Primii pasi in construirea unei case. Iata ce trebuie sa faci daca incepi proiectul de la zero!

in Ghid Practic Casa

Daca refuzi ideea de garsoniera, apartament sau daca pur si simplu planurile tale arhitecturale nu se suprapun cu ofertele deja existente pe piata si atunci esti nevoit sa incepi un proiect nou, tine cont de cateva aspecte importante pe care trebuie sa le cunoasca oricine urmeaza sa initieze un astfel de demers.

Pasi in construirea unei case.

Sursa foto: https://www.pexels.com/

Iata care sunt primii pasi pentru a construi o casa:

  • Primul pas este alegerea arhitectului, persoana cu care trebuie sa discuti detaliile viitoarei tale case, deoarece el este specialistul care se ocupa cu proiectarea, gandirea si in definitiv, materializarea casei. La randul lui, acesta va avea o echipa formata din diversi specialisti, fiecare atribuit unui rol definitoriu, cum ar fi inginerii instalatori sau inginerii de structura.

Fie ca deja detii un teren, fie ca urmeaza sa il cumperi, acesta trebuie analizat de specialist pentru a nu aparea probleme in timpul constructiei sau la scurt timp dupa finalizarea acesteia. Se iau in calcul diferiti factori, cum ar fi asezarea strategica, nevoia de soare pentru lumina si caldura sau problemele care tin de natura solului. Un teren mai in panta spre exemplu, are probabilitate mai mare sa alunece, dar sunt si alte multe aspecte de care se va ocupa specialistul.

  • Al doilea pas dupa intemeierea unei echipe competente si clarificarea avantajelor si posibilelor dezavantaje ale terenului, este obtinerea un extras de carte funciara pentru a vedea care sunt de fapt proprietarii de drept, asta pentru ca deseori apar probleme de succesiune si se ajunge la grave neintelegeri, situatie pe care este bine sa o eviti.
  • Urmeaza lista de cantitati care insumeaza toate detaliile necesare pe care sa le ai in vederea construirii si finalizarii casei, precum locul de unde vei cumpara respectivele materiale si cat te va costa. Abia dupa ce ai terminat proiectul clasei, vei incepe sa ai o idee referitoare la bugetul de realizare. Dupa aceste liste, urmeaza prezentarea lor constructorilor, pentru a-ti face o oferta de pret pentru executie. Cu eventuale mici fluctuatii, acela va fi momentul in care vei sti cat va costa pana la urma tot proiectul.

Dupa finalizarea acestor primi pasi, incep urmatoarele etape precum nivelarea terenului, sapaturile pentru fundatie si construirea propriu-zisa a casei, apoi gardul, inainte sau in timpul constructiilor, cum decizi impreuna cu echipa. De obicei, acesta se face in prima parte a proiectului, dupa care toata atentia este indreptata spre casa.

Este important sa analizezi si partea estetica si sa ii oferi arhitectului detaliile speciale pe care le doresti. Te poti plia pe diferite stiluri arhitecturale, dar trebuie sa stii inca de la inceput ca vei petrece foarte mult timp la cumparaturi, prin diferite magazine pentru accesorii decorative sau magazine de produse metalurgice precum Nicometaltub.ro, magazin ce comercializeaza produse la standarde europene. Nu vei scapa nici de magazinele de amenajare a gradinii. Daca te gandeai ca tot stresul dispare dupa ce finalizezi actele si incepi proiectul, ei bine, nu se intampla asta.

In principiu, acestea sunt informatiile pe care trebuie sa le detina oricine are de gand sa inceapa acest demers - sa stie ca se va expune unui stres foarte mare, costurile vor fi pe masura preferintelor individuale, insa la terminarea acestora, un vis va fi indeplinit.

Afla noutati! Aboneaza-te la Newsletter
Copertine, parasolare

Decoratiuni casa

Lemn compozit

Articole recomandate

Produse de la parteneri

Bucatarie

SET BUCATARIE MASA MBS-2 CU 4 SCAUNE

Pret: 952,00 LEI 576,00 LEI

De la EMAG

Casa si gradina - oferte

Va invitam sa dati 'Like' paginii noastre de Facebook
pentru a afla zilnic noutati interesante. Va multumim!