Afla acum ce trebuie sa stii pentru a petrece cat mai putin timp facand curatenie

in Ghid Practic Casa

Fiecaruia ii place o locuinta ordonata, curata, fie ca este vorba de o vizita, iar dezordinea nu ar avea cum sa nu iasa in evidenta, fie ca este vorba de confortul in propria casa. De multe ori acest aspect ajunge sa ocupe foarte mult timp, lucru pe care toata lumea cauta sa-l evite pe cat cu posibil. Totusi, desi pare o treaba complicata si anevoioasa, daca stii cateva trucuri si curatenia se poate face fara a consuma prea multa energie si timp.

Curatenia casei

Iata o lista de aspecte care iti vor usura munca pe viitor:

  • Este recomandat ca atat in cazul curateniei, cat si in cazul altor activitati sa nu se amane, pentru "ca e timp". "Nu lasa pe maine ce poti face astazi!" este o vorba destul de inteleapta, desi in ziua de azi nu mai este perceputa ca atare. Cu cat amani mai mult timp curatenia, cu atat ti se vor aduna mai multe sarcini de bifat. De aceea, cea mai buna solutie ar fi sa incerci sa faci in fiecare zi cate ceva si astfel la final de saptamana nu va fi nevoie sa iti anulezi orice activitate de weekend fiindca toata casa este cu susul in jos.
  • Aspirarea pardoselii macar o data la doua zile, timp de cateva minute, nu dureaza mult (in timp ce asculti acele doua piese pe care si asa le-ai tot amanat) si poate deveni un obicei mecanic, nu ceva de care probabil te-ai tot ferit pana acum. casa aspirataO casa aspirata iti va imbunatati starea de sanatate, fiindca nu vei mai inhala praful pe care tocmai l-ai aspirat, dar si starea de spirit, deoarece stiind ca ai mai bifat inca un lucru ce trebuia facut te vei simti instant mai implinit.
  • Ai grija ce produse de curatenie folosesti. Fie ca este vorba despre produse de sters geamurile sau pentru toaleta, asigura-te ca faci cea mai buna alegere, iar materialele pe care le folosesti te ajuta in mod real si nu iti pun si mai mari piedici. La Dacris94 poti gasi o gama variata de produse de curatenie pentru casa - calitative si potrivite nevoilor tale. Produsele de curatenie joaca un rol extrem de important atat in efectuarea curateniei, cat si in mentinerea acesteia, asadar acorda-le intotdeauna o atentie sporita atunci cand le alegi.
  • Curatenia casei
  • Incepe curatenia cu o singura incapere. Excluzand datul cu aspiratorul (activitatea ce este recomandat a se face in toate camerele), cand se face o curatenie mai generala in toata casa, daca aceasta este facuta in mod haotic, va fi mai curand o sarcina ametitoare decat una productiva. Recomandat este a se incepe cu cea mai mare camera, iar dupa terminarea acesteia a se trece la restul, tot individual, descrescator din punct de vedere al suprafetei.
  • Curata obiectele folosite imediat dupa utilizare: nu mai amana dupa masa spalatul vaselor, pentru "ca mai e timp". Va fi greu primele doua, poate trei dati, insa si acesta devine un obicei, asa cum a devenit si amanatul acestora. Diferenta este ca unul este un obicei este bun, altul, unul mai putin. Aplica aceasta strategie pentru toate obiectele din casa. Daca ai folosit chiuveta din baie si raman pete, clateste-o repede cu apa si sterge-o cu o laveta. Dupa ce ai folosit cada nu uita sa o cureti cu dusul pentru a preveni aparitia depunerilor de sapun.

Metodele propuse anterior nu sunt noi descoperiri, insa sunt lucruri elementare ce trebuie luate in seama pentru mentinerea unei case curate un timp indelungat. Cea mai mare piedica este "am timp", fiindca adesea acel timp se aduna la finalul saptamanii, lucru ce devine o problema.

Sursa foto: Pexels.com

Afla noutati! Aboneaza-te la Newsletter
Copertine, parasolare

Gresie Italia, ceramica, cofraje

Lemn compozit

Articole recomandate

Produse de la parteneri

Va invitam sa dati 'Like' paginii noastre de Facebook
pentru a afla zilnic noutati interesante. Va multumim!