Cum sa amenajezi un dormitor care sa nu se demodeze usor

in Decoratiuni

Amenajarea dormitorului este, fara indoiala, o sarcina dificila. De ce? Raspunsul este cat se poate de simplu. Dormitorul necesita o atentie deosebita, fiindca este camera din casa noastra dedicata odihnei si relaxarii, iar fara aceste doua elemente, viata noastra este data peste cap.

Amenajare dormitro la moda

De multe ori, tindem sa neglijam importanta odihnei in viata noastra, iar acest lucru are consecinte negative asupra sanatatii. De asemenea, avem sentimentul fals ca odihna inseamna doar somn, nefiind constienti de faptul ca a sta intr-un mediu neplacut din punct de vedere vizual, estetic, ne oboseste mintea si ne tulbura puterea de concentrare.

Prin urmare, modul in care amenajam dormitorul e deosebit de important pentru starea noastra de bine. Totusi, nu trebuie sa neglijam nici aspectele ce tin de trendurile modei. Insa cum sa le imbinam pe toate, intr-o armonie perfecta?

Iata regulile de baza ale designerilor de interior

1. Texturi de calitate

Dormitorul este incaperea din casa ce are, la vedere, cele mai multe materiale textile. Dincolo de perdele si draperii, patul este elementul central al camerei, iar lenjeria ar trebui sa joace si ea un rol definitoriu in intregul ansamblu vizual al acestui spatiu dedicat odihnei si relaxarii.

Asa stand lucrurile, lenjeria nu trebuie aleasa intamplator, nici din punct de vedere cromatic, nici in privinta materialelor din care este confectionata. Pe de-o parte, vizual, ea ne ajuta sa definim un anumit stil sau o anumita atmosfera, iar materialele de calitate ne ajuta sa dobandim un somn mai odihnitor si sanatos.

Pentru a beneficia de toate aceste avantaje, poti opta pentru lenjerii de pat de la Fabrica de asternuturi pentru un somn calitativ.

2. Opteaza pentru culori cat mai putin stridente

Oricat de mult ti-ar placea sa epatezi cromatic, dormitorul trebuie sa fie amenajat in culori cat mai domolite, cat mai calde, mai neutre. Opteaza pentru nuante sterse, ce ajuta ochiul sa se relaxeze si, mai mult decat atat, ce sunt foarte versatile si simplu de reorganizat si reamenajat, care nu se va demoda usor.

3. Foloseste mocheta

Daca te-ai plictisit de actuala pardoseala, fie ca ai parchet, gresie sau marmura, mocheta, mai ales in sezonul rece, este un element foarte la moda in zilele noastre. Mocheta de ajuta sa faci schimbari radicale, din punct de vedere vizual, dar e foarte utila si daca esti adeptul stilului romantic, foarte intim si calduros al dormitorului.

4. Lasa lumina naturala sa patrunda in incapere

Indiferent de stilul pe care il abordezi in amenajare, dormitorul are nevoie sa fie invadat de lumina naturala. Aceasta pune cel mai bine in evidenta culorile, materialele si intregul ansamblu pe care tu ti l-ai dorit sa-l creezi in aceasta incapere.

In cele din urma, tine cont de faptul ca dormitorul e locul unde trebuie sa vii cu drag, pentru a te relaxa si odihni, motiv pentru care ar putea fi o idee buna sa nu il umpli de aparatura electronica, care sa te tina treaz/a pana la ore tarzii din noapte.

Sursa foto: unsplash.com

Afla noutati! Aboneaza-te la Newsletter
Copertine, parasolare

Decoratiuni casa

Lemn compozit

Articole recomandate

Produse de la parteneri

Va invitam sa dati 'Like' paginii noastre de Facebook
pentru a afla zilnic noutati interesante. Va multumim!