Decor in stil minimalist: 6 exemple

in Decoratiuni

Cu siguranta ai aflat pana acum ca stiul minimalist este unul simplu, lipsit de excese, concentrat pe mai putin. O casa minimalista se rezuma la cat mai putine culori, putine piese de mobilier si un decor ce are la baza simplitatea.

Decor in stil minimalist

Sursa foto: Shutterstock

Pentru unii minimalisti, unele caracteristici ale acestui stil sunt mai importante decat altele, motiv pentru care intotdeauna vor exista pasionati ai minimalismului centrati pe estetica, altii esentialisti, ori preocupati de mediul inconjurator.

Te recunosti in vreunul dintre aceste tipare? Ei bine, daca doresti sa abordezi stilul minimalist in amenajarea locuintei tale, descopera in randurile urmatoare cateva exemple pentru a aborda un decor minimalist in casa ta!

1. Spatii functionale si piese de mobilier versatile

Intr-un decor minimalist, fiecare piesa de mobilier trebuie sa aiba o functionalitate bine stabilita si un anume scop pe care-l serveste spatiului in care este amplasata. Atunci cand alegi mobilierul pentru un interior minimalist, gandeste-te in primul rand la utilitate, dar si la estetica. De pilda, o canapea extensibila poate economisi spatiul si este un loc excelent pentru dormit. Din fericire, exista mobila in stil minimalist pentru toate gusturile, asa ca te poti orienta catre aceste piese de mobilier pentru un decor minimalist de exceptie.

2. Numar limitat de obiecte

Decorul minimalist presupune setarea unei limite pentru obiectele de care ai nevoie in locuinta ta. Astfel, stabileste un numar limitat de elemente decorative si piese de mobilier pe care le poti pastra in fiecare incapere din casa. Chiar daca procesul nu este unul simplu, stabilirea unui numar de obiecte te va ajuta sa nu supra-aglomerezi intregul spatiu al camerelor.

3. Podele care faciliteaza circulatia

O locuinta minimalista are la baza crearea unor zone de circulatie, in asa fel incat sa nu fie nevoie sa ocolesti piesele de mobilier pentru a putea intra si iesi dintr-o incapere. Pastreaza camerele cat mai aerisite si lasa suficient spatiu intre piesele de mobilier. In acest fel, camera va parea mult mai luminoasa si mai spatioasa. De exemplu, o canapea de dimensiuni mici poate mari vizual camera de zi.

4. Schema cromatica potrivita

Asa cum am mentionat anterior, decorul minimalist nu presupune excese de nicio natura, iar paleta cromatica nu se abate de la regula. Vopseaua de pe pereti poate adauga un plus de personalitate locuintei tale, motiv pentru care te poti folosi de acest truc pentru a crea un spatiu simplu, dar care sa nu para lipsit de stil. In designul minimalist predomina culorile neutre precum alb, negru, crem sau gri. Aceasta paleta de culori poate face o incapere sa para mai putin aglomerata, ajutand la obtinerea unui spatiu simplu si curat.

5. Depozitarea inteligenta

Intr-un interior modern, e important sa te gandesti la moduri deosebite si creative de a ascunde toate obiectele pe care majoritatea le pastreaza pe masa din camera de zi sau pe blatul din bucatarie. Poti opta pentru cutii de depozitare, dar si pentru piese de mobilier cu rafturi de depozitare. Astfel, poti avea acces usor la toate obiectele de care ai nevoie, fara a le pastra la vedere.

6. Textile si plante pentru un plus de stil

Chiar daca pentru unele persoane o locuinta cu decor minimalist poate parea prea simpla, poti rupe monotonia cu o multime de materiale textile, intr-o varietate de culori, modele sau plante decorative.

Tu ce tip de minimalist esti si cum vei aborda stilul minimalist in decorul locuintei tale? Inspira-te din exemplele mentionate mai sus, demne de un decor minimalist si transforma spatiul locuintei tale in unul pe cat de simplu, pe atat de sofisticat!

Afla noutati! Aboneaza-te la Newsletter
Copertine, parasolare

Gresie Italia, ceramica, cofraje

Lemn compozit

Articole recomandate

Produse de la parteneri

Va invitam sa dati 'Like' paginii noastre de Facebook
pentru a afla zilnic noutati interesante. Va multumim!