Reguli de alegere a placilor ceramice pentru locuinta de vis

in Ghid Practic Casa

Procesul de amenajare sau renovare al unei case este plin de alegeri de design care influenteaza per ansamblu aspectul si atmosfera unei locuinte. Unele din cele mai importante alegeri de genul sunt in privinta gresiei si faiantei, elemente care trebuie sa se imbine armonios in designul general, completand tapetul si punand in valoare mobilierul. Va prezentam in randurile ce urmeaza cateva reguli de alegere a gresiei si faiantei pentru locuinta de vis.

Gresie import Italia

Culoarea
Culoarea gresiei sau faiantei are un impact general asupra starii de spirit generale si asupra energiei pe care o emana camera unde sunt folosite .

Pentru dormitoare, fiind spatii destinate relaxarii si odihnei, este ideal sa fie folosite culori deschise precum violet sau albastru . In ceea ce priveste bucatariile in schimb , este ideala prezenta unor culori care stimuleaza apetitul : rosu,portocaliu sau galben. In cazul bailor , tonurile de albastru sau verde inspira o nota de prospetime si induc camerei o atmosfera de spa. In general sunt recomandate versiuni mate ale gresiei deoarece acestea raman la moda o data cu trecerea anilor si sunt mai usor de ingrijit.

Pentru a evita kitsch-urile, ideal este sa existe un numar de maxim 4 culori complementare pentru o casa/ un apartament.

Dimensiunea
Dimensiunile placilor ceramice sunt foarte variate acestea pornind de la 10 x 10 cm si ajungand la 100 x 100 cm sau si mai mari de atat.

Cu cat dimensiunea placilor este mai mare cu atat spatiul din incapere va parea mai mic . De aceea pentru bai mici de exemplu trebuie evitat folosirea unor placi de dimensiuni mari ( unde cele de peste 60 x 30 cm sunt considerate mari) si optat pentru unele de dimensiuni medii sau mici ( 40 x 20 cm , 10 x 10 cm).

De asemenea si pozitionarea placilor in camera este foarte importanta .

Pentru a oferi o senzatie de largime este recomandata asezarea placilor pe orizontala iar pentru a oferi senzatia de inaltime este recomandata placarea peretilor pe verticala . Pentru o atmosfera aparte placile pot fi de dimensiuni mari , patrate si asezate in diagonala.

Textura si aspectul
Texturile sunt o caracteristica importanta cand vine vorba de alegerea placilor ceramice . In absenta acestora, razele soarelui se vor reflecta mult mai puternic la momentul rasaritului sau apusului si vor crea senzatia de disconfort vizual . In general pentru podea se aleg texturi cat mai puternice pentru a evita posibilitatea alunecarii iar pentru pereti , placile ceramice pot fi lucioase, oferind un aer aparte incaperii, sau chiar texturate pentru a completa designul .

Placile rectificate
Pe site-urile de specialitate , cum este si www.stoneware.ro , exista o multime de anunturi cu placi ceramice rectificate ( RETT.) , placi care au marimi mult mai precise comparativ cu cele nerectificate , pe langa niste unghiuri exacte de 90 de grade . Din aceasta cauza , montarea placilor rectificate se face cu o dimensiune minima a rosturilor , fapt care ofera un aspect mult mai calitativ lucrarii.

Numarul
Pentru a determina numarul de placi de ceramica folosite in amenajarea unei camere , se va imparti perimetrul camerei respective la dimenisunea placilor de ceramica folosite , luand in calcul o pierdere de 15% pentru o placare dreapta si de 30% pentru o placare in diagonala.

Raportul Calitate/Pret
Raportul calitate/pret este unul foarte important deoarece ne indica, la inceput, anumite caracteristici ale placilor ceramice. Cele mai ieftine vor fi si cele mai subtiri si fragile , fapt care va putea duce la distrugerea placilor in timpul manipularii acestora.

Lut Alb/Rosu
Diferenta dintre placile ceramice produse din lut alb si cele produse din lut rosu consta in gradul de absorbtie a apei.

Placile din lut alb au o absorbtie de doar 0.5% fiind ideale pentru baie si bucatarie in detrimentul placilor din lut rosu care au o absorbtie de 7-10%.

O gama extrem de larga de placi ceramice pentru interior si exterior, de o calitate superioara de la producatori de marca si traditie din Italia la un pret excelent este disponibila pe www.stoneware.ro .

Tinand cont de regulile prezentate mai sus si de consultanta live pe Whatsapp disponibila pe site este aproape imposibil sa nu luati cele mai bune alegeri in privinta casei dumneavoastra.

Afla noutati! Aboneaza-te la Newsletter
Copertine, parasolare

Decoratiuni casa

Lemn compozit

Articole recomandate

Produse de la parteneri

Va invitam sa dati 'Like' paginii noastre de Facebook
pentru a afla zilnic noutati interesante. Va multumim!