Aplicatii ale pompelor de apa si modul in care se amorseaza

in Ghid Practic Casa

Daca nu ai avut nevoie de pomparea apei pe distante mari sau la inaltime, este posibil sa nu stii cat de utile si raspandite sunt pompele de apa! De fapt, chiar daca nu iti dai seama, acestea sunt folosite zilnic in diverse aplicatii si chiar si tu beneficiezi de utilizarea lor, indiferent daca locuiesti la casa sau la bloc.

Aplicatii ale pompelor de apa si modul in care se amorseaza

Sursa foto: https://pixabay.com/ro/

Poti gasi pompe de apa in diverse modele, marimi si tipuri si fiecare dintre acestea poate satisface diverse necesitati si acopera o varietate incredibila de aplicatii si scopuri, activitatea oamenilor fiind dependenta de functionarea lor.

Iata trei utilizari majore ale pompelor de apa!

Incalzirea si alimentarea locuintelor cu apa calda

In mare parte, sistemele de incalzire se bazeaza pe o pompa de apa. Astfel, in multe locuinte sunt utilizate pentru a pompa apa incalzita prin conducte pana in calorifere sau robinete. in acest fel este asigurata incalzirea, dar si apa calda pentru baie sau bucatarie.

Aduc apa in casa ta

Probabil nu te-ai intrebat niciodata cum ajunge apa in casa ta. Indiferent daca esti racordat la reteaua publica sau folosesti propria fantana, este nevoie de o pompa sau chiar un sistem de pompe pentru a mentine apa in miscare si a curge la robinet atunci cand ai nevoie de ea. Este o inventie atat de utila si confortabila, incat uitam de existenta ei pana in momentul in care se defecteaza.

Sunt utile la gradinarit

Indiferent daca ai o gradina mica sau o suprafata agricola mare, irigatiile sunt esentiale pentru a obtine recolte bogate. si, pentru ca poate fi dificil sa uzi plantele manual, cu o stropitoare, vei dori sa folosesti aspersoare si alte dispozitive de irigare confortabile. Ei bine, acestea ar fi complet inutile daca apa nu ar fi pusa in miscare cu o pompa!

In concluzie, chiar daca nu iti dai seama, calitatea vietii tale este considerabil imbunatatita de o pompa de apa sau chiar de un sistem de pompe si le folosesti zilnic, ori de cate ori dai drumul la apa de la robinet sau uzi gradina!

Cum se face revizia unei pompe de apa

Uneori, pentru a o proteja in lunile de iarna sau a realiza diverse lucrari de mentenanta si intretinere, pompa de apa este oprita, iar acest lucru contribuie la pierderea presiunii. Pentru a o pune din nou in functiune va trebui amorsata. Aceasta procedura asigura restabilirea presiunii si crearea conditiilor necesare pentru pomparea apei.

Iata care sunt pasii care trebuie parcursi pentru amorsarea unei pompe de apa!

Se opreste alimentarea pompei - Este esential ca, inainte de a lucra la ea, pompa sa fie deconectata de la reteaua electrica.

  • Accesezi pompa si verifici existenta daunelor - Se verifica detaliat conductele, cautand fisuri sau spargeri. Daca sistemul a fost inchis peste iarna, verificarea trebuie realizata cat mai minutios. Tot acum se verifica supapele care se pot actiona manual pentru a te asigura ca functioneaza adecvat, dar si dopurile si capacele. Se trec in revista toate suruburile si piulitele si se verifica daca sunt bine stranse.
  • Se inspecteaza curelele, scripetii, protectiile si toate elementele care alcatuiesc sistemul de pompare.
  • Se deschid supapele de siguranta pentru a preveni cresterea presiunii.
  • Se ataseaza furtunul sau dispozitivul cel mai apropiat de pompa.
  • Se da drumul la apa si se asteapta umplerea rezervorului. Cand acesta s-a umplut se opreste apa.
  • Se realimenteaza pompa la sursa de curent electric si se lasa sa functioneze cca un minut. Daca au fost deschise supapele de siguranta, se va astepta pana cand apa curge prin ele si apoi se inchid. Daca pompa a fost amorsata, se va opri in mod natural. in caz contrar, se repeta etapele de mai sus.

Afla noutati! Aboneaza-te la Newsletter
Copertine, parasolare

Gresie Italia, ceramica, cofraje

Lemn compozit

Articole recomandate

Produse de la parteneri

Va invitam sa dati 'Like' paginii noastre de Facebook
pentru a afla zilnic noutati interesante. Va multumim!