5 idei de amenajare pentru o bucatarie spatioasa

in Ghid Practic Casa

Fie ca ai deja o bucatarie spatioasa sau doresti sa creezi acest efect intr-o bucatarie mai mica, solutii inteligente de amenajare exista intotdeauna. Si pentru ca bucataria reprezinta un spatiu esential in casa pentru toti membrii familiei, te incurajam sa o amenajezi cat mai eficient cu putinta!

idei de amenajare pentru o bucatarie spatioasa

Sursa foto: https://unsplash.com/

Nu trebuie sa ai o incapere uriasa pentru a crea senzatia de spatiu si confort. Trebuie doar sa aranjezi mobilierul strategic, sa iluminezi corect camera si sa aplici alte cateva trucuri simple, pe care le poti citi mai jos!

1. Aranjeaza mobilierul in forma de L sau de U

Indiferent de dimensiunile bucatariei tale, cea mai practica metoda de a aseza mobila este pe minimum doua laturi diferite, dar aflate una langa cealalta. Poti sa folosesti doi pereti, pentru a realiza o forma de L sau, daca spatiul iti permite, poti folosi chiar si trei laturi, pentru o bucatarie in forma de U.

Amenajand bucataria astfel, vei avea suficiente spatii pentru depozitare pentru ustensile si vesela, fara sa aglomerezi vizual peretii cu dulapuri suspendate masive. In plus, blatul de lucru va fi unul foarte generos, astfel ca vei putea pastra pe acesta atat electrocasnicele mici (blenderul, espressorul, prajitorul de paine), cat si ustensilele necesare atunci cand prepari ingredientele pentru mancare, zi de zi.

2. Creeaza o insula cu rol de spatiu multifunctional

Insula este o idee excelenta de amenajare a unei bucatarii spatioase. Aceasta ofera incaperii mai multa dimensiune, contribuind la un design modern. Totodata, insula poate fi utilizata in mai multe scopuri, devenind cea mai versatila zona din bucataria ta.

Poti servi pranzul pe insula, daca o dotezi cu cateva scaune, poti folosi suprafata ei ca blat de lucru sau ca spatiu de stocare a ierburilor aromatice, ustensilelor, paharelor sau altor obiecte pe care le folosesti des.

3. Ilumineaza corect incaperea

Intr-o bucatarie spatioasa, ai nevoie de iluminat adecvat pentru a beneficia de suficienta lumina deasupra tututor suprafetelor de lucru si a spatiului de luat masa, dar si pentru a accentua design-ul incaperii sau a pune in evidenta unele elemente de decor.

La Decoliving vei gasi corpuri de iluminat moderne potrivite pentru fiecare zona din bucatarie: baghete cu LED pentru spatiul mai putin vizibil de sub corpurile de mobilier, pendule decorative pentru spatiul deasupra mesei sau a barului si nelipsitele plafoniere necesare in orice bucatarie.

4. Delimiteaza bucataria de living printr-un spatiu de dining

Daca ai o bucatarie open space si nu stii cum sa o delimitezi de living fara sa incarci estetic incaperea, zona de dining te poate salva.

Amenajeaza o masa ovala sau patrata, cu scaune potrivite, chiar acolo unde bucataria se termina si sufrageria incepe. Ilumineaza aceasta zona cu mai multe corpuri de iluminat de tip pendul, pentru a completa designul si pentru a oferi complexitate si stil locuintei tale.

5. Reinventeaza ideea de camara

In trecut, alimentele erau pastrate intr-o camara separata de bucatarie, intunecoasa si, adesea, foarte inghesuita si dezorganizata.

Daca ai o bucatarie suficient de spatioasa, poti reinventa ideea de debara. Cumpara un corp de mobilier cu rafturi late, din lemn natur sau alt material, in functie de designul pe care l-ai ales deja pentru bucataria ta.

Pe rafturi, poti pastra direct conservele, borcanele, sticlele si alte recipiente cu alimente neperisabile sau le poti organiza in cutii de depozitare. De asemenea, poti folosi un set de recipiente identice din sticla, cu capac de pluta sau inchis etans, in care sa pastrezi pastele, cerealele, faina si zaharul. Procedeaza la fel si cu condimentele, insa utilizeaza recipiente mai mici.

Asadar, exista nenumarate lucruri pe care le poti face intr-o bucatarie spatioasa. Imaginatia este singura limita, asa ca nu iti fie teama sa experimentezi si sa incerci mai multe idei. Implementeaza-le pe cele de mai sus sau gandeste-te cum le-ai putea personaliza pentru locuinta ta!

Afla noutati! Aboneaza-te la Newsletter
Copertine, parasolare

Gresie Italia, ceramica, cofraje

Lemn compozit

Articole recomandate

Produse de la parteneri

Va invitam sa dati 'Like' paginii noastre de Facebook
pentru a afla zilnic noutati interesante. Va multumim!