Modele de pergole pentru gradinile amenajate in stil rustic

in Gradina flori de apartament

Pergolele au farmecul lor inegalabil, fiind utile, dar si un decor perfect pentru gradini, indiferent de stilul de amenajare al acestora. Indiferent ca se opteaza pentru pergole retractabile sau clasice, ele protejeaza de soare si de precipitatii, dar sunt si un "artificiu" vizual cu care se poate decora o gradina, mai ales una in stil rustic.

pergole pentru gradinile amenajate in stil rustic

Sursa foto

Pergolele din lemn - oaza de prospetime din gradina

Pe piata sunt disponibile mai multe tipuri de pergole, unele simple, traditionale, altele cat se poate de moderne, beneficiind de avantajul ca pot fi automatizate.

Cei care dispun de gradini amenajate in stil rustic si adora sa petreaca timp in aer liber vor aprecia ideea de a-si savura in fiecare dimineata cafeaua pe o terasa acoperita cu o pergola din lemn.

Pergolele sunt de obicei foarte intalnite si in orase, in special in cazul restaurantelor, unde sunt o solutie la indemana pentru clientii care isi doresc sa savureze bauturile sau mancarea in aer liber.

Pergolele din lemn sunt o alternativa foarte buna pentru cei care isi doresc produse realizate din materiale ecologice, dar, dupa cum se stie, lemnul nu este cel mai usor de intretinut material. El sufera anumite modificari sub actiunea razelor soarelui sau a precipitatiilor si necesita o intretinere constanta si atenta.

Aceste pergole pot fi amplasate pe alei, caz in care se poate folosi iedera pe post de umbrar vegetal, dar si in mijlocul gradinii, ca un spatiu de recreere amenajat pentru a asigura confortul absolut.

Pergolele retractabile - cum se integreaza in decor

Cei care isi doresc pergole retractabile, le pot integra cu usurinta atat in gradina, cat si pe terasa. Acestea sunt, de regula, realizate din poliplan sau aluminiu si sunt foarte rezistente. In plus, chiar si in cazul gradinilor amenajate in stil rustic, pot fi un punct care vorbeste despre modernitate si confort. Mai prezinta avantajul ca acoperisul lor poate fi vopsit in functie de dorintele si de necesitatilefiecarei persoane.

In plus, pergolele de acest tip se pot transforma in pergole automatizate, pentru a obtine si mai multe beneficii:

  • pot fi actionate si manual si electric;
  • pot fi dotate cu accesorii precum: iluminat LED, senzori de vant etc.;
  • fac fata foarte bine in caz de vreme capricioasa (ploi, vant, zapada, soare puternic);
  • completeaza arhitectura casei si ofera un aspect modern intregului ansamblu;
  • beneficiaza de mecanisme si materiale textile fiabile;
  • sistemul de rulare al copertinei retractabile este silentios;
  • se poate regla ambientul, in ceea ce priveste lumina sau umbra, printr-o telecomanda sau printr-un panou de control.

Specialistii de la Royal Pergola recomanda pergolele automatizate atat in decorurile moderne, in casele noi, smart cat si in cele care nu au avut parte de renovari, dar care vor sa tina pasul cu timpurile. In plus, in cazul gradinilor amenajate in stil rustic, pergolele de acest tip pot fi moderne, elegante si un "touch" necesar pentru a face o legatura intre traditie si actualitate.

In concluzie, gradinile rustice pot capata un aspect inedit prin completarea lor cu pergole automatizate, care sunt o alegere perfecta pentru protejarea de intemperii si pentru un confort la inalte standarde in propria oaza verde din gradina sau de pe terasa.

Afla noutati! Aboneaza-te la Newsletter
Copertine, parasolare

Gresie Italia, ceramica, cofraje

Articole recomandate

Produse de la parteneri

Va invitam sa dati 'Like' paginii noastre de Facebook
pentru a afla zilnic noutati interesante. Va multumim!