Cum iti transformi casa intr-un spatiu vesel

in Ghid Practic Casa

Confortul psihic si acea stare de bine pe care ne-o dorim cu totii depind intr-o buna masura si de spatiul in care locuim. Astfel, stilul in care iti amenajezi locuinta capata importanta si dincolo de aspectul estetic.

Cum iti transformi casa intr-un spatiu vesel

Sursa foto: https://pixabay.com/ro/

Numeroase studii au demonstrat faptul ca un spatiu de locuit care ofera o atmosfera vesela si primitoare ajuta la imbunatatirea starii de spirit si la eliberarea de stres. De aceea, ne-am gandit sa-ti oferim cateva ponturi simple pentru a-si transforma locuinta intr-un spatiu mai vesel.

Foloseste mobilier simplu, cu forme rotunjite

Un mobilier masiv si patratos nu este cea mai potrivita alegere pentru o locuinta vesela, care trebuie sa fie cat mai aerisita. O mobila simpla si practica va reprezenta o alegere mult mai buna, mai ales daca te vei orienta catre piese cu marginile rotunjite. S-a dovedit sa obiectele rotunjite au un efect benefic asupra starii de spirit, fata de cele cu muchii drepte si forme regulate. De acest fapt trebuie sa tii cont si in alegerea decoratiunilor.

Cat mai multe flori si plante de apartament

Plantele invioreaza orice spatiu, pe langa aspectul vizual deosebit, improspatand si atmosfera din incapere. De aceea, dintr-o locuinta care se doreste vesela si primitoare, nu trebuie sa lipseasca florile si plantele de apartament. Le poti cumpara in cutii deosebite pentru flori, care datorita aspectului si culorilor vii, contribuie si ele la inviorarea aspectului locuintei. Florile trebuie sa fie intotdeauna proaspete, iar plantele de apartament trebuie ingrijite si ele pe tot parcursul anului.

Mentine ordinea si curatenia

Acestea sunt doua caracteristici esentiale pentru un interior care se doreste a fi confortabil si primitor. De aceea, trebuie sa ai grija ca toate lucrurile sa se afle permanent la locul lor si sa nu lasi praful sa se aseze pe mobila, Hainele aruncate la voia intamplarii, patul nefacut sau cestile de cafea uitate prin casa nu ar trebui sa fie ceva caracteristic pentru o locuinta, indiferent de stilul in care este amenajata.

Decoreaza in culori vii

Efectul cromatic are o importanta majora in decorarea oricarei locuinte, si te poate ajuta sa crezi atmosfera vesela si primitoare pe care ti-o doresti. Pentru asta, trebuie sa apelezi la culori calde, fara a folosi insa nuante tipatoare sau foarte puternice. Cateva perne colorate, un tapet cu motive florale, un covor viu colorat sunt doar cateva elemente care te pot ajuta sa inveselesti atmosfera intr-o camera sau in intregul apartament.

Corpuri de iluminat, cu rol decorativ

Pe timpul zilei, locuinta trebuie sa beneficieze de cat mai multa lumina naturala, astfel ca niste ferestre mari te vor ajuta in acest sens. Seara, poti crea o atmosfera speciala cu ajutorul unor corpuri de iluminat care sa aiba si rol decorativ. Cateva felinare amplasate in diferite colturi ale casei sau lampi mari cu lumina calda sunt niste accesorii foarte potrivite pentru un spatiu primitor. De asemenea, cu ajutorul luminii poti pune in valoare si unele obiecte decorative deosebite.

Multe tablouri si fotografii

Tablourile colorate inveselesc orice spatiu, mai ales atunci cand culoarea peretilor nu prea te ajuta in acest sens. Nu ezita sa decorezi locuinta cu cat mai multe tablouri, cu rame simple dar cu multa culoare. Pot fi picturi abstracte, peisaje, portrete sau chiar mesaje vesele scrise cu fonturi speciale. Alternativ, poti sa apelezi si la fotografii inramate, care pot fi plasate pe pereti, ca tablouri sau pot fi folosite ca elemente decorative pe birou, biblioteca si alte piese de mobilier.

Bineinteles ca amenajarea unei locuinte se face in functie de preferintele fiecaruia, iar sfaturile pe care ti le-am oferit le poti folosi ca repere. Cel mai important este sa te simti tu bine in propria casa, si sa nu te gandesti in mod special la ce vor spune prietenii sau rudele cand vor veni in vizita.

Afla noutati! Aboneaza-te la Newsletter
Copertine, parasolare

Gresie Italia, ceramica, cofraje

Lemn compozit

Articole recomandate

Produse de la parteneri

Birou si biblioteca

MASA BIROU PC NANO ALB-NUC

Pret: 297,50 LEI 160,00 LEI

De la EMAG

Casa si gradina - oferte

Va invitam sa dati 'Like' paginii noastre de Facebook
pentru a afla zilnic noutati interesante. Va multumim!