprezinta o alta modalitate inedita de a decora bucataria. Apeleaza la un astfel de perete decorativ pentru a-i surprinde pe cei dragi ai casei in fiecare zi cu cate un mesaj placut si pozitiv!

11. Perete din bucatarie decorat cu fotografii personale

Daca esti o persoana nostalgica si iti doresti sa ii ai mereu aproape pe cei dragi, fie doar si prin intermediul fotografiilor, apeleaza la un perete din bucatarie decorat cu astfel de imagini. Imaginile de pe acest panou decorativ de perete iti vor infrumuseta cu siguranta clipele petrecute in bucatarie, pentru ca tu sa te bucuri la maxim de timpul petrecut aici!

Afla noutati! Aboneaza-te la Newsletter
Copertine, parasolare

Decoratiuni casa

Lemn compozit

Articole recomandate

Produse de la parteneri

Va invitam sa dati 'Like' paginii noastre de Facebook
pentru a afla zilnic noutati interesante. Va multumim!