5 idei pentru a decora un living minimalist

in Decoratiuni

Stilul minimalist de inspiratie scandinva devine tot mai popular. Se pare ca acest mod de a decora interiorul casei este aici sa reziste foarte multa vreme si de ce nu, chiar pentru totdeuna.

Idei decor living minimalist

Un interior aerisit, in culori linistitoare, un loc in care lucrurile inutile nu au ce cauta - intoarcerea la simplitate devine un mod de viata preferat de tot mai multa lume.

Stilul minimalist presupune interioare inundate in lumina, mult spatiu liber si cateva obiecte care au un rol la fel de important acolo. Pentru a decora un living in stil minimalist trebuie sa renunti in primul rand la vechile convingeri, iar apoi la restul obiectelor care nu se incadreaza in peisaj si pe care sa le inlocuiesti doar cu cateva piese care vor crea un maximum de impact. Departe de a fi plictisitor, acest stil este functional, confortabil si elegant.

Iata 5 idei care te ajuta sa iti decorezi livingul in stil minimalist

Alege o paleta restransa de culori

Culorile deschise, albul si nuantele neutre, precum si tonuri foarte deschide de gri sunt culorile care predomina de regula intr-un interior decorat in stil minimalist. Daca vrei sa adaugi o pata de culoare, te poti rezuma la o singura nuanta mai puternica.

Foloseste decoratiuni accent

Atunci cand iti decorezi livingul in stil minimalist nu inseamna ca trebuie sa eviti decoratiunile si culorile puternice. Regula insa este sa folosesti elementele decorative ca accente si nu sa incarci incaperea cu o multime de lucruri. Alege o piesa care sa devina punctul de interes in interior, dar fara sa capteze complet toate atentia celor care intra in camera.

Lasa lumina sa patrunda in incapere

Ferestrele cat mai mari si de preferat cat mai putin acoperite sunt ideale pentru a construi un interior cu influente scandinave. Camelere indundate in lumina sunt reprezentative pentru stilul minimalist. Daca totusi nu iti permiti sa stai cu ferestrele neacoperite poti folosi cele mai subtiri draperii pentru a obtine intimitatea dorita.

Puterea obiectelor simple

Atunci cand decorezi o casa in stil minimalist vei ajunge sa reevaluezi obiectele simple. Intr-un living decorat in stil modern, in care s-au folosit doar tonuri neutre, chiar si cele mai simple obiecte de decor vor iesi in evidenta. De la mobilier living modern, pana la vaze de ceramica sau un suport de lumanari special, oricare dintre aceste obiecte se poate remarca tocmai datorita simplitatii si autenticitatii sale.

Pune imprimeurile la locul potrivit

Intr-un living decorat in stil minimalist nu vei regasi foarte frecvent imprimeurile. Cu toate acestea, daca iti plac, si vrei sa le integrezi in decor, foloseste-le doar intr-o proportie mica, ton pe ton sau alege un imprimeu care nu iese in evidenta. Atunci cand vrei sa folosesti un imprimeu, foloseste-l in modul in care folosesti piesele accent.

Pentru un living in stil minimalist ai nevoie de cele mai bune elemente de decor. Mozaiq Studio este locul ideal in care gasesti mobile modern, minimalist inspirat din stilul de viata scandinav, pe care il poti recrea astfel foarte usor la tine acasa.

Afla noutati! Aboneaza-te la Newsletter
Copertine, parasolare

Decoratiuni casa

Lemn compozit

Arhitect online

Articole recomandate

Produse de la parteneri

Va invitam sa dati 'Like' paginii noastre de Facebook
pentru a afla zilnic noutati interesante. Va multumim!