Cele mai bune variante de amenajare pentru incalzirea in pardoseala

in Ghid Practic Casa

Sistemele de incalzire in pardoseala au devenit o normalitate in prezent, deoarece ele acopera nevoile de confort termic intr-un mod unic, estetic si functional, care aduce beneficii pe termen lung.

Variante pentru incalzirea in pardoseala

Sursa foto: https://unsplash.com/

Iata cum poti sa iti amenajezi locuinta daca iei in calcul utilizarea unui astfel de sistem de incalzire in pardoseala pentru a te bucura la maximum de avantajele sale.

Amenajeaza cu parchet livingul si dormitoarele

Livingul este prin definitie o incapere primitoare, mai ales ca aici vei gazdui oaspetii sau iti vei petrece timpul alaturi de familie. Desi multe persoane cred ca parchetul nu face fata acestor sisteme de incalzire, din cauza temperaturilor resimtite la suprafata, in realitate parchetul stratificat este cel mai potrivit pentru o astfel de combinatie. Parchetul stratificat se imparte in doua categorii: parchet dublu stratificat si parchet triplu stratificat, iar in cazul ultimului tip va trebui sa ai grija deoarece pretul parchetului triplustratificat difera in functie de caracteristici. Caracteristica cea mai importanta este tocmai rezistenta foarte buna la utilizare impreuna cu sistemele de incalzire in pardoseala, deoarece acest tip de parchet este format din 3 lamele de lemn suprapuse si lipite, iar acest lucru creste rezistenta produsului.

Poti folosi acelasi tip de parchet si in cazul dormitoarelor, mai ales ca si in cadrul acestora vei avea nevoie de o temperatura potrivita la nivelul extremitatilor.

Renunta la caloriferele vechi

Sistemele de incalzire in pardoseala genereaza unul dintre cele mai importante avantaje si anume pe acela ca nu mai ai nevoie de alte tipuri de sisteme de incalzire pentru casa ta. Astfel, daca vrei sa beneficiezi de o casa mai spatioasa, poti folosi sistemele de incalzire in pardoseala si poti elimina caloriferele vechi, care ocupa spatiu dat fiind faptul ca sunt voluminoase.

Pe acestea fie le poti inlocui cu variante mai mici de calorifere, fie poti renunta total la ele prin anularea legaturilor la nivelul instalatiilor, pentru a te bucura de o dispunere si de o utilizare cat mai eficienta a spatiului. Practic, sistemele de incalzire in pardoseala exact acest lucru in fac, optimizeaza si eficientizeaza spatiul tocmai datorita faptului ca dispunerea lor este sub stratul final de acoperire la nivelul pardoselii.

Renunta la covoare pe toata suprafata camerei

Daca ai adoptat covoarele care solutie pentru pastrarea unei temperaturi potrivite la nivelul picioarelor, atunci sistemul de incalzire in pardoseala te va ajuta sa beneficiezi de caldura si de confort fara a mai fin nevoie sa acoperi suprafetele. Poti astfel sa renunti de tot la covoare, expunand pardoseala, sau sa alegi covoare moderne, precum cele specifice stilului scandinav, care sa te ajute in ceea ce priveste decorarea camerei si nu sa aiba un rol functional.

Chiar daca aceste covoare sunt estetice, ele nu vor face altceva decat sa acopere pardoseala si implicit sistemul de incalzire iar acest lucru poate conduce catre eficienta acestuia.

Schimba mobilierul

O varianta moderna de amenajare va fi si cea care tine de tipul si de amplasarea mobilierului. Este important sa stii faptul ca in cazul in care instalezi un sistem de incalzire in pardoseala, acesta va avea nevoie ca mobilierul sa fie dispus la o inaltime cu cativa centimetri mai sus fata de nivelul pardoselii, pentru a putea permite fluxul termic. Poti opta pentru mobilier modern sau poti reconditiona mobila veche adaptand-o la cerintele sistemului de incalzire in pardoseala.

Amenajarea casei in functie de un sistem de incalzire in pardoseala aduce cu sine beneficii enorme la nivel de economie financiara si de spatiu, dar si in ceea ce priveste eficienta si confortul. Este important sa alegi produse cat mai noi si mai inovative pentru casa ta pentru a fi sigur ca aceasta iti va oferi beneficiile dorite si ca in timp se va comporta ca o casa primitoare si calduroasa, exact ca tine.

Afla noutati! Aboneaza-te la Newsletter
Copertine, parasolare

Materiale constructii ieftine

ScauneOnline.ro - magazin online de scaune

Realizare site-uri si SEO

Articole recomandate

Produse de la parteneri

Va invitam sa dati 'Like' paginii noastre de Facebook
pentru a afla zilnic noutati interesante. Va multumim!