Nu ai mult spatiu la dispozitie? Iata 3 solutii inteligente de depozitare pentru o bucatarie mica!

in Ghid Practic Casa

Atunci cand suprafata totala a bucatariei nu este destul de mare, poti avea dificultati in a alege modalitatile perfecte de amenajare. Insa, nu trebuie sa te ingrijorezi - tot ce trebuie sa faci este sa gasesti variantele cele mai bune pentru a valorifica fiecare metru disponibil.

Solutii inteligente de depozitare

Desi poate parea dificil de gestionat o astfel de situatie, vei vedea ca, daca ai perspectiva potrivita, este simplu sa proiectezi un plan care sa-ti indeplineasca toate cerintele, chiar si intr-un perimetru redus ca dimensiuni.

In acest articol, vei afla 3 sfaturi pe care le poti pune in practica atunci cand vine vorba despre depozitarea eficienta a obiectelor intr-o bucatarie mica!

1. Corpurile de mobilier

Piesele de mobilier reprezinta elementele principale din decorul oricarei incaperi. In bucatarie, acestea sunt foarte importante, deoarece ele sunt obiectele centrale din spatiul respectiv. Insa, dimensiunile si designul lor sunt aspecte pe care trebuie sa le iei in considerare inca de la inceput - intr-un perimetru mic, nu este recomandat sa optezi pentru dulapuri masive, care sa ocupe mult loc si care sa creeze un spatiu aglomerat si inghesuit. Cel mai bine este sa te orientezi catre optiuni inteligente si moderne, care sa foloseasca nu doar latimea si lungimea bucatariei, ci si inaltimea. La Homelux.ro, poti gasi un dulap de bucatarie suspendat, care sa fie indeajuns de incapator pentru toate obiectele pe care vrei sa le depozitezi.

2. Compartimente ingenioase

Desi sunt o multime de sfaturi pe care le poti lua in calcul, nu uita sa tii cont si de compartimentarea spatiilor de depozitare. Acest detaliu este esential, intrucat, astfel, vei putea folosi tot spatiul la maximum. Indreapta-ti atentia catre rafturi suprapuse, cutii incapatoare, obiecte pliabile sau extensibile, in asa fel incat bucataria ta sa ramana, pe cat posibil, aerisita. Cerceteaza cu atentie produsele existente pe site-urile de specialitate si, cu siguranta, vei gasi toate piesele de care ai nevoie pentru a alcatui un cadru compact, complet si bine echipat in toate privintele.

3. Strictul necesar

Incearca sa renunti la obiectele si accesoriile de care nu ai nevoie, deoarece acestea pot avea un efect negativ asupra unui perimetru mic. Chiar daca ai impresia ca pot fi ascunse in dulapuri, de fapt ele ocupa un loc util, in care ai putea depozita ceva cu adevarat folositor.

Asadar, abordeaza situatia cu rigoare si strictete, si fa o ordine temeinica in lucrurile pe care le ai in bucatarie. Pastreaza doar elementele esentiale, pe care stii sigur ca le folosesti in activitatile pe care le desfasori in incaperea respectiva.

In concluzie, daca ai la dispozitie o bucatarie mica, nu te teme! Exista o multime de solutii pe care le poti lua in considerare atunci cand pornesti in aventura unei amenajari. Ia in calcul toate amanuntele care pot influenta aspectul final si gaseste optiunile ideale pentru a alcatui un spatiu bine organizat, chiar daca dimensiunile nu sunt generoase. Cu imaginatie si creativitate, totul poate fi rezolvat cu usurinta!

Sursa foto: Pixabay.com

Afla noutati! Aboneaza-te la Newsletter
Copertine, parasolare

Gresie Italia, ceramica, cofraje

Lemn compozit

Articole recomandate

Produse de la parteneri

Va invitam sa dati 'Like' paginii noastre de Facebook
pentru a afla zilnic noutati interesante. Va multumim!