5 modele de blaturi de baie in tendinte

in Decoratiuni

Tipuri de blaturi pentru baie.

Modele blaturi de baie

Pe langa rolul practic pe care il are baia, aceasta este si o incapere destinata relaxarii, deoarece o baie lunga si calda facuta dupa o zi agitata poate fi cea mai potrivita metoda de relaxare. De aceea este foarte important ca incaperea sa fie armonios amenajata, cu blaturi de baie in culoarea potrivita, care sa se asorteze cu stilul intregii bai. In momentul in care se demareaza procesul de amenajare a baii ar trebuie sa se inceapa mai intai cu realizarea unui plan, care sa se bazeze pe ideile si preferintele persoanelor care o vor folosi. Ulterior, dupa alegerea decorului acestei incaperi, vor fi alese si piesele de mobilier, printre care si blaturi baie. Astfel, poate fi pusa amprenta personala a familiei, care se va bucura de momente de relaxare intr-o baie noua, moderna si frumoasa.

Mobilierul de baie cuprinde mai multe componente, insa blaturile sunt unele dintre cele mai importante, acestea fiind cele care influenteaza cel mai mult stilul in care baia este amenajata. In plus, acestea au rolul de a sustine lavoarul, care poate fi incastrat in blaturi baie sau amplasat deasupra lor. De aceea, este foarte important ca oamenii sa fie foarte atenti la ce tip de blaturi baie aleg pentru proiectul lor de amenajare. Acestia au de ales, in principal, intre blaturi baie din granit, ardezie, marmura, quatz compozit, limestone sau travertin.

Datorita granitului, care este o roca densa si dura, blaturile de baie realizate din acest material se comporta foarte bine in spatii cu umiditate crescuta si au o rezistenta ridicata la factorii abrazivi si cei corozivi. Dezavantajul unor astfel de blaturi baie este faptul ca au nevoie de un suport de sustinere foarte solid, deoarece granitul este un material greu. Blaturile din ardezie sunt foarte asemanatoare cu cele din granit, diferenta constand in rezistenta mai scazuta a ardeziei la zgarieturi. Cei care aleg blaturi baie din marmura o fac datorita elegantei pe care o inspira, pentru ca din punct de vedere al rezistentei la umiditate si la abraziune, acest material nu ofera avantaje, fiind nevoie de tratamente speciale pentru a proteja marmura impotriva apei si petelor. Quartzul compozit este un material cu o rezistenta foarte mare, atat la zgarieturi si pete, cat si la temperaturi ridicate si umiditate, duritatea sa fiind apropiata de cea a diamantului. Astfel ca si durata de viata pe care o au aceste blaturi baie este foarte mare, de pana la 25 de ani. Blaturile realizate din limestone, care este de fapt o roca calcaroasa, au avantajul ca sunt mai usor de prelucrat si au un aspect deosebit, iar tavertinul este foarte asemanator cu limestone, fiind o roca moale si nu foarte rezistenta la factorii corozivi, dar care ofera baii un aer rustic.

Criteriile de alegere a blaturilor de baie

Lavoarul si, implicit, blatul pe care acesta este asezat, sunt piesele de baza ale unei bai. Prin urmare, este foarte important sa fie alese in functie de stilul preferat, dar si de persoanele care le vor folosi si de activitatile zilnice desfasurate in baie. Daca in familie sunt si copii, este important ca aceste piese sa fie realizate dintr-un material rezistent la bacterii si usor de curatat, iar daca sunt folosite zilnic instrumente incinse pentru aranjarea parului sau produse de make-up, ar trebuie ca blatul sa aiba o rezistenta mare la temperaturi ridicate si la pete. Totodata, caracteristicile in functie de care ar trebui alese aceste blaturi baie sunt:

  • rata de absorbtie a apei - acest aspect este foarte important, deoarece baia este un mediu cu umiditate crescuta, iar lavoarul este asezat pe blat, astfel incat contactul direct cu apa este foarte mare, motiv pentru care rata de absorbtie a apei trebuie sa fie mica;
  • rezistenta la actiunea factorilor agresivi - aceasta caracteristica se refera la rezistenta blatului la produsele utilizate pentru curatenie si la posibilele lovituri si accidente, factorii agresivi fiind abrazivi sau mecanici, care se refera la lovituri, dar si corozivi, reprezentati de detartrantii utilizati pentru curatarea lavoarului si bateriei;
  • aspectul - aceasta caracteristica tine de estetica blatului, care difera in functie de finisaje si de materialele din care se realizeaza blaturi baie.

Modele de blaturi de baie in tendinte

In ceea ce priveste tendintele anului 2021 in amenajarea baii si alegerea blaturilor, designerii de interior recomanda alegerea unor materiale naturale, in culori calde. Blaturile din materiale naturale si durabile, dar care au si un aspect frumos, precum blaturi baie din quartz compozit, sunt o alegere foarte inspirata. Urmatoarele 5 modele de blaturi baie pot servi drept sursa de inspiratie pentru cei care nu au idei in ceea ce priveste amenajarea baii.

1.Un blat de baie alb, super lucios, ofera baii un aspect imaculat si luminos, precum si senzatia de spatiu, fiind foarte potrivit pentru baile mici sau cele din apartamente.

2. Un blat alb, lucios-pigmentat si cu insertii de oglinda este atat practic, cat si foarte frumos, imbinand cu succes eleganta cu designul functional, aspect important in amenajarea baii.

3. Un blat negru si lucios va oferi baii o eleganta aparte si va scoate din anonimat orice stil ales pentru amenajare.

4. Blatul bej-maro, cu aspect lucios, este deosebit atat din punct de vedere functional, cat si estetic. In plus, acest tip de blat poate fi integrat cu usurinta in orice fel de spatiu si orice stil de amenajare.

5. Blatul quartz de tip marmura ofera eleganta specifica marmurei, dar caracteristicile esentiale ale quartzului in privinta rezistentei si duritatii, fiind un model care imbina armonios aspectul estetic cu functia practica.

Afla noutati! Aboneaza-te la Newsletter
Copertine, parasolare

Gresie Italia, ceramica, cofraje

Lemn compozit

Articole recomandate

Produse de la parteneri

Va invitam sa dati 'Like' paginii noastre de Facebook
pentru a afla zilnic noutati interesante. Va multumim!