Casa moderna: 5 accesorii ce nu trebuie sa-ti lipseasca din locuinta

in Ghid Practic Casa

Cuvantul de baza pentru o casa moderna este conectivitatea. Toate descoperirile noi din domeniul tehnologiilor au rolul de a-ti imbunatati confortul si utilitatea propriei locuinte. Am adunat pentru tine cateva accesorii care te vor ajuta sa te relaxezi si sa te apropii mai mult de casele prezise de genereratii de scriitori SF acum cateva decenii.

vacuum cleaner accesorii locuinta

Sursa foto: https://pixabay.com/

Aspiratorul robot

Unul dintre pionierii electrocasnicelor inteligente este aspiratorul. Pe zi ce trece, acestea devin tot mai compacte si primesc functii superioare. Intrucat designul interior modern aproape a eliminat accesoriile textile de pe pardoseala, aspirarea casei se poate face cu maxima eficienta in lipsa ta. Il poti programa sau controla cu ajutorul telefonului inteligent, pentru ca atunci cand te intorci de la serviciu curatenia sa fie deja facuta.

Echipament sportiv

Pandemia de coronavirus ne-a invatat ca trebuie sa cream in propria locuinta conditiile de baza ale unei rutine zilnice. Scoala online si munca in sistem remote ne-au tinut departe de o activitate cotidiana esentiala: miscarea. Chiar si drumul pana la birou era un fel de miscare fizica, pentru unii mai elaborata, pentru altii mai simpla. Odata cu inchiderea salilor de fitness, practicarea sportului individual a incetat. Atunci au avut de castigat doar cei care au acasa echipamentul potrivit. Cea mai importanta ramane insa vointa de miscare. Pentru un program de inviorare dimineata si relaxare seara nu ai nevoie sa transformi mansarda sau subsolul in sala de fitness. Un covoras si un ecran pot fi suficiente pentru o rutina zilnica de mentinere in forma. Atentie la hidratare, mai ales atunci cand faci miscare. Pentru consumul zilnic, lafantana.ro iti aduce acasa apa la sticla reutilizabila de 8 litri, rapid si sigur, in conditii de maxima siguranta si calitate.

Videointerfon

Interfonul a aparut ca o inovatie a tehnicii si a fost adoptat rapid in spatiile rezidentiale, comerciale si de birouri. Marele avantaj al inceputurilor a fost ca te scutea de drumul pana la poarta pentru a permite accesul unui invitat. In epoca in care telefonul sau tableta iti ofera control asupra a tot ce te inconjoara in casa, evolutia sistemului de deschidere a usii cu acces de la distanta, inclusiv audio-video, este fireasca. Oriunde te-ai afla, cu ajutorul unui videointerfon vezi cine iti solicita accesul in casa. Accesoriul este util atat pentru cunoscutii pe care ii poti invita sa te astepte in locuinta pana te intorci, cat si pentru un curier pe care il poti supraveghea in timp ce iti livreaza pachetul in hol si se indeparteaza regulamentar de perimetru.

Iluminat inteligent

Luminile interioare si exterioare ale casei au depasit de mult timp etapa de intrerupator. In primul rand acum exista o grija pentru mediul inconjurator in ceea ce priveste risipa de energie. Sistemele de iluminat sunt gandite sa functioneze eficient si sa consume cat mai putina energie. In plus, iluminatul a devenit parte a elementelor de design. Fiecare camera are stilul ei in care este integrat un anumit tip de iluminat. Culorile, intensitatea si modul de functionare pot fi controlate prin dispozitive de la distanta.

Termostat smart

Si in ceea ce priveste energia termica exista preocupari pentru limitarea risipei. In calitate de consumator ai tot interesul sa reduci consumul, pentru a nu plati inutil. In acelasi timp, iti doresti un mediu adecvat pentru propria locuinta, cu temperaturi optime atat in sezonul rece, cat si pe timp de vara. Cu ajutorul unui termostat inteligent, centrala termica porneste dimineata inainte sa va treziti, intra in stand by in timpul zilei, cand locuinta este goala si inapoi in functiune cand primul din familie se indreapta spre casa. Principiul este valabil si pentru aparatura de climatizare controlabila de la distanta, de pe telefon, tableta sau laptop.

Locuinta personala trebuie sa fie mediul in care iti incarci bateriile la finele unei zile de lucru, pentru ca maine sa o poti lua de la capat. Cele mai noi accesorii te ajuta sa economisesti timp, sa reduci din stresul cotidian si sa te relaxezi in propria casa.

Afla noutati! Aboneaza-te la Newsletter
Copertine, parasolare

Decoratiuni casa

Lemn compozit

Articole recomandate

Produse de la parteneri

Va invitam sa dati 'Like' paginii noastre de Facebook
pentru a afla zilnic noutati interesante. Va multumim!